Sjekke gjeld

Sjekk gjeld og få oversikt over disponibel kreditt med de nye gjeldsregistrene. Oversikten gjør det enkelt å ta tak i sin egen økonomi.

Sjekk gjeld og få oversikt over disponibel kreditt med de nye gjeldsregistrene. Oversikten gjør det enkelt å ta tak i sin egen økonomi.

Vi anbefaler å søke om beløpet du ønsker. Det er viktig at du ikke låner mer enn du klarer å betale. Hvis du får avslag hos bankene, så hjelper vi deg å finne ut hvilket beløp som bankene kan tilby deg, til best mulig rente.

Du kan bruke skjemaet vårt for å estimere et månedsbeløp. Renten som tilbys er individuell og presenteres først sammen med lånetilbudet, og vi kontakter deg kort tid etter du har søkt.

Tjenesten vår er gratis for deg som kunde. Tilbudet du mottar er gyldig i 30 dager.

Hvor mye kan jeg låne uten sikkerhet?


Vi anbefaler å søke om beløpet du ønsker. Det er viktig at du ikke låner mer enn du klarer å betale. Hvis du får avslag hos bankene, så hjelper vi deg å finne ut hvilket beløp som bankene kan tilby deg, til best mulig rente.

Du kan bruke skjemaet vårt for å estimere et månedsbeløp. Bankene vi samarbeider med innvilger fra 4,9% nom. rente. Renten som tilbys er individuell og presenteres først sammen med lånetilbudet, og vi kontakter deg kort tid etter du har søkt.

Du trenger ikke å stille med sikkerhet.

Start her!

Motta et tilbud på
forbrukslån


Hvor mye ønsker du å låne?

Estimert månedsbeløp

3.345,-

Bankene innvilger fra 4,9% nominell rente.
Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ønsket nedbetalingstid
@
Fyll inn din e-postadresse, for eksempel kundeservice@axofinans.no. Kan ikke inneholde æøå.
Bruk ditt mobilnummer, 8 siffer
Ved å be om tilbud godtar du våre vilkår.

Søknaden vurderes av 23 banker

9810 søknader forrige måned

Du får svar innen kort tid

Tilbudet du får er uforpliktende

Vår tjeneste er gratis

9810 søknader forrige måned

Du får svar innen kort tid

Tilbudet du får er uforpliktende

Vår tjeneste er gratis

Morten Armand Johansen, Forbrukerøkononom

Av Morten Armand Johansen, Markedsdirektør

Morten er Markedsdirektør i Axo Finans, og har bakgrunn fra blant annet Citibank og Handelshøyskolen BI.

Av Morten Armand Johansen

Markedsdirektør i Axo Finans

Enkelt å sjekke gjeld


Med de nye gjeldsregistrene kan privatpersoner logge seg inn ved bruk av BankID og sjekke sin egen gjeld. Følg lenkene nedenfor for å logge inn.

Sjekk gjeldsregisteret

Det har dermed blitt enklere å sjekke gjeld, ikke bare for privatpersoner, men også for finansforetak som behandler søknader om lån. Formålet med gjeldsregistrene er å gjøre det lettere for långivere å gjøre gode kredittvurderinger, og dermed redusere risikoen for å innvilge lån som forbrukere ikke er i stand til å betjene.

Dette må du vite når du skal sjekke gjeld i registrene

Tre selskaper har fått konsesjon fra Finanstilsynet til å etablere norske gjeldsregistre. Disse er Finans Norge som har opprettet Norsk Gjeldsinformasjon AS, Evry som har opprettet Gjeldsregisteret AS og Experian som lanserer Experian Gjeldsregister AS.

I registrene finnes oversikt over enkeltpersoners usikrede gjeld og innvilgede kredittramme. Finansforetakene er selv ansvarlige for å melde inn korrekte opplysninger om sine kunder til gjeldsregistrene, basert på fødsels- og personnummer. Det er bare mulig å sjekke egen gjeld og disponibel kreditt, og ikke andres.

Usikret gjeld

Registrene inneholder opplysninger om usikret gjeld, som for eksempel forbrukslån, kreditt, faktureringskort og handlekonto. Dersom du har kjøpt noe med betalingsutsettelse, vil dette dukke opp i oversikten.

Kredittramme

Gjeldsregistrene inneholder også opplysninger om kredittramme, det vil si allerede innvilget kreditt som kunden kan benytte seg av uten godkjennelse fra kreditor. Dette gjelder også ubrukte kredittkort hvor saldo står i 0.

Lån med sikkerhet

Noen former for lån og gjeld omfattes ikke av gjeldsoversikten, og de viktigste er:

  • Lån med sikkerhet som boliglån eller billån
  • Startlån til å kjøpe bolig
  • Studielån

Sikret gjeld med pant i bolig eller bil får finansforetakene oversikt over gjennom Kartverkets grunnbok og løsøreregisteret.

Les mer om: Gjeldsregisteret

Hvilke konsekvenser har gjeldsregistrene?

Voksne som diskuterer gjeldsregistereret

De nye gjeldsregistrene gjør det enklere for finansforetak å sjekke gjeld hos privatpersoