Billigste forbrukslån

Leter du etter markedets billigste forbrukslån? Hos Axo Finans sammenligner vi bankene for deg, slik at du får det beste lånetilbudet tilpasset din økonomi.

Fordeler ved å søke gjennom Axo Finans:

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

1 200 kr

7,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Middels rente

1 200 kr

12,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Høy rente

1 200 kr

19,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Hånd som får utbetalt lån

0

Antall søknader behandlet forrige måned

Når man skal ta opp et forbrukslån, er det flere faktorer du bør ta hensyn til. De fleste som leter etter markedets billigste forbrukslån ser først og fremst på renten. Lav rente gir deg helt klart et billig lån, men det er også andre forhold du bør ta en nærmere titt på.

Slik finner du det billigste forbrukslånet

Et forbrukslån kan gi deg økonomisk frihet når du trenger det. Fra tid til annen opplever de fleste at økonomien blir trang, eller at man rett og slett ikke har penger til å dekke uforutsette eller andre nødvendige utgifter.

Å oppleve at økonomien ikke helt strekker til kan være både vondt og stressende. Havner man i en slik situasjon kan et forbrukslån være en midlertidig løsning som hjelper deg ut av krisen.

Dersom du skal ta opp et lån bør du tenke på følgende:

 • Lav rente
 • Gode vilkår
 • Nedbetalingsplan
 • Lave gebyrer
 • Er aktøren seriøs

Det første man ser etter når man skal ta opp et lån er som regel renten. Det er naturlig, i og med at det er renten som avgjør hvor mye lånet vil koste deg. Men det er ikke bare renten som avgjør om du får et gunstig lån, tilpasset din livssituasjon. Faktorer som vilkår, nedbetalingsplan og lave gebyrer er også med på å bestemme hvor mye du må betale i måneden, og om du får et lån du kan leve med.

Les mer om våre forbrukslån med lav rente her

Hvilken rente må du betale?

billigste forbrukslån lant flere banker

Når du søker forbrukslån, får du oppgitt både nominell og effektiv rente. Dersom du skal vurdere hvor mye et lån vil koste deg, er det viktig å være klar over forskjellen. Det er nemlig den effektive renten som som avgjør hvor mye et lån koster.

Den effektive renten er summen av den nominelle renten pluss alle gebyrer.

Et lån vil normalt ha lavere rente, desto mer du låner. Samtidig vil totalkostnadene bli høyere ved et høyt lån. Uansett hvor mye du ønsker eller har behov for å låne, er det viktig å huske på at et lån er en forpliktelse som skal betales tilbake. Derfor bør en alltid være realistisk i forhold til egen betalingsevne.

Individuell vurdering

Rentenivået er likt for alle bankene i Norge, men det er opp til den enkelte banken å sette endelig rente ut i fra en egen risikovurdering.

Når du sender inn en lånesøknad, vil banken foreta en kredittvurdering av deg for å finne ut av hvor sannsynlig det er at du faktisk betaler tilbake summen du ønsker å låne. Den endelige renten er individuell og baseres på en helhetsvurdering av din inntekt, kredittscore, alder, yrke og gjeldsgrad.

Hvilke gebyrer må du betale?

Å ta opp et forbrukslån er ikke gratis. Først og fremst vil det påløpe ekstra rentekostnader, i tillegg følger det med ulike gebyrer og utgifter på lånet. Det kan derfor være lurt å ta en titt på hvilke gebyrer som følger med lånet før du bestemmer deg for å sende inn en søknad.

Hvilke gebyrer som er knyttet til lånet varierer fra bank til bank. Du er derfor lurt å gjøre en samlet vurdering av renteutgifter og gebyrer for å finne det billigste forbrukslånet.

Vanlige gebyrer på forbrukslån er etableringsgebyr og termingebyr. Etableringsgebyret skal dekke det rent administrative rundt behandlingen av lånesøknaden. Termingebyrene går til administreringen av de månedlige innbetalingene. Disse kan variere mellom alt fra 10 til 50 kroner, og kan utgjøre en stor forskjell over det lange løp. Noen banker har også disse kostnadene bakt inn i den nominelle renten.

Hvor mye skal du låne?

Hvor mye du ønsker å låne vil også ha innvirkning på hvor for hvor mye lånet totalt vil ende opp med å koste deg. Et forbrukslån skal som sagt være en midlertidig løsning, så å velge et beløp du faktisk er i stand til å betjene er avgjørende for økonomien fremover.

Det aller første man bør gjøre i jakten på markedets billigste forbrukslån er å sette opp et budsjett over egne inntekter og utgifter, før du tar opp forbrukslån. Slik får man en god oversikt over hva lønningen faktisk går til, og hvor mye du har å gå på i forhold til et eventuelt lån.

Når du har fått en god oversikt over egen økonomi, kan du ta en vurdering på hvor mye du har råd til å søke om i lån. Et nyttig verktøy i denne fasen er en lånekalkulator, som viser deg alle kostnader som er knyttet til lånet. En lånekalkulator gir deg en oversikt over utgifter som renter, avdrag og gebyrer.

Du kan ta en titt på vår lånekalkulator her

Bruk forbrukslån til refinansiere gammel gjeld

finn billigste forbrukslån med en låneagent

Med et av markedets billigste forbrukslån har du også en god forutsetning for å refinansiere dyre smålån og kreditter.

