Inspirasjon på nettet

Hva gjorde man i “gamledager” uten internett og Google?

Selv om det ikke er så mange år siden, er det lett å glemme hvordan ting fungerte før mobiltelefoner, iPods og Wi-Fi´ens tid. I dag henter vel nesten alle inspirasjon på nettet?

Det virker jo som en evighet siden man faktisk slo opp i et leksikon for å lese om Egypts historie, revens matvaner eller Finnmark for eksempel. Da ble man jo ikke fristet  på samme måte som nå til å surfe videre heller, det er jo litt begrenset hvor lenge du gidder å lese om  alle  emner som starter på F , når du har lest om Fluefiske og om den røde eller hvite Fluesoppen er mest giftig, lukket man pent igjen boken og satte den på sin faste plass i bokhyllen.

I disse dager, med alt som finnes av inspirerende artikler, web sider, nettbutikker, bilder, og blogger  er det så lett å vikle seg inn i nettets uendelige tråder. Med bare et lite klikk, pøses det ut informasjon og før du vet ord av det velter det over deg med inntrykk…På godt og vondt….

I dag for eksempel, da jeg satt med min daglige, normalt raske, runde av nettaviser og blogger ble jeg plutselig avledet fra Finansavisen til InteriørMagasinet..

Jeg drømmer jo om å pusse opp hjemme, så da er det godt med litt inspirasjon. Så litt ubevisst klikket jeg meg videre da jeg egentlig bare skumleste siste nytt på forsiden til Hegnar. Helt nederst på Finansavisen linkes det nemlig til andre samarbeidende magasiner.

inspirasjon på nett
Lar du deg lett bli revet med og surfe på «nettbølgen»?

Så før jeg viste ord av det lot jeg meg oppsluke av vakre stuer og ryddige hjem.

Her var det jo nok av ideer å ta fra, så etter å ha lest om hvordan arkitektene har bygget om en gammel Oslo villa, om hvordan Stordalens hotell på Tjuvholmen har blitt til og latt meg inspirere av hagebyarkitektur fra 1920-tallet, dukket jeg en time senere opp fra denne fantastiske bølgen av inspirasjon jeg hadde surfet på. Jeg innså raskt  at jeg fikk ta lunsjen foran PCn i dag og innføre leksikon på jobben  for å unngå for mange sene og mørke høstkvelder på kontoret fremover.

sa3-032
Bildet er lånt fra InteriørMagasinet:
http://interiormagasinet.hegnar.no

Men før jeg stenger maskinen min helt ned og returnerer tilbake til den reelle virkeligheten, skal jeg sjekke hvor mye låneformidleren Axo Finans er villige til å låne meg av penger til dette lille oppussingsprosjektet jeg drømmer om. Det blir nok ikke like fancy som The Thief eller Holtet Hageby, men med bare litt ekstra pengehjelp skal det nok bli lyst og fint, spesielt nå som jeg har fått så mange fine ideer.

Finner du inspirasjon på nettet? Eller savner du den «gode gamle» leksikon perioden?