Blir Apple Pay den nye standarden?

apple pay
iPhone og Apple Pay.

Etter den økende populariteten til iPhone har netthandel med smarttelefoner har blitt mer og mer vanlig. Etter lanseringen av Apple Pay ser det også ut som om Apple er i ferd med å kapre kjøp i fysiske butikker. Apple har et utrolig bra utgangspunkt: iPhone og Apple Watch har allerede din betalingskort informasjon når du skal registrere deg på iTunes. Dermed er veien kort til å bruke smarttelefonen i apper, lokale butikker og serveringssteder.

Å betale med Apple Pay er også sikkert: du må bruke Tuch ID med ditt tommelavtrykk for å godkjenne betaling. Oppsett og instillinger av ulike bankkort er kjempeenkelt via Apple Wallet.

Utbredelsen øker stadig med flere og flere butikker og serveringssteder som aksepterer Apple Pay. Flest transaksjoner i USA med Apple Pay har McDonald’s, Macy’s, Walgreens og Subway. Og potensialet er enormt: 9 av 10 av iPhone og Apple Watch brukere har allerede brukt Apple Pay en eller flere ganger og 67% har gjort «in-app» kjøp.

På samme måte som Apple endret musikkbransjen med iTunes ser det ut som Apple kan endre betalingsvanene med Apple Pay. Og skal man tro ryktene på nettet er en lansering av Apple Pay i Norge ikke så langt unna.

Enkelte spekulerer også om at når Apple Pay blir tilgjengelig vil mobilbetalingstjenesten bli Norges mest brukte i løpet kort tid. Dette kan sette et press på butikker samt aktører innen betalingsterminaler og andre betalingsløsninger.

Det er allerede flere norske betalingsapper både for iPhone og Android smarttelefoner på markedet så kompabiliteten og utbredelsen av de ulike mobile betalingsløsningene kan bli avgjørende for hva som blir standard i norske butikker og serveringssteder.