Spar penger med riktig kredittkortbruk

kredittkort
Kredittkort.

I dag finnes det en rekke ulike kredittkort man kan velge mellom. Ved å velge riktig kort og bruke det på en ansvarlig og fornuftig måte, kan man også spare mye penger i løpet av et år. Det anbefales å ta utgangspunkt i oversikten hos Norsk Kreditt AS som sammenligner de beste kredittkortene på markedet.

Velg riktig kredittkort for deg
Det viktigste man gjøre for å maksimere sparing gjennom kredittkort er å velge riktig avtale. Det er noe som kan være enklere sagt enn gjort med såpass mange ulike tilbud i markedet. Det lureste er derfor å bruke litt tid på forhånd og analysere forbruksvanene dine. Se hvor du har de dine største utgifter og dermed hvor du potensielt kan spare mest. Kanskje har du en bil som er i aktiv bruk og drivstoffutgiftene er høye.

Kanskje bruker du mye penger på dagligvarer eller shopping på nett. Tenk nøye over hvor pengene forsvinner i løpet av en måned og bruk det som utgangspunkt for å finne et kredittkort som passer deg.

Ser du for eksempel at det er utgifter til bensin eller diesel som er en av dine store utgifter, velger du enkelt og greit det kredittkortet som gir deg den største rabatten. 365Direkte Mastercard er det kortet som ofte trekkes frem i som «Best i test» når det kommer til bensinkort. Og her kan du få rabatter på alle stasjoner på 81 øre per liter. Kjører du 20 000 kilometer i året vil du, avhengig av forbruket på din bil, sparer godt over 1 000 kroner.

Er det netthandel eller dagligvarer som er den store utgiften, velger du kortet som gir deg mest rabatt her. Enklere enn det blir det ikke, og det er heller ikke noen som forbyr deg fra å bruke forskjellige kredittkort til forskjellige formål. Det viktigste om du bruker flere kort samtidig er imidlertid å være en ansvarlig kortbruker, noe vi skal se mer på nå.

Den ansvarlige kredittkortbrukeren
Når vi snakker om å spare penger med et kredittkort tar vi høyde for at den brukte kreditten blir tilbakebetalt i sin helhet før første forfall. Da vil du ikke bli belastet noen renter eller gebyrer, og så lenge du ikke har hatt noen etablerings- eller årsavgifter, er kortet da i prinsippet gratis i bruk.

Hva den effektive renten er på kredittdelen blir i en slik situasjon ikke så viktig å ta hensyn til når du velger deg et kredittkort, og fokuset ligger mer på hvor de største rabattene er, og hvor du derfor kan spare mest penger.

Alt man har spart på rabatter og billigere varekjøp forsvinner raskt i dyre rentesatser om man ikke har kontroll på nedbetalingen. Så sørg for å planlegge forut og vær sikker på at du kan tilbakebetale alt før den første regningen forfaller. Gjør du det kan kredittkort være en flott måte å spare penger på.