Hvordan investere penger?

investeringer
Investere eller spare?

Om man sparer penger er det smart å investere pengene istedenfor bare å la beløpet stå på en konto med nesten ingen rente. Om man investerer pengene man har tilgjengelig kan man nemlig øke pengene, i mange tilfeller ganske mye også. Det finnes nok av eksempler på at en investering av kapital på noen hundrelapper eller tusenlapper vokste seg til flerfoldige tusener eller titusener i løpet av noen år.

Å investere pengene er med andre ord vanligvis mye mer lønnsomt enn en gammeldags sparekonto. Det er også mange forskjellige typer investeringer man kan gjøre: valutahandel, aksjehandel, indekshandel, råvarer og andre markeder.

Før var dette noe man gjerne måtte bruke meglere til, men idag er dette like lett som å bestille en ferie på nettet.

Å investere kalles også gjerne å trade, dvs. kjøpe og selge valuta, aksjer og så videre. Det finnes mange måter å trade på via handelsplattformer og apper, det vil vanligvis si online eller smarttelefoner. Man kan trade via nettsider, mobile apper til iPhone, iPad, Android mobi og nettbrett samt Windows mobil og nettbrett. Dermed er det veldig praktisk og enkelt å investere penger.

Merk at det også er viktig å velge et solid selskap som har ansvaret for å investere for deg, IG er desidert størst i verden innen såkalt CFD handel, men det finnes også mange andre velrennomerte aktører i markedet man kan bruke.

Husk også at handel i CFD kan medføre et høyt risikonivå for kapitalen sammenlignet med andre typer investeringer ettersom kurser raskt beveger seg opp og ned. CFD passer ikke nødvendigvis for alle, om du er i tvil bør du sjekke med en uavhengig person med kompetanse innen feltet.