– Jeg skulle egentlig vrt ufr

nina
Nina Halvorsrud-Nilsen var ufr, n er hun i jobb.

Mange nordmenn er ufre, men noen kunne sikkert hatt bedre liv i arbeidslivet. Nina Halvorsrud-Nilsen var bare 12 r gammel da hun fikk en alvorlig hodeskade. Etter et stygt fall l hun helt bevisstls i en elv, men en venninne dro henne opp p land og reddet livet til Nina.

Nina (31) ble flyet inn til Ullevl sykehus med luftambulanse og ble hasteoperert. Hun hadde et alvorlig kraniebrudd med sterke smerter og ervervet hodeskade. I tillegg mtte kun slite med utmattelse, kognitiv funksjonssvikt og hukommelsestap.

– rene etter ulykken var forferdelig, alt av minner fra fortiden var slettet, jeg visste ikke hvem jeg var. Jeg fikk store utfordringer da jeg skulle tilbake p skolebenken p ungdomsskolen og videregende. Jeg mtte ha eget hvilerom, kortere skoledager og fritak fra karakterer, forteller Nina.

Hunvar 15-16 r da hun fikk beskjed fra en overlege om at hun ville bli 100% ufr og bare kunne glemme utdanning og arbeid.Hun prvde likevel seg p skole og i arbeidslivet, men det fungerte ikke. Heldigvis begynte lykken snu da hun fikk barn, giftet seg og prvde et kurs i livsmestring med kurslederen Vibeke C. Hammer.

– Jeg ble mamma da jeg var 20 r, og dette var endelig noe jeg flte jeg virkelig mestret. Jeg giftet meg og fikk barn nummer to da jeg var 25. Jeg hadde et hp om at jeg kunne bli bedre og vre normal, s da jeg kom over AMOVE-kurset til Vibeke i 2012 tenkte jeg at jeg m prve en siste sjanse til f det godt i livet, forteller Nina.

Nina Halvorsrud-Nilsen sier hun ble optimistisk allerede etter frste dag.

– Det var nesten for godt til vre sant, jeg lrte hndtere livet p en helt annen mte. Fr levde jeg meg helt inn i min egen skade, og n lever jeg med den. Familien min har sett store endringer og det er utrolig tenke p hva jeg har ftt til etter kurset, sier Nina.

Hsten samme r begynte hun p skole for bli helsefagarbeider og gikk ut med toppkarakter i 2014. I dag jobber Nina p Solgrden sykehjem i Asker og bygger p utdannelsen sin innen demensomsorg ved siden av. Hun er veldig takknemlig for livet hun lever med familien sin n.

– Jeg skulle egentlig vrt ufr. I dag er jeg lykkelig, og det er s godt endelig kjenne p den flelsen, avslutter Nina Halvorsrud-Nilsen.

Vibeke C. Hammer som arrangerer AMOVE-kursene mener det kan vre mange ufre som kunne vrt i arbeid med de rette tiltakene.

– Jeg tror det offentlige kunne spart mye penger p sette inn tiltak for enkelte grupper. Det br ikke vre opp til hver enkelt finne ordninger som hjelper en ut av ufretrygd og tilbake i arbeid, mener Vibeke i Ansvarlig Helse.