Når bør du refinansiere kredittkortene dine?

kredittkort refinansiering
Refinansiering.

Først vil vi si at uansett hva du har for gjeld er det viktig at du har kontroll på økonomien din. Det er ikke bra med for mye gjeld uansett hvilken type gjeld du tar på deg. Vi skal se litt på når det kan være lurt å refinansiere kredittkortgjelden.

For mange kan det være en lønnsom affære å ha kredittkort hvis en klarer å finne riktig kredittkort, det vil si et kort som passer godt sammen med ens eget brukermønster. En betingelse for at det skal være lønnsomt er at du betaler ned hele den utestående kreditten hver måned. Hvis du ikke klarer det så begynner det å løpe rente på gjelden, og renten er som regel ganske høy. Når renten begynner å løpe så spiser kostanden opp gevinsten med å ha kredittkortet veldig raskt og det hele blir en ulønnsom affære for deg som bruker.

De fleste kredittkort har greie betingelser, noen av de mest populære kortene er kredittkort med drivstoffrabatt, kredittkort med reisefordeler og ulike typer av bonuskort.

Problemene begynner hvis du bruker mer penger enn du klarer å betjene, gjelden øker fra måned til måned og du kommer til et punkt der du ikke klarer å betale ned kredittbeløpet på en rask måte.

Rente på kredittkort vs forbrukslån
Det første en må se på når en skal refinansiere er rentenivået på kredittkortgjelden. Den nominelle renten på kredittkortgjeld ligger normalt et sted mellom 14 % og 22 % og den effektive renten (som er den faktiske renten med gebyrer innregnet) ligger normalt mellom 17 % og 30 %. For at det skal være lønnsomt med refinansiering må renten på forbrukslånet være mindre enn renten på kredittkortet med gebyrer innregnet.

Renten på forbrukslån eller lån uten sikkerhet spriker mer enn på kredittkort. Den nominelle renten ligger normalt mellom 7,5 % og 24% og den effektive renten mellom 8 % og 30%. Hvis refinansiering av kredittkortgjeld skal være lønnsom er en helt avhengig av å få bedre rente på refinansieringslånet enn på kredittkortet. Hvis en klarer å få det bør en refinansiere gjelden sin.

Kan det være mye å spare på å refinansiere kredittkortgjeld og smålån?
Hvis man ser på den beste renten på forbrukslån så er den mye bedre enn den beste renten på omtrent alle kredittkort du kan få fatt i. Den laveste renten ligger et sted rundt 7,5 % som gjerne er under halvparten av renten på kredittkortet.

Mao kan du halvere, eller mer enn halvere, din lånekostnad på å refinansiere din kredittkortgjeld. Dette kan bety tusener av kroner pr måned avhengig av hvor stor gjelden er, så det kan være mye penger å spare på refinansiering.

Hvor mye gjeld skal en ha for at det skal være lurt å refinansiere?
Det finnes ikke noen fasit her annet enn at du bør gå etter den beste renten du kan få. En fin tommelfingerregel kan være at når gjelden du ikke klarer å betjene er større enn 1 måneds bruttolønn, bør du begynne å se på refinansieringsmuligheter.

Et bra sted å begynne er å sjekke denne siden om refinansiering av kredittkort. Husk at det er gratis å søke og du trenger ikke å si ja til tilbudene du får. Når du søker om refinansiering hos Axo Finans blir din søknad vurdert av hele 7 tilbydere og Axo Finans sender deg det beste tilbudet.