Gjør deg klar til tidenes Premier League sesong!

Årets høydepunkt for oss fotballinteresserte er i gang igjen  , og forventningene til årets sesong er skyhøye. Om fjorårets sesong ble spektakulær blir garantert denne sesongen enda mer fartsfullt. Det ligger til rette for tidens sesong på balløya!

Vi har satt sammen noen hint og tips for deg som skal på kamp i England!

Det første du bør gjøre er å finne kampen(e) en ønsker å se. Terminlisten er satt, men det kommer til å skje endringer. Både TV-avtalen og kamper for lag ute i Europa påvirker terminlisten. Nytt for året er at det også kan bli kamper på fredager klokken 21.00. Derfor er det ekstra viktig om du bestiller fly før kamptidspunktet er satt at du bestiller fredag til tirsdag. Ellers kan du komme i noen kjipe situasjoner hvor du må reise hjem før kampen spilles, og det vil du vell ikke?

Når det gjelder billett(er) til selve kampen finnes det en mengde muligheter. Den absolutt rimeligste muligheten er å kjøpe direkte gjennom klubben. Noen krever et betalt medlemskap, mens andre krever bare at du oppretter en gratis medlemskonto. Utfordringen med denne løsningen er at du kan risikere å bruke mye tid i kø-systemet deres når billettene slippes, og noen klubber tilbyr bare en billett pr. medlemskap.

Det andre alternativet er å bli medlem i supporterklubben slik du kan kjøpe direkte fra dem. Her finnes det også forskjellige systemer. På de største kampene hos enkelte er det vilkårlig trekning blant de som har søkt, hos andre gjelder første mann til mølla.

Siste alternativet er å ta kontakt med en reiseoperatører som spesialiserer seg på fotballreiser. De tilbyr ofte pakker som inkluderer overnatting og kampbillett. Dette er det dyreste alternativet, men også det enkleste om du er førstegangsreisende.

Når gjenstår det bare å bestille hotell og fly, og her er det så store variasjoner at det nesten er umulig å gi noen råd. Men det lønner seg ofte å fly inn til de største flyplassene. Flybilletten i seg selv kan være noe dyrere men du må huske på at det ofte er dyrere og tar lengre tid å komme seg inn til bykjernen om en velger en flyplass som ligger utenfor selve bykjernen.

Ha en god fotballsesong!