Hvor mye gjeld har jeg?

I Norge kan man ha total gjeld på maksimalt fem ganger sin egen inntekt. Sjekk din gjeld i gjeldsregistrene for å få oversikt over hvor mye du har i usikrede lån.

  • Det er helt uforpliktende
  • Det koster deg ingenting
  • Du får det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

1 200 kr

7,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Middels rente

1 200 kr

12,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Høy rente

1 200 kr

19,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Hånd som får utbetalt lån

0

Antall søknader behandlet forrige måned

Tre nye gjeldsregistre

Tre selskaper har fått konsesjon fra Finanstilsynet til å etablere norske gjeldsregistre. Disse er Finans Norge som har opprettetNorsk Gjeldsinformasjon AS, Evry som har opprettet Gjeldsregisteret AS og Experian som lanserer Experian Gjeldsregister AS.

De nye gjeldsregistrene gir innsyn i nordmenns forbruksgjeld, og bidrar til å dekke behovet for en fullverdig oversikt over nordmenns reelle gjeldsbelastning. Det har dermed blitt enklere for finansaktører å gjøre gode kredittvurderinger når de behandler lånesøknader fra privatpersoner.

Registrene bidrar til at det blir enklere for utstedere av lån å gjøre gode kredittvurderinger. På den måten er risikoen for å innvilge lån som forbrukere ikke er i stand til å betjene, redusert. Dette kommer både långivere og låntakere til gode.

Privatpersoner har på sin side mulighet til å logge inn på et av gjeldsregistrene ved bruk av BankID, og sjekke sin egen gjeld. Det er ikke mulig å sjekke andres gjeld enn sin egen. Dersom du har mye gjeld og kreditt registrert på ditt navn, kan det bli vanskelig å få innvilget lån senere. Ta kontroll og få bedre oversikt ved å refinansiere gjelden.

Les mer om refinansiering

Bedre oversikt over egen gjeld

Lurer du på hvor mye gjeld du har? Det har aldri vært lettere å finne svaret. Gjeldsregistrene viser opplysninger om all usikret gjeld som er registrert på en person, inkludert kreditt, forbrukslån, faktureringskort og handlekonto. Dersom du har kjøpt en vare og utsatt betalingen, vil informasjon om dette komme fram i gjeldsregistrene.

Noen typer lån og gjeld er ikke oppgitt i registrene, og dette gjelder blant annet:

  • Lån med sikkerhet som boliglån eller billån
  • Startlån til å kjøpe bolig
  • Studielån

Sikret gjeld med pant i bolig eller bil får finansforetakene oversikt over gjennom Kartverkets grunnbok og løsøreregisteret.

Hvor mye disponibel kreditt har jeg?

Gjeldsregistrene omfatter også kredittramme. Dette innebærer kreditt som du har fått innvilget, og som du ikke nødvendigvis har benyttet deg av. Kredittkort er et eksempel på disponibel kreditt - her har eieren av kortet mulighet til å bruke av kreditten, uten ytterligere godkjennelse fra kreditor.

Reduserer risikoen for å ha for mye gjeld

Glad familie i solnedgang som har redusert sin risiko for gjeld

Med de nye gjeldsregistrene har finansforetak fått et elektronisk verktøy for å sjekke gjeld og disponibel kreditt hos privatpersoner som søker lån. Dermed minimeres risikoen for å innvilge lån eller kreditt til låntakere som allerede har mye gjeld.

I Norge er maksimal gjeldsbelastning satt til fem ganger søkerens årlige inntekt, og her inkluderes alle typer lån samt disponibel kreditt. Gjeldsregistrene kan bidra til å stoppe veksten i nordmenns forbruksgjeld.

Hva hvis jeg har for mye gjeld?

En følge av dette er at dersom en forbruker har mye kreditt- eller forbruksgjeld registrert på sitt navn, kan det bli vanskelig å få innvilget lån i fremtiden. Dette gjelder spesielt i tilfeller hvor man har flere ulike gjeldsavtaler, som forbrukslån og smålån. Dette skaper et uryddig inntrykk av økonomien, og gjør deg lite attraktiv som låntaker.

Heldigvis er det mulig å rydde opp i dette inntrykket. Axo Finans kan hjelpe med dette.

Refinansier lån og kredittgjeld

Refinansiering av lån og kredittgjeld innebærer at man tar opp et nytt lån og bruker dette til å slette de gamle gjeldsavtalene. Dermed får man bare et lån å forholde seg til, istedenfor mange. En følge av dette er at man kutter alle doble og unødvendige utgifter som faktura- og termingebyr, og dermed også kutter kostnadene som er knyttet til lånet.

Les også: Hvordan spare penger?

Ved å refinansiere gjelden kan du heve din egen attraktivitet som låntaker. Søk refinansiering av inntil 500.000 kroner hos Axo Finans i dag, uforpliktende og kostnadsfritt. Vi videresender søknaden din til noen av markedets beste banker og långivere, og finner det billigste refinansieringslånet for deg.

Vi sammenligner disse 20 bankene for deg

bbbank logo
bluestepl ogo
brabank logo
instabank logo
komplett bank logo
nordax logo
nordea direct logo
norwegian logo
optin bank logo
remember logo
santander logo
express bank logo
kraft bank logo
thorn bank
resurs bank logo
ferratum logo
easybank logo
ikano logo
yalånet logo
svea logo
Søk lån på inntil 500.000 Søk her
Det er greit