Ekstrainntekt med kamera

Har du et kamera? Med et enkelt digitalkamera kan du få deg en ekstrainntekt ved å ta bilder og legge dem ut for salg på nett. Salg av bilder over nettet er en stor industri, mange tjener mye penger ved å selge såkalte stock photo bilder og royalty free stock photos. Les hvordan også du kan tjene ekstra penger ved å ta  fotografier og legge bildene ut for salg.

Ekstrainntekt med kamera.
Ekstrainntekt med kamera.

Du trenger ikke være en profesjonell fotograf med utdanning eller erfaring for å tjene penger på bilder via internett. Ta frem kameraet ditt, legg en plan for motiver og begynn med å ta bilder av steder, gjenstander, samlingspunkter, bygninger, natur, dyr, kultur og andre relevante motiver.

Det viktigste er at du tenker kommersielt når du velger motiver, du bør ta bilder som kan brukes av flest mulig- tenk på illustrasjonsbilder for aviser, magasiner, websider, reklame og brosjyrer. Oppløsningen bør være bra men selve fotografiet trenger ikke være topp om motivet er anvendelig.

Du kan tjene noen kroner pr. bilde som blir solg, og det samme bildet kan selges flere ganger. Har du flere bilder og legger dem ut for salg på flere nettsider kan det fort bli mange penger i ekstrainntekt.

Les denne siden om hvordan du tjener penger på fotografering.