Forbrukslån med lav rente

Hos Axo Finans kan du få et forbrukslån med lav rente fra 10.000 til 500.000 kroner. Ved å sammenligne flere långivere, sikrer vi deg den laveste renten for deg.

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet
Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Et forbrukslån med lav rente kan gi deg økonomisk fleksibilitet når det uforutsette oppstår. Hos Axo Finans kan du få et lån uten sikkerhet med nominell rente fra 6,39% til 21,9% nominell rente.

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke behøver å stille med eiendeler som sikkerhet til banken. Långiver kan ikke bestemme hva lånet skal brukes til, dermed kan du bruke pengene på akkurat det du selv ønsker.

Samtidig kommer denne friheten med en risiko for banken. Når de ikke stiller krav til pant, har de heller ingen verdier å ta pengene fra dersom låntaker ikke betaler ned lånet. Derfor har et lån uten sikkerhet høyere rente enn tradisjonelle lån som for eksempel boliglån. Endelig rente bestemmes ut fra en helhetsvurdering av lånesøknaden, basert på økonomi og sikkerhet.

Det er likevel verdt å merke seg at et forbrukslån hos oss har langt lavere rente enn dyre kreditter og smålån. Jo høyere sum du trenger å låne, desto mer lønnsomt vil et forbrukslån med lav rente være.

Hva brukes et forbrukslån til?

couple sitting and smiling

Det er flere grunner til at man har behov for et lån. Ettersom et forbrukslån kommer med høyere rente enn boliglån, er det lurt å vurdere behovet for lånet før du søker. Du bør bruke lånet til noe som gir merverdi for deg. Hva det er, er selvsagt helt opp til deg.

Vanlige årsaker til at folk tar opp et forbrukslån med lav rente er:

 • Refinansiering
 • Oppussing
 • Uforutsette utgifter

Uansett hva du velger å bruke lånet på, bør du aldri låne over evne. Du skal ha mulighet til å betjene lånet, samtidig som du har mulighet til å dekke andre utgifter. Et lån er en forpliktelse som skal betales tilbake. Derfor bør du bruke det på noe fornuftig og aldri låne mer enn økonomien kan forsvare.

Refinansiering

Selv om man har hørt flere skrekkhistorier eller advarsler knyttet til forbrukslån, trenger ikke et forbrukslån bare være skummelt. Faktisk kan et forbrukslån med lav rente være et svært lønnsomt lån i visse tilfeller.

Dette gjelder særlig hvis du sitter på dyre smålån og kreditter. Slike lån har ofte svært høy rente, og en refinansiering med et forbrukslån med lav rente kan hjelpe deg med å redusere de totale lånekostnadene betraktelig. En refinansiering vil si å ta opp et nytt og billigere lån for å betale ned dyr gjeld. Siden renten varierer hele tiden, er det ikke lenger sikkert at renten på lånet er i din favør. Et refinansieringslån kan hjelpe deg med å redusere den effektive renten.

Har du i tillegg flere dyre lån kan du spare enda mer. Ved å refinansiere all gjeld i et samlet lån, slipper du å betale termingebyrer, avdrag og renter på hvert enkelt lån. Du får også tilbake kontrollen på privatøkonomien, noe som er avgjørende dersom du ønsker å bli gjeldsfri. Les mer om refinansiering av gjeld her.

Uforutsette utgifter

Fra tid til annen hender det at ting går i stykker eller at det dukker opp uventede regninger i posten. Det er ingenting som er så kjedelig som å få en faktura du ikke har råd til å betale. Uventede kostnader kommer også alltid på verst tenkelig tidspunkt. Bilen ryker, rett etter at du kommer hjem fra ferien eller kjøleskapet tar kvelden midt i fellesferien.

Noen ting er man også helt avhengige av i hverdagen. Dersom kjøleskapet ryker, har man ikke tid til å spare opp pengene selv hvis man ikke har finansiering tilgjengelig. Da blir et forbrukslån ofte løsningen.

Oppussing

Få er så glad i å pusse opp hjemmet som oss nordmenn. Avhengig av hvilket rom som skal pusses opp, koster det fort langt mer enn de fleste av oss har liggende på sparekontoen. Derfor søker mange om et forbrukslån med lav rente når de skal i gang med byggeprosjekter som renovering av kjøkken og bad. Dette er også rom som koster en del, fordi de krever spesielle materialer og faghjelp.

Et baderom kan for eksempel fort koste bortimot 150.000 kroner. Selv om et forbrukslån kommer med ekstrakostnader som renter og avdrag, vil du som regel få dette igjen ved at boligen øker i verdi. Kanskje har du også planer om å flytte? Ofte vil små justeringer på boligen sørge for at du hever verdien og får mer igjen på salget.

Hva må jeg tenke på når jeg skal søke lån?

