10 tips for å spare penger

Har du lyst til å ha mer penger til overs og få en bedre økonomi? Her er 10 kjempesmarte tips du enkelt kan følge som vil gi deg en bedre økonomi, en mer komfortabel hverdag og kanskje en bedre levestandard. Les disse enkle tipsene som viser deg hvordan du kan spare flere tusen kroner hver måned.

1. Selg noe du ikke trenger

Det er store muligheter for at du har noe i skuffer, skap, garasje eller boden som du ikke trenger eller bruker mer. Om du selger ting du har som du ikke bruker får du mer penger til overs. Du kan f.eks. selge tingene dine på internett via Finn.no eller Facebook. Gamle møbler, klær, pyntegjenstander og annet er det sikkert mange andre som ønsker å kjøpe.

2. Få en ekstra jobb

Når du søker en ekstrajobb bør du ikke sikte på å få drømmejobben, men en deltidsstilling, vikarjobb eller tilsvarende som kan gi deg en fin ekstrainntekt. Eksempler på slike jobber kan være McDonalds eller en vaskejobb. Om du har muligheten til å jobbe litt ekstra finnes det sikkert en ledig stillig som passer for deg. Se nettsiden Finnstillinger.no for å finne en jobb.

3. Jobb hjemmefra

Om du ikke kan finne en ledig stilling som passer, så kan du finne en løsning som gjør at du kan jobbe hjemmefra. Er du hjemme med barna dine? Da kan du passe på andres unger samtidig. Kan du sy eller hekle? Er du flink på data? Er du god til noe, så kan du selge dine tjenester eller produkter og jobbe hjemmefra. Sjekk nettsiden Tjenpengeronline.no for mange tips.

4. Få gratis ting

Det er nesten helt utrolig hva som gis bort gratis. Om du sjekker ut Finn.no, eller Facebook-grupper som er ment for å gi bort ting, så kan du nesten fylle boligen med pene gjenstander andre folk ikke ønsker. Nettsiden Gjerrigknark.com har også oversikt over mange gratis-tilbud fra bedrifter.

5. Få rabatter

Det er mye penger å spare om du kjøper når det salg eller tilbud i kjøpesentre eller online butikker. Du kan også spare penger med ulike kredittkort som har cashback. Du kan også spare på meldemskort i butikker og fordelsklubber i butikker og nettbutikker du handler i.

6. Spar penger på faste utgifter

Som de fleste andre har du ulike faste utgifter som strøm, telefon, internett og ulike andre abonnement. Da er det nesten sikkert at du betaler for mye på en eller flere slike tjenester. Sjekk prisene hos andre strømleverandører, finn ut om det vil lønne seg å bytte mobilabonnement eller nettleverandør. Her kan det være mange penger å spare.

7. Kutt matutgiftene

Hvis du endrer litt på måten du handler matvarer på, så kan du spare mye. Du kan f.eks. kun kjøpe dagligvarer som er på salg og ikke kjøpe noe til full pris. Kjøp også mat i store kvanta når det er på tilbud. Man kan spare mye penger bare ved å endre type pålegg man spiser fra en butikk eller produsent til en annen. Husk også rabattkort, fordelsklubber og lignende når du kjøper mat.

8. Ikke spis på restaurant

Å spise ute er koselig og lettvindt. Men også meget kostbart. Det kan fort bli en dyr uvane å spise lunsj på bakeri, middag på resraurant og nattmaten på et gatekjøkken. Finn heller matoppskrifter på nettet, det er også koselig å lage mat sammen med andre i ditt eget hjem. Dessuten er det sikkert endel sunnere. Du tenger ikke å totalt kutte ut restauranter, Burger King eller 7 Eleven, men det lønner seg å redusere det noe.

9. Spar penger på ferien

Du trenger ikke å droppe å dra på ferie for å spare penger på ferieturen. Du kan spare mye penger med å søke etter rimelige feriedestinasjoner, billige flybilletter og rimelige hotell. Sjekk f.eks. BedriftsGuiden.no for å finne mange nettsider som kan spare deg penger på ferie og reiser.

10. Refinansiering

Vi har spart det beste til slutt, nemlig refinansiering. Som de fleste andre har du sikkert et eller flere lån. Visste du at du kan spare flere tusen i måneden på å samle alle lånene en plass? Det beste av alt er at å refinansiere gjeld eller kredittkort bare tar noen minutter. Sjekk nettsiden til Axo Finans for mer informasjon om refinansiering.