Er luksusvesken veien til luksusfellen?

Moteblader, nettsider og dagsaviser er stappfulle av nyheter om vesker om dagen.

Er luksusvesken veien til luksusfellen?

Hvordan du holder vesken din og hvilken veske du velger kan si mye om deg og din personlighet.

Både Amerikanske Refinery29 og Norske Minmote har analysert kjendiser utfra veskevalg og hvordan de holder veskene sine. Dyre designervesker er blitt et statussymbol og mange kjemper på for å skaffe seg en slik selv om de egentlig ikke har råd til det.

“Denne vesken koster flesk. Men den er verdt en måned på nuddel-dietten! – sitat fra woman.no

Men det er jo klart at når alle våre forbilder, både nasjonalt og internasjonalt, poserer med Bottega Veneta ,Gucci, Mulberry, Marc by Marc Jacobs, Louis Vuitton med fler, blir jo “riktige” merker mer og mer viktig for både Kari og Ola Nordmann.

louis vuitton photo: Louis vuitton louis-vuitton.jpg

Faktisk tjener riktig mange i Norge godt nok til å unne seg opp til flere luksusvesker, og kvalitet fremfor kvantitet er blitt viktig for mange. Ikke bare med tanke på at favorittvesken holder hele livet istedenfor i et års tid som en del billigvesker gjør, men også med tanke på miljøet. Vi er lei av  bruk og kast mentalitet.

“Den Celine-vesken er såå fin, men tror ikke jeg ville brukt den som skoleveske” kommentar fra iselinnilsen.blogg.no

Men det er også viktig å lære de yngre verdien av en slik luksusveske, det er kanskje ikke nødvending å bruke de som skoleveske blant 19 åringer?

Kronprinsesse Mette-Marit er en som får mye ris og ros for sin luksusveskebruk Men jeg tror kronprinsessen hadde fått like mye tyn om hun kun gikk i billigklær fra Ellos og H&M. Uansett vil folk snakke og folk har mye meninger.

Nå er det for mange mer skamfullt å ikke ha den rette vesken, enn å ha et forbrukslån.

Her om dagen kom jeg over en interessant artikkelen fra Aftenposten:

”Nå er det for mange mer skamfullt å ikke ha den rette vesken, enn å ha et forbrukslån”.

Kort fortalt tar artikkelen opp at forbrukerombudet frykter at aggressiv markedsføring av forbrukslån appellerer til folk med sårbar økonomi. Det er Bank Norwegian som blir ”hengt ut” i denne artikkelen. Men Erik Jensen, deres administrerende direktør har en del viktige poeng: “- Vi er ikke interessert i å låne ut penger til kunder som vi tror ikke klarer å betale tilbake lånet, sier Jensen.” Han forteller også at de kredittsjekker alle kunder.

Vi er helt enig i det Jensen påpeker her, og det er viktig å tenke på at  mange velger en rask og lett løsning når suget etter den nye luksusvesken blir for stort, det er  fort gjort å få den i hus med et lett tilgjengelig kredittkort. Og det er faktisk der luksusfellen ligger. Det er ofte en meget høy rente på kredittkortet og på den måten blir du aldri ferdig med å betale yndlingsvesken.

Du venter ikke til du blir pensjonist med å kjøpe deg et sted å bo.

Du venter ikke til du blir pensjonist med å kjøpe deg et sted å bo. Og det samme gjelder for bilen og luksusvesken. Om du ikke er i stand til å betale en luksusveske, vil du heller ikke få et forbrukslån. Men er du derimot i stand til å håndtere et lån, er det en mye bedre og billigere løsning å betale ned et forbrukslån i faste lave avdrag over en bestem tid, enn å drukne i renter med et kredittkort.