Når du skal finne et forbrukslån med lav rente, er det lurt å sammenligne ulike lånetilbud for å finne den laveste effektive renten. Det er den effektive renten som avgjør hvor dyrt lånet blir. Den varierer også fra bank til bank, derfor kan du spare mye om du finner den laveste renten.

Vurder behovet

Når man skal ta opp et lån, bør man alltid vurdere behovet først. Noen kjøp har større verdi enn andre. Særlig når du skal ta opp et forbrukslån, bør du være sikker på at lånet går til noe du faktisk har bruk for. Det er fort gjort å la seg friste av noe her og nå, men som ikke nødvendigvis gir deg like mye glede i lengden.

Andre ganger er et forbrukslån nødvendig for å finansiere viktige hverdagsprodukter. Hvitevarer er dyrt, og når økonomien er ekstra trang blir et forbrukslån med lav rente fort løsningen.

Sett opp et budsjett

Før man tar opp et lån er det viktig å beregne om man faktisk har mulighet til å betjene lånet på en god måte. Husk at du fortsatt skal ha råd til å betale nødvendige utgifter som strøm, husleie og mat. Et forbrukslån skal ikke gå på bekostning av disse utgiftspostene.

Sett derfor opp et budsjett hvor du gir deg selv oversikt over alle inntekter og utgifter du har. Med full oversikt har du også mulighet til å regne ut hvor stort handlingsrom du har i forhold til et lån. Ta utgangspunkt i en periode på 2-3 måneder, slik at du får en gjennomsnittlig oversikt over økonomien.

Forsøk å gjøre en objektiv vurdering av budsjettet. Det er fort gjort å være litt raus i kantene når man virkelig har sett seg ut noe, men budsjettet er til din egen fordel. Oversikten er der for å beskytte din privatøkonomi.

Les vilkår og betingelser

Sørg for at du leser nøye gjennom alle vilkår og betingelser før du signerer et lån. Selv om de kanskje ikke er den mest spennende lektyren, er det viktig å vite hva du faktisk forplikter deg til. Vilkårene gir deg også oversikt over kostnadene knyttet til lånet, slik at du kan sammenligne tilbudene og finne det rimeligste alternativet.

Mange långivere opererer for eksempel med såkalte lokketilbud, men som viser seg å inneholde de samme gebyr- og rentekostnader som andre forbrukslån. Les derfor alltid forskriftene og vær godt inneforstått med hva det er du signerer på.

Det kan også være en fordel å ha en viss oversikt over rettighetene dine som låntaker. Da vet du hva du kan forvente av banken, og er i stand til å styre unna mindre seriøse aktører. Axo Finans er finansagent for flere banker. Vår virksomhet er regulert av retningslinjene til Finanstilsynet, noe som sikrer gode rammer for våre lån.

Finn ditt ideelle lån med en lånekalkulator

Woman with phone smiling

En lånekalkulator er et nyttig verktøy når du skal finne et forbrukslån med lav rente. Kalkulatoren gir den en oversikt over alle kostnader knyttet til lånet, inkludert renter, avdrag og totale omkostninger. Slik kan du enkelt sammenligne ulike lånetilbud og finne den laveste renten på markedet.

Husk at lånekalkulatoren kun gir et estimert beløp. Endelig rente blir først satt etter at søknaden er behandlet. Lånekalkulatoren gir deg imidlertid en god pekepinn på hva du kan forvente deg, noe som gjør det lettere å planlegge økonomien i tiden fremover - og ikke minst finne et lån som du faktisk kan leve godt med. Du finner vår lånekalkulator her.

Hvor mye kan jeg låne?

Hvor mye kan få innvilget i lån avhenger av en rekke ulike faktorer og varierer fra person til person. Gjennom våre samarbeidsbanker kan vi tilby forbrukslån fra 10.000 til 500.000 kroner, uten sikkerhet.

De viktigste tingene banken ser på når du søker lån er økonomi og betalingshistorikk. Du må kunne betjene lånet du søker om, og du må ikke ha betalingsanmerkninger og inkassosaker på deg.

Hvor mye koster et forbrukslån med lav rente?

Renten på forbrukslån varierer hele tiden, og det er forskjell fra bank til bank. I tillegg vil den endelige renten baseres på din økonomi og sikkerhet. Hos Axo Finans tilbyr vi lån uten sikkerhet med en nominell rente på 6,39% til 21,9%.

Hver lånesøknad behandles individuelt og endelig rente settes når de har foretatt en kredittsjekk og behandlet søknaden din.

Hvordan søker jeg?

Det er enkelt å søke forbrukslån med lav rente hos oss. Du fyller bare ut vår lånesøknad online, så tar vi på oss jobben med å sende den videre til våre samarbeidsbanker. Alle bankene vi samarbeider med vet at de konkurrerer om deg som kunde. Nettopp derfor kan vi tilby såpass gode lånevilkår, og du kan være sikker på at du får et av de beste lånetilbudene på markedet.

Når alle bankene har behandlet søknaden din, kan vi presentere det beste tilbudet for deg. Lånetilbudet er uforpliktende, og du godtar tilbudet ved å signere med BankID og sende inn nødvendig dokumentasjon som siste lønnsslipp og selvangivelse. Normalt vil du ha pengene inne på konto i løpet av 1-3 virkedager.

Synes du at det tar for lang tid, kan du når som helst kontakte vårt kundesenter på 22867400. De står alltid parat til å hjelpe deg.

Hvem kan søke forbrukslån med lav rente?

Når du søker forbrukslån med lav rente hos Axo Finans, er det personlig økonomi og sikkerhet som avgjør hva du kan låne. Du trenger med andre ord ikke stille med pant. Det stilles likevel noen krav til deg som søker:

 • Du må ha en registrert liknet inntekt
 • Du må ikke ha aktive inkassosaker
 • Du må ha fylt 25 år

Dersom du ikke skulle få godkjent lånesøknaden, kan du selvsagt forsøke igjen på et senere tidspunkt når din personlige økonomi og livssituasjon har endret seg. Det er også mulig å søke med en medlåntaker. Det vil normalt øke sjansene for å få innvilget lånet.

Hvilke banker samarbeider vi med?

Axo Finans er en finansagent som formidler forbrukslån med lav rente. lån og refinansiering. Når du sender inn en lånesøknad hos oss, sørger vi for at søknaden blir presentert for flere banker. Dette er viktig ettersom renten varierer fra bank til bank.

Etter at alle bankene har behandlet søknaden, kan vi presentere det beste lånetilbudet. Å bruke en finansagent er derfor nyttig når du ønsker et forbrukslån med lav rente.

Axo Finans er representert i Norge og Sverige. Våre samarbeidsbanker er:

 • Bank Norwegian
 • Santander
 • Nordax Bank
 • Easybank
 • Komplett Bank
 • Gjensidige
 • re:member
 • BN Bank
 • yA Lånet - en del av Resurs Bank
 • Resurs Bank
 • Express Bank
 • Bluestep Bank
 • Monobank
 • Thorn
 • Optin Bank

Ved å sammenligne bankene for deg, og la dem konkurrere om hvem du skal låne penger av, skaper vi bedre konkurranse på markedet. Dermed får våre låntakere de mest gunstige lånetilbudene på markedet, i forhold til deres økonomiske utgangspunkt.

Fordelen med å søke lån gjennom Axo Finans

man with pen taking notes

Å søke lån gjennom Axo Finans er enkelt - og raskt, ikke minst. Når du benytter deg av en finansagent kan du sikre deg tilbud fra flere banker med en søknad. Det gjør at du som søker sparer verdifull tid og ressurser. Det kan fort bli en tidkrevende prosess å sammenligne bankene på egenhånd.

Når du søker gjennom Axo Finans får du også personlig kundeservice fra søknaden er sendt inn til pengene er utbetalt. Lånetilbudet du mottar er uforpliktende og har en gyldighet på 30 dager. Tjenesten vi tilbyr er også helt gratis for deg som forbruker. Som finansagent får vi i stedet en kommisjon fra bankene vi samarbeider med. Å søke forbrukslån gjennom oss vil altså spare deg for både tid og ressurser, slik at du kan få et lån raskest mulig til de beste vilkårene.

Forsvarlige forbrukslån

Axo Finans er finansagent for flere banker og finansinstitusjoner. Vår oppgave er å hjelpe deg som kunde med utfylling og oversendelse av lånesøknaden – til flere banker. Dette er viktig fordi renten varierer fra bank til bank. Straks alle bankene har vurdert lånesøknaden vil vi ta kontakt med deg og presentere det beste tilbudet. Renten som tilbys er individuell og presenteres først sammen med lånetilbudet. Fordi renten kan variere er det viktig å la alle bankene behandle søknaden ferdig, før vi presenterer et tilbud.

Axo Finans gjør alltid en kredittsjekk av kunden før lånesøknaden sendes videre til bankene. Dette er for å sikre gode rammer for lånet, slik at du som kunde får et lån du kan leve med. Det er bankene som foretar selve kredittvurderingen og beslutter om kunde kan få lån eller ikke. De sjekker blant annet at kunden er i stand til å betjene lånet og at gjeldsgraden ikke blir for høy.

Finanstilsynet har nylig kommet med nye retningslinjer som bankene må følge. En av disse retningslinjene er at kundens samlede gjelde ikke bør utgjøre mer enn fem ganger brutto årsinntekt. Ønsker du å lese mer om Finanstilsynets retningslinjer, kan du lese om disse her.

Vi sammenligner disse bankene for deg

TrustScore 9.3|2098 brukervurderinger
Lån på dagen
Søk lån på inntil 500.000 Søk her