Slik kan du tjene penger på blogging

blogg
Tjen penger på blogging.

Internett byr på mange muligheter, ikke bare når det gjelder å spare penger på billige lån eller refinansiering, men også å tjene penger. Man kan tjene penger på å selge gamle ting man ikke bruker lengre på Finn.no, eller lage ting andre ønsker å kjøpe i en nettbutikk.

Men en litt enklere måte å tjene penger online på er å drive en blogg. Nå har det etterhvert blitt slik at mange har en blogg, så det er viktig at du planlegger litt i forkant.

Først må du finne deg en nisje å blogge om. Du kan blogge om deg, familien din, naturen, biler, båter, strikking, sminke, interiør, ja det er bare fantasien som setter grenser. Men det er viktig at du blogger om noe du er interessert i, hvis ikke vil bloggingen fort bli kjedelig, også for leserne.

Du må også velge deg en blogg plattform. Her er de 4 beste bloggeplattformene:

  1. WordPress.com
  2. Blogg.no
  3. Blogspot.no
  4. Tumblr.com

WordPress er mest brukt internasjonalt mens Blogg.no er mest brukt i Norge. Blogspot.no drives av Google og har endel fordeler, mens Tumblr er mer fleksibel og visuell.

Når du har laget bloggen din og blogget endel så må du få deg besøkende, eller trafikk som det heter på fagspråket. Det er ikke bare enkelt, men det er mange metoder for å oppnå det.

Den viktigste er faktisk selve innholdet ditt, bloggpostene må være interessante og bildene gode og så videre. Så må du dele det på Facebook, Twitter, Instagram, Google+ og så videre. Du må også kanskje kommentere, linke til andre lignende blogger for å bli mer kjent og samarbeide med andre.

Det er faktisk endel jobb med en blogg og ikke alle klarer å tjene så mye penger, men det er faktisk mange bloggere som tjener penger på denne måten og har det som heldags aktivitet.

Les flere tips om hvordan du tjener penger på blogging på denne siden.