Hva er et privatlån?

Hva er et privatlån?

Et privatlån er et lån uten krav om sikkerhet i hus, bil eller annen fast eiendom og tilbys av de fleste banker. Hvor mye du kan låne, nedbetalingstiden og renten varierer fra bank til bank og er individuell. For å kunne ta opp et privatlån må en ha fast inntekt og ingen betalingsanmerkning.

Hvor kan jeg søke om privatlån?

Det finnes ulike måter å søke om privatlån. Du kan ta kontakt med bankene direkte og sammenligne lånetilbudene selv. Det er ofte veldig tidkrevende og vanskelig å få oversikt hvilke tilbud som lønner seg. Det andre alternativet er å bruke en sammenligningstjeneste som Axo Finans. Da sendes kun en lånesøknad, så vil våre kundebehandlere kontakte alle bankene vi samarbeider med. I løpet av et par timer vil du få presentert det lånetilbudet som passer ditt behov.

Hva er forskjellen på et privatlån og kredittkortgjeld?

  • Renten på et privatlån er ofte mye lavere en hva et kredittkortselskap tilbyr.
  • Du mottar en fullstendig nedbetalingsplan når du har et privatlån. Kredittselskapene har ikke en betalingsplan og krever kun at du skal betale minimum 3% hver måned av utestående beløpet. Det blir veldig dyrt i lengden om du ikke betaler alt innen forfallsdato.
  • Du har pengene på konto, og unngår unødvendige gebyrer ved betaling av regninger og kontantuttak.

Hva kan jeg bruke et privatlån til?

Du står fritt til å bruke et privatlån på akkurat det du måtte ønske. Om du ønsker å pusse opp boligen, kjøpe en ny bil eller betale ned kredittkortgjeld er det helt opp til deg.

Penger til ferie?
Kanskje du ønsker å bruke pengene på en fin ferie?
Hvor mye kan jeg låne?

Hvor mye du kan låne varierer fra bank til bank. Men hos Axo Finans, som er en låneformidler, kan du søke om et privatlån opptil 500.000 kr. Grunnen er at vi samarbeider med over 10 ulike banker og da kan vi formidle alle beløpene på vegne av våre samarbeidspartnere.