Hvor mye kan du låne?

lånekalkulator
Finn ut hvor mye du kan låne.

Det er mange viktige avgjørelser man må ta i livet, å kjøpe en bolig og å kjøpe seg en bil er to typiske viktige avgjørelser. Beliggenhet av boligen, pris og så videre er viktige for hvordan man lever livet etterpå. Ligger boligen for langt unna jobb, butikker eller skole kan det bli et problem.

Det kan også bli et problem om man låner for lite til boligen, det blir ikke nødvendigvis et problem om man låner for mye. Men om man låner for lite må man kanskje improvisere økonomisk og kan oppleve vanskelige situasjoner. Prisen på boligen vet man jo, men hvor mye koster flyttingen? Må man kjøpe nye møbler og kanskje pusse opp? Om man ikke hadde det med i beregningen kan flyttingen og den første stunden i den nye boligen bli mer komplisert enn den trengte være.

Også når det gjelder billån kan det å låne for lite fort bli problematisk. Har du tatt med i beregningen nye dekk, garasje, bilalarm og så videre?

Så når man skal låne penger er det viktig å vite hvor mye man kan låne. Ikke fordi man skal låne så mye som mulig men rett og slett bare se hvor stort handlerom man har. Da tar man en bedre økonomisk avgjørelse og slipper overraskelser.

Hvor mye du kan låne avhenger av mange faktorer. Først og fremst banken. Bankene har ulike grenser og regler for hvor mye de låner ut. Noen banker kan avslå din lånesøknad og noen banker kan tilby deg et mindre lån enn det du ønsker på bakgrunn av økonomien din. Andre banker igjen vil justere rente, eller nedbetalingstid. Det er med andre ord flere faktorer som avgjør din øvre lånegrense.

Det finnes en enkel metode for å finne ut hvilken lånegrense du har. En online kalkulator beregner beløp og sammenligner mange banker for deg, helt gratis. Klikk her for å få svar på hvor mye jeg kan låne.

Husk at kalkulatoren gir en grov beregning, får å få dine eksakte beløp kan du sende inn en søknad. Det er ingen forpliktelser med å sende inn søknaden.