Flink til å skrive? Tjen ekstra penger

Har du tid til overs og ønsker en mer romslig økonomi? Er du også flink til å skrive? Da kan du tjene ekstra penger hjemmefra bare ved hjelp av din PC. Mange bedrifter, organisasjoner og andre har ikke tid, ressurser eller kompetanse til å gjøre alt skriftlig arbeid eller ønsker å fokusere mer på sin kjernevirksomhet. Du kan derfor tjene penger på å bli tekstforfatter, skribent eller journalist og skrive tekst til brosjyrer, hjemmesider, reklame, pressemeldinger, artikler, aviser og magasiner.

Tjen penger som tekstforfatter.
Tjen penger som tekstforfatter.

For å kunne tjene  penger som tekstforfatter må du beherske norsk og eventuelt andre språk om du skal oversette tekst. Som tekstforfatter må du også ha et godt ordforråd, bra språkforståelse og evne til å formulere deg skriftlig.

Som tekstforfatter og skribent må du kunne tilpasse din skrivestil etter medium og format. Journalister skriver hovedsaklig tekst for å journalføre virkeligheten etter egne retningslinjer mens andre typer tekstforfattere har høyere fokus på salgsbudskap i sin tekstbehandling. Skal du skrive tekst for web er teksten gjerne kortere og mer konsentrert.

I reklamebransjen brukes tittelen tekstforfatter om den personen som utvikler kreative og velfungerende reklametekster. Du kan også tjene penger online som tekstforfatter ved å skrive artikler, oversette tekst, transkribere og ved korrekturlesing.

Har du lyst til å tjene penger som tekstforfatter? Klikk på denne linken for å få flere tips og nyttige linker som viser deg hvordan du kan tjene penger som tekstforfatter.