Oppdag italiensk mat og spar penger

pasta
Italiensk pasta – godt og billig.

Billig mat trenger ikke smake vondt. Du kan spise nydelig mat og likevel spare penger. Og en av de mest populære typene matretter i Norge er italiensk mat, tenk bare på pizza og pasta. Men italiensk mat er mye mer enn bare det.

Norsk-italienske Mariangela Di Fiore har foretatt en kulinarisk reise gjennom syv av Italias regioner. I sin forrige bok, Min italienske bestemors kjøkken, fortalte Mariangela Di Fiore sin egen families historie fra Napoli.

I høstens bok, Mitt Italia – en kulinarisk reise ønsker hun å fortelle også om andre mattradisjoner i Italia. For det gir egentlig ikke mening å bruke begrepet italiensk mat. De ulike regionene har alle en rik og karakteristisk matkultur med store variasjoner fra region til region.

Til tross for de store regionale forskjellene, er det den genuine matinteressen som knytter alle italienere sammen. For her dreier alt seg om mat. Det er det viktigste i livet, det alt kretser omkring. Man snakker om, diskuterer og lever for mat. Maten er selve Italias sjel.

Boka byr på tekster som viser karakteristiske trekk ved hver enkelt region – Piemonte, Veneto, Emilia Romagna, Toscana, Lazio, Campania, og Sicilia – samt oppskrifter og portretter med representanter for hver enkelt matregion.