Fortsatt sterk leieprisvekst i Oslo og på Romerike

oslo
Høyere husleie i Oslo.

– Leieprisene øker sterkt i Oslo og på Romerike i februar, men resten av landet viser stabile eller synkende leiepriser, sier administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

– Løren er i sterk vekst og har på få år forandret seg fra et industriområde og til et attraktivt, grønt boligområde. Når Lørenbanen åpner 3. april er det 13 minutter til Nationaltheatret. Løren kan være et godt område for å investere i utleiebolig, sier daglig leder for Utleiemegleren Sinsen, Vemund Holmen.

– Vi har særlig stor etterspørsel etter 1-roms og 2-roms leiligheter. Både på Frogner og Torshov har vi sett eksempler på at man bare betaler noen få hundrelapper mindre for en 2-roms enn en 3-roms, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

– Vi anbefaler våre investorer å oppgradere eiendommer som har dårlig standard, for å få enda høyere leiepris og mer stabile leietakere, sier daglig leder for Utleiemegleren PRO (storkunder), Marianne Wallin.

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for februar 2016 viser at det nå i snitt koster 8 987 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5 prosent.

I snitt kostet det 11 937 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i februar 2016, dette er en oppgang på 2,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,1 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 376 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,5 prosent.

Økning på Romerike

– Utbudet av utleieboliger er rekordstort på Romerike, men markedet fungerer godt og vårt kontor har i februar tegnet så mange som 75 nye leiekontrakter, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

I snitt kostet det 12 730 kroner å leie en 3-roms leilighet på Romerike i februar 2016, dette er en oppgang på 2,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,7 prosent.

I Bergen, Stavanger, Drammen, Trondheim samt Asker og Bærum er utleieprisene stabile eller noe synkende.