Følg ekspertens tips til bedre økonomi. Markedssjef hos Axo Finans gir deg rådene.

Få bedre økonomi ved å følge ekspertenes råd.

Markedssjef Morten Armand Johansen hos Axo Finans snakker ofte med kunder som har god inntekt i fast jobb, men bruker uforholdsmessig mye penger på kredittrenter. Han kan hjelpe dem til bedre økonomi ved å refinansiere.

– Vi favner veldig bredt, til oss kommer det alle slags mennesker, i alle aldre. Men én typisk kunde hos oss er en familiefar rundt 40 år, med fast jobb og egen bolig. Han har makset noen kredittkort eller inngått kredittkjøpsavtaler for å løse sine behov, og har gjerne en samlet kredittgjeld på rundt 150 000 kroner. Hvis han ikke gjør noen grep her, vil den gjelden følge ham i mange år – til markedets dyreste lånerenter.

– Hva råder du ham til å gjøre? 

– Vi er eksperter på å hjelpe folk ut av dyre smålån hos kredittselskapene og over på et billigere forbrukslån i en god bank. Dermed er det vårt klare råd: Bruk en låneformidler som Axo Finans til å hente inn de beste tilbudene fra flere banker.

– Hva slags lån kan en bank tilby for å erstatte flere mindre kredittlån?

– Nøyaktig den samme typen lån som ditt eget boliglån, et annuitetslån med en fast nedbetalingstid. Forskjellen er at banken ikke krever sikkerhet, og derfor legger renten noe høyere. Men den er uansett langt, langt under kredittkortrentene. Vanligvis rundt halvparten.

– Men hvorfor bruke en låneformidler og ikke bare gå direkte til din egen bank?

– Ganske enkelt fordi du sparer penger på det. Det er langt mer effektivt å la flere banker konkurrere om å få deg som kunde. I europeiske land, eksempelvis England, blir en enda større andel av lån inngått via låneformidlere, fordi folk er lei av å betale dyrt. Det kan være store variasjoner i betingelser fra en bank til en annen. En seriøs låneformidler sikrer at du får den løsningen som gir deg lavest utgifter, forklarer Morten Armand Johansen. Da ender du opp med ett enkelt lån og en fast plan for effektiv nedbetaling. Samt vissheten om at lånet vil bli borte for godt, og at du har spart mange tusen på å gjøre det slik.

Ekspertenes råd til bedre økonomi
Få bedre økonomi ved å følge ekspertenes råd.