Gratis nettressurser og leksikon på nett

leksikon
Er det noe du lurer på?

Nettet er fullt av nyttige nettsider som kan hjelpe deg med alt mulig og www.axofinans.no er bare en av disse praktiske websidene. Og mange av nettressursene, arkivene, oversiktene og alt mulig annet er for det meste gratis, eller reklamefinansierte eller mottar donasjoner.

Søkemotorer som Google, Bing og Yahoo kan hjelpe deg å finne gode nettsider, men hvem har tid til å søke gjennom tusenvis av nettsider? Og ikke minst: det er massevis av nyttige nettsider man ikke engang vet finnes, og de kan man jo ikke søke etter.

Disse nettressursene kan hjelpe deg med nær sagt alt mulig: du kan finne leksikon, synonymordbøker, atlas, kart, historie, arkiver og oppslagsverk. På nettet kalles denne kategorien nettsider for referanser, altså websider man kan referere til når man søker pålitelig informasjon.

Her kan du starte din jakt på å finne gode nettressurser:

Three Link Directory sin liste med «reference» nettsider (reference er referanser på engelsk)

Lenkeguiden.no har en oversikt med lenker innen referanser

BedriftsGuiden.no sin oversikt innen statistikk og referanse

Som du ser på disse oversiktene er det for eksempel mange leksikon å velge mellom, det er i det hele tatt utrolig mye informasjon tilgjengelig på nettet. Dermed slipper du kjøpe leksikon, atlas, ordbøker, biografier og så videre og kan spare pengene dine istedenfor. Flott, ikke sant?

Om du har spørsmål du ønsker svar på, kanskje helst av en ekspert er det flere gode nettressurser å velge mellom, de tre desidert beste nettsidene er disse:

Reference.com

Answers.com

Quora.com

Finner du ikke hjelp i noen av nettressursene over kan du faktisk stille et spørsmål til en norsk biblotekar på mail.