En refinansiering gir deg:

 • Lavere rente
 • Bedre vilkår og betingelser
 • En oversiktlig nedbetalingsplan
 • Økt kontroll på økonomien
 • Muligheten til å bli gjeldsfri raskere

Et refinansieringslån er et lån som brukes til å innfri annen gjeld. Forutsetningen for at refinansieringen er lønnsom er at renten som tilbys er lavere enn den du allerede har. Sannsynligheten for at du finner et billigere refinansieringslån er imidlertid stor. Renten varierer nemlig hele tiden, så et lån i dag trenger ikke være gunstig selv om renten var lav for et år siden.

Usikker på om du fortsatt har det beste forbrukslånet? Axo Finans undersøker tilbud om lån for å finne billige forbrukslån.

Det å refinansiere smålån og dyre kreditter gir deg gode forutsetninger for å spare penger. Slike lån har en gjennomsnittlig rente på så mye som 20-30 prosent. Renter på forbrukslån er vanligvis lavere enn renten på kredittkort.

En rekke fordeler

Det er ikke bare lavere rentekostnader som gir deg et billigere lån. Ved å samle flere dyre lån kan du i tillegg kutte ut doble og unødvendige renter og gebyrer.

Sist men ikke minst vil en refinansiering hjelpe deg på veien mot en ryddig økonomi. Med en felles faktura har du bare en utgiftspost å forholde deg til, noe som reduserer risikoen for at en av fakturaene forsvinner eller blir liggende glemt.

Finn markedets billigste forbrukslån for deg

En finansagent, eller lånemegler, sammenligner lånetilbudene hos sine samarbeidspartnere for deg. Dermed trenger du kun å sende inn én søknad, så vil finansagenten finne det billigste forbrukslånet for deg.

Axo Finans er finansagent og samarbeider med flere av Nordens beste og mest anerkjente banker. Vi undersøker renten på lån uten sikkerhet på vegne av våre kunder.

Å sende lånesøknaden til flere banker samtidig er viktig fordi renten varierer fra bank til bank. Straks alle bankene har behandlet lånesøknaden presenterer vi det beste tilbudet for deg. Renten som tilbys er individuell, og presenteres sammen med innvilget lånetilbud.

Søk lån blant de beste långiverne

Ved å sende inn en søknad gjennom Axo Finans sparer du både tid og penger. Siden vi kun kan motta godtgjørelse fra bankene vi samarbeider med, betyr det at tjenesten er gratis for deg som kunde.

Våre samarbeidende långivere tilbyr en nedbetalingstid på opptil 15 år.

Bankene har heller ikke anledning til å tilby høyere rente gjennom vår tjeneste. Derfor er det viktig for oss at vi kun samarbeider med de beste bankene på markedet. Dette sikrer også deg gode vilkår og trygge rammer på lånet.

Hvem er Axo Finans?

billigste forbrukslån for deg

Axo Finans er en finansagent som formidler forbrukslån, lån og refinansiering. Vår virksomhet er regulert av retningslinjene til Finanstilsynet. Dette innebærer blant annet at vi ikke har anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn våre partnere, og vi må ha tydelige avtaler med alle bankene vi samarbeider med.

Axo Finans er representert både i Norge og Sverige.

Gjennom våre bankpartnere kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet eller pant. Vi samarbeider med flere store norske, nordiske og internasjonale banker som har lang erfaring med forbrukslån. Dette gjør oss i stand til å tilby deg et av markedets billigste forbrukslån, tilpasset din økonomiske situasjon.

Hvem kan søke om lån via Axo Finans?

For å få innvilget et forbrukslån gjennom tjenesten vår må du oppfylle visse kriterier. Disse er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer, og er like mye en sikkerhet for deg som for banken.

Våre minstekrav er:

 • Du må ha en registrert liknet inntekt
 • Du må ikke ha aktive inkassosaker
 • Du må ha fylt 23 år

Tilfredsstiller du ikke kravene ovenfor vil søknaden mest sannsynlig bli avslått. Skulle din livssituasjon endre seg er du selvfølgelig hjertelig velkommen til å søke igjen ved en senere anledning.

Du kan også søke sammen med en medlåntaker. Dette kan være en ektefelle, samboer, kjæreste eller venn. Normalt vil en medlåntaker øke dine sjanser for å få lånesøknaden innvilget.

Send inn en uforpliktende søknad i dag

Dersom du har vurdert behovet og kommet frem til at du ønsker å søke om lån, kan vi hjelpe deg med søknadsprosessen. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut vårt elektroniske søknadsskjema.

Med en gang vi mottar søknaden, sender vi den videre til behandling hos samtlige av våre samarbeidsbanker. Dette er viktig fordi renten varierer fra bank til bank. På den måten kan du være sikker på at du får et av markedets billigste forbrukslån - tilpasset din økonomiske situasjon.

For at prosessen skal ta kortest mulig tid, anbefaler vi at du har siste lønnsslipp, selvangivelse og BankID lett tilgjengelig for opplasting. Dersom du velger elektronisk signering vil det også ta kortere tid fra du søker til pengene faktisk er inne på konto.

Søk lån via Axo Finans - vi gjør låneprosessen enklere!

Vi sammenligner disse 18 bankene for deg

Billigste forbrukslån
Søk lån på inntil 500.000 Søk her