Binære opsjoner – gambling eller investering?

binære opsjoner
Tjen penger med binære opsjoner.

Mange norske investorer har tjent godt på binære opsjoner i løpet av de siste par årene. Stadig flere selskaper på nettet byr på sjansen til å trade på denne typen investeringsobjekt, og bransjen er i stor, hurtig vekst.

Som så ofte når en mulighet til å tjene penger online melder seg, tar det ikke lang tid før mistankene melder seg. Kan dette virkelig være til å stole på? Er alt snakket om store profitter på kort tid for godt til å være sant? Svaret er at binære opsjoner er 100 % legitime og at de byr på reelle sjanser til å tjene penger.

Det du derimot skal være obs på er at det finnes foretak innenfor denne bransjen – som innenfor så mange markedssektorer ellers – som ikke har rent mel i posen. Det gjelder som ellers å være påpasselig. Det er snakk om å satse egne penger, så du bør fremvise forsiktighet. Når det er sagt er det godt med troverdige og pålitelige binære opsjonsmeglere å velge blant på nettet.

Så hvorfor har det blitt så populært å handle med binære opsjoner? Det er det i all hovedsak tre viktige årsaker til. Binære opsjoner er:

  • Enkle å forstå seg på
  • Enkle å investere i
  • Veldig profitable hvis du satser klokt

Dette er salgsargumenter folk flest vil sette pris på. Bare husk at det er snakk om en form for investering som skiller seg kraftig fra andre finansprodukter på mange, grunnleggende måter. Les mer om dette på Binaereopsjoner.net.

Binære opsjoner – fastsatte utfall
En stor fordel med binære opsjoner er at du vet nøyaktig hva som vil skje når du investerer. Alle binære opsjoner har kun to mulige utfall: du vinner, eller taper. Her finnes ingen gråsoner. Men det er ikke alt. Du vet også nøyaktig hvor mye du vil vinne, hvor mye du risikerer å tape, og nøyaktig når handelen er omme.

Dette er i skarp kontrast til aksjehandel hvor alle disse spørsmålene er ubesvarte og kan bety på alle slags overraskelser.

La oss si at du er overbevist om at prisen på et verdipapir – i dette eksempelet Apple aksjen – vil stige i løpet av den neste timen. Du kan tjene penger på denne forutsigelsen ved å investere i en binær opsjon, eller ved å kjøpe Apple aksjer. Hvis du investerer 500 kr i en binær opsjon vil du vite at du vil vinne 85 % etter 60 minutter hvis du hadde rett og Apple aksjen steg i verdi.

Hvis du derimot kjøpte aksjer i Apple for 500 kr og kursen gikk opp, vil du sitte igjen med dine 500 kr + verdien av prisstigningen. Den kan være mye rart, men det vil være bortimot utenkelig at den skulle være nært 85 %. Mer sannsynlig vil vi snakke om en plass mellom 0,1 og 1 %. Og da har vi ikke en gang begynt å snakke om hvor kronglete det er å kjøpe – og selge – aksjer.

Du trenger en megler, du trenger først en kjøper, deretter en selger. Kort fortalt – vil du tjene penger, kjapt og enkelt i finansmarkedet er det veldig greit å satse på binære opsjoner.

Binære opsjoner – alt eller ingenting investering
En veldig viktig ting å påpeke her er at hvis du kjøper 500 kr med Apple aksjer så tar du eierskap i noe. Du eier en bitteliten del av et stort industriselskap. Den er din helt til du bestemmer deg for å selge den. Du kan vente i tiår, og hvem vet, kanskje vil verdien stige med både 10 og 20 % før du pensjonerer deg.

Hvis du derimot investerer i en binær opsjon eier du ingenting. Du kommer med en spådom, og investerer i den. Har du rett, vil din binære megler betale deg en fastsatt prosentandel av investeringsbeløpet som gevinst. That’s it. Handelen er over, og du sitter igjen med din profitt. Dette er «alt eller ingenting» investering.

Dette vil videre si at hvis du bommer, hvis Apple aksjen i dette tilfellet synker i verdi i løpet av en time, taper du alt. Megleren tar pengene du investerte. Kontrasten til å kjøpe en aksje er klar: det har ingenting å si hvorvidt din aksjepost på 500 kr synker i verdi eller ei; den tilhører deg helt til du selger den. Hvis den skulle gå ned til en verdi på 499 kr på en time, kan den jo fremdeles stige til 700 kr om noen måneder. En slik «plan B» finnes ikke for binære opsjoner.

Tipping med verdipapirer
At det er alt eller ingenting, at man satser penger hos en megler istedenfor for å kjøpe et invetseirngsobjekt har fått en del observatører til å omtale binær trading som gambling. Særlig at man kan investere i binære opsjoner som kun har varighet på 60 eller t.o.m. 30 sekunder har vakt skepsis hos enkelte. De mener at binære opsjoner har mer til felles med hasardspill som roulette enn seriøs investering i finansmarkedet.

Dette er å ta for hardt i. Ingen kan spå hvor kulen på et roulettebord vil lande. Derimot kan dyktige binære trader lære seg å lese markedets bevegsler, identifisere mønstre innen prisbevegelser og på den bakgrunn gjøre kloke forutsigelser som de kan basere vinnende binære opsjoner på. Det er fremdeles høy risiko forbundet med denne typen handel, men ren gambling er det ikke. En bedre sammenligning er vel tipping. På samme måte som en fotballekspert kan forutse om det blir H, U eller B i neste kamp, kan en ekspert på binære opsjoner forutse om prise på et verdipapir vil gå opp eller ned i løpet av de neste 60 sekundene.

Det er dette som gjør denne typen investering så fascinerende for mange: man kan tilegne seg kunnskap og hurtig anvende den til å tjene gode penger. Bare husk at risikoen alltid er til stede. Du bør aldri satse mer enn du har råd til å tape på binære opsjoner.