Millionstøtte til studentgründere

StudENT
Torunn har fått støtte fra Forskningsrådet for å matche reisende med deres drømmedestinasjon. Foto: Vigdis Rosenkilde.

Er du student og drømmer om å starte en en bedrift? Om du har et produkt eller en tjeneste på skisseblokken kan du søke om å få økonomisk støtte for ditt prosjekt. Nå har masterstudenter som vil starte egen bedrift en ny sjanse til å få millionstøtte fra Norges forskningsråd.

I vår ga Forskningsrådet for første gang støtte til studentgründere, da 15 prosjekter fikk en million kroner hver. Og snart er det ny runde med økonomisk støtte til studenter.

3. oktober er det ny søknadsfrist, med 17 millioner til i potten. Målet er flere gründere og nye suksessbedrifter basert på ideer fra studenter.

– Fremtidens arbeidsplasser vil bli skapt av mennesker som tør å ta en sjanse, og som satser på egne evner og ideer. Vi ønsker at flere studenter bruker kunnskapen de har fått gjennom utdanningen til å bli gründere, sier næringsminister Monica Mæland.

Kan få en million kroner hver
StudENT-ordningen kan gi gründere i slutten av masterstudiene, eller med nylig avlagt mastergrad, inntil en million kroner i løpet av et år. Pengene skal brukes til å jobbe fulltid med å realisere en idé etter avlagt mastergradseksamen, og kan brukes til både lønn og utviklingskostnader.

– Gjennom denne ordningen får universitetene og høgskolene mulighet til å løfte frem de mest lovende student-ideene og bidra til at disse kan settes ut i livet, sier Mæland.

Les flere tips om å starte bedrift på denne siden.