Hvor mye gjeld har jeg?

Lurer du på hvor mye gjeld du har? Sjekk din gjeld i gjeldsregistrene for å få oversikt over hvor mye du har i usikrede lån.

  • Det er helt uforpliktende
  • Det koster deg ingenting
  • Du får det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

1 200 kr

7,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Middels rente

1 200 kr

12,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Høy rente

1 200 kr

19,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Hånd som får utbetalt lån

0

Antall søknader behandlet forrige måned

Dersom du sitter på flere lån, bør du samle disse i et refinansieringslån. Axo Finans tilbyr refinansiering uten sikkerhet fra 10.000 til 500.000 kroner. Vi sender lånesøknaden din til 21 banker, slik at du er sikret det beste refinansieringslånet.

Lurer du på hvor mye gjeld du har? Da kan du sjekke et av de nye gjeldsregistrene.

Tre nye gjeldsregistre

Tre selskaper har fått konsesjon fra Finanstilsynet til å etablere norske gjeldsregistre. Disse er Finans Norge som har opprettet Norsk Gjeldsinformasjon AS, Evry som har opprettet Gjeldsregisteret AS og Experian som står bak Experian Gjeldsregister AS.

De nye gjeldsregistrene gir innsyn i nordmenns forbruksgjeld og gir banker en fullverdig oversikt over nordmenns reelle gjeld. Det har dermed blitt enklere å gjøre gode kredittvurderinger når de behandler lånesøknader fra privatpersoner.

Ved å se hvor mye gjeld søkere har, er også risikoen for å innvilge lån som forbrukere ikke er i stand til å betjene redusert. Dette kommer både långivere og låntakere til gode.

Sjekk gjelden i gjeldsregisteret

Lurer du på hvor mye gjeld du har? Det har aldri vært lettere å finne svaret. Privatpersoner har mulighet til å logge inn i et av gjeldsregistrene ved bruk av BankID. Her får du opp all usikret gjeld som står i ditt navn.

Du kan kun sjekke din egen gjeld. Dersom du har mye usikret gjeld registrert på ditt navn, kan det bli vanskelig å få innvilget lån senere. Ta kontroll og få bedre oversikt ved å refinansiere gjelden.

Les mer om refinansiering

Bedre oversikt over egen gjeld

Gjeldsregistrene viser hvor mye jeg du har samlet, og alle opplysninger knyttet til de ulike gjeldspostene, inkludert kreditt, forbrukslån, faktureringskort og handlekonto. Dersom du har kjøpt en vare og utsatt betalingen, vil dette komme fram i gjeldsregistrene.

Noen typer lån og gjeld er ikke oppgitt i registrene, og dette gjelder blant annet:

  • Lån med sikkerhet som boliglån eller billån
  • Startlån til å kjøpe bolig
  • Studielån

Sikret gjeld med pant i bolig eller bil får finansforetakene oversikt over gjennom Kartverkets grunnbok og løsøreregisteret.

Hvor mye disponibel kreditt har jeg?

Gjeldsregistrene inneholder også informasjon om kredittramme. Dette innebærer kreditt som du har fått innvilget, og som du ikke nødvendigvis har benyttet deg av. Kredittkort er et eksempel på disponibel kreditt - her har eieren av kortet mulighet til å bruke en viss kredittsum, uten ytterligere godkjennelse fra kreditor.

Reduserer risikoen for å ha for mye gjeld

Glad familie i solnedgang som har redusert sin risiko for gjeld

Med de nye gjeldsregistrene har finansforetak fått et elektronisk verktøy for å sjekke gjeld og disponibel kreditt hos privatpersoner som søker lån. Dermed minimeres risikoen for å innvilge lån til låntakere som allerede har mye gjeld.

I Norge må bankene følge retningslinjer som sier at forbrukerne ikke skal låne mer enn 5 ganger årsinntekt. Det inkluderer alle typer lån samt disponibel kreditt. Gjeldsregistrene kan bidra til å stoppe veksten i nordmenns forbruksgjeld.

Hva hvis jeg har for mye gjeld?

Dersom du har mye kreditt- eller forbruksgjeld registrert på ditt navn, kan det bli vanskelig å få innvilget lån i fremtiden. Dette kan Axo Finans hjelpe deg med. Vi tilbyr refinansiering fra 10.000 til 500.000 kroner uten sikkerhet.

Refinansier lån og kredittgjeld

Refinansiering av lån og kredittgjeld innebærer at man tar opp et nytt lån og bruker dette til å slette de gamle gjeldsavtalene. Dermed får man bare ett lån å forholde seg til, istedenfor mange. Ved å samle lån kutter man alle doble og unødvendige utgifter som faktura- og termingebyr, og dermed også kostnadene som er knyttet til lånet.

Les også: Hvordan spare penger?

Søk om refinansiering av inntil 500.000 kroner uten sikkerhet hos Axo Finans i dag, uforpliktende og kostnadsfritt. Vi videresender søknaden din til 21 av markedets beste banker og finner det billigste refinansieringslånet for deg.

Vi sammenligner disse 21 bankene for deg

Søk lån på inntil 500.000 Søk her
Det er greit