Hvilket kredittkort er best?

kredittkort
Visa, MasterCard og Amex kredittkort.

Bankkort, betalingskort og kredittkort har blitt mer og mer vanlig også i Norge. Det er mer praktisk med kort enn mynter og sedler når man skal betale for seg, særlig når man skal kjøpe noe på nett da kontanter ikke engang er mulig – om man ikke ønsker å betale ekstra for postoppkrav da.

Enkelte serveringssteder har helt avviklet kontanter og utbredelsen av at man kun kan betale med kort blir nok mer utbredt blandt restauranter og butikker i nær fremtid.

De fleste har jo et betalingskort med kreditt, eller et kredittkort i lommeboken sin. Kredittkort har endel fordeler man ikke har med kontanter: reiseforsikring, rabatter, betalingsutsettelse og lån om man skulle trenge det.

Men det er mange forskjellige kredittkort å velge mellom og det er faktisk ganske stor forksjell på kortene. Alle kredittkortene har jo kjøpsforsikring (beskyttelse mot tyveri og svindel). Noen har rabatter og cashback, andre er mer å regne som bensinkort (dvs. man får rabatt på drivstoff). I tillegg får man gjerne en reiseforsikring.

Dessuten er det også forskjell på hvor lenge man kan få gratis eller rentefri betalingsutsettelse, dvs. hvor mange dager man har tilgjengelig som gratis lån. Beløpsbrense er også en viktig sak og tenke på. Og sist men ikke minst: hvilken rente har kredittkortet når jeg bruker kreditten?

Her varierer tallene også endel, så det er viktig å velge rett kredittkort, velger man feil ender du fort opp med å betale alt for mye penger for kortet ditt om du bruker det mye til kredittkjøp. Istedet for å sjekke hos hver eneste kredittkortutgiver (og det er mange) har nettsiden www.kredittkortinfo.no laget en glimrende oversikt over alle norske kredittkort.

Her kan du enkelt sjekke kortene opp mot hverandre og finne ut hvilket kort som er best for deg.