Hvordan sammenligne lån?

lån nettbank
Sammenlign forbrukslån.

Å låne penger er både praktisk og nyttig i mange av livets faser; når man skal kjøpe bil, pusse opp eller kanskje til og med til et depositum til en leilighet. Da er det smart å låne penger. Men det er ikke alle lånene som er smart å ta. Årsaken er at det er forskjellige renter hos de ulike bankene.

Det er mange grunner til at det er forskjell på lånerenten, eller effektiv rente som det også kalles, hos banker er mange. Det kan være lat fra markedsutvikling til hvordan banken ønsker å operere i lånemarkedet.

Fordi det er forskjell på lånene er det en god investering å bruke noen minutter på å velge det billigste lånet, det kan man spare mye penger på i løpet av et år, på samme måte som man sparer penger på å velge rett mobilselskap når man skal ha abonnement til smarttelefonen sin.

Men hvordan sammenligner man lånene?

Det er faktisk ikke så lett. Man må søke om lån og innhente lånetilbud i massevis av banker å så starte prosessen med å rangere lånene.

Men det er heldigvis en snarvei: internett.

På nettet finnes utallige sider som rangerer lån etter flere faktorer: lånebeløp, nominell rente, effektiv rente, gebyrer og alt mulig annet som er viktig for deg som lånetaker.

En av de bedre nettsiden på dette er Billigeforbrukslån.no, der er så og si alle banker og lånegivere i Norge samlet og rangert slik at du slipper å gjøre alt arbeidet med dette.

Nettsiden har også mange bra artikler om emnet så den er definitivt verdt et besøk.