Sjekke gjeld

Sjekk gjeld og få oversikt over disponibel kreditt med de nye gjeldsregistrene. Oversikten gjør det enkelt å ta tak i sin egen økonomi.

  • Det er helt uforpliktende
  • Det koster deg ingenting
  • Du får det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

1 200 kr

7,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Middels rente

1 200 kr

12,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Høy rente

1 200 kr

19,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Hånd som får utbetalt lån

0

Antall søknader behandlet forrige måned

Enkelt å sjekke gjeld

Med de nye gjeldsregistrene kan privatpersoner logge seg inn ved bruk av BankID og sjekke sin egen gjeld. Følg lenkene nedenfor for å logge inn.


Det har dermed blitt enklere å sjekke gjeld, ikke bare for privatpersoner, men også for finansforetak som behandler søknader om lån. Formålet med gjeldsregistrene er å gjøre det lettere for långivere å gjøre gode kredittvurderinger, og dermed redusere risikoen for å innvilge lån som forbrukere ikke er i stand til å betjene.

Dette må du vite når du skal sjekke gjeld i registrene

Tre selskaper har fått konsesjon fra Finanstilsynet til å etablere norske gjeldsregistre. Disse er Finans Norge som har opprettet Norsk Gjeldsinformasjon AS, Evry som har opprettet Gjeldsregisteret AS og Experian som lanserer Experian Gjeldsregister AS.

I registrene finnes oversikt over enkeltpersoners usikrede gjeld og innvilgede kredittramme. Finansforetakene er selv ansvarlige for å melde inn korrekte opplysninger om sine kunder til gjeldsregistrene, basert på fødsels- og personnummer. Det er bare mulig å sjekke egen gjeld og disponibel kreditt, og ikke andres.

Usikret gjeld

Registrene inneholder opplysninger om usikret gjeld, som for eksempel forbrukslån, kreditt, faktureringskort og handlekonto. Dersom du har kjøpt noe med betalingsutsettelse, vil dette dukke opp i oversikten.

Kredittramme

Gjeldsregistrene inneholder også opplysninger om kredittramme, det vil si allerede innvilget kreditt som kunden kan benytte seg av uten godkjennelse fra kreditor. Dette gjelder også ubrukte kredittkort hvor saldo står i 0.

Lån med sikkerhet

Noen former for lån og gjeld omfattes ikke av gjeldsoversikten, og de viktigste er:

  • Lån med sikkerhet som boliglån eller billån
  • Startlån til å kjøpe bolig
  • Studielån

Sikret gjeld med pant i bolig eller bil får finansforetakene oversikt over gjennom Kartverkets grunnbok og løsøreregisteret.

Les mer om: Gjeldsregisteret

Hvilke konsekvenser har gjeldsregistrene?

Voksne som diskuterer gjeldsregistereret

De nye gjeldsregistrene gjør det enklere for finansforetak å sjekke gjeld hos privatpersoner som søker lån. Dette minimerer risikoen for å innvilge lån til låntakere som allerede har mye i gjeld. Total gjeldsbelastning i Norge skal ikke overstige fem ganger søkerens årlige bruttoinntekt, og långivere har ikke lov til å innvilge mer enn 500.000 kroner i lån uten sikkerhet.

Med gjeldsregistre på plass er det mulig å senke veksten i norske husholdningers gjeld.

For forbrukere betyr dette at dersom de har mye kreditt- eller forbruksgjeld samt disponibel kreditt, kan det bli vanskeligere å få innvilget lån. Heldigvis er det mulig å ta grep for å rydde opp i sin gjeldsprofil.

Samle gjeld i et refinansieringslån

Har gjeldsavtalene hopet seg opp? Har du mistet oversikt over gjeld og rentekostnader? I så fall har du potensialet til å spare penger ved å refinansiere gjelden

Refinansiering innebærer at man tar opp et nytt lån som brukes til å slette den eksisterende gjelden.

I mange tilfeller er det mulig å forhandle seg fram til bedre rentebetingelser hos en långiver, slik at man kan senke kostnadene knyttet til lånet. Refinansiering betyr også at istedenfor å betale ned på mange mindre, separate lån, får man kun én låneavtale å forholde seg til. Dette gir et mye bedre inntrykk av gjeldsprofilen, og gjør det enklere å holde oversikt over egen økonomi.

Les også: Hvordan spare penger på refinansiering

Ta kontakt med Axo Finans dersom du trenger hjelp til å samle gjeld i et refinansieringslån. Vi har lang erfaring med refinansiering av større og mindre summer. Benytt skjemaet under for å søke om refinansiering, så undersøker vi markedet for deg for å finne det billigste og beste tilbudet.

Vi sammenligner disse 21 bankene for deg

Søk lån på inntil 500.000 Søk her
Det er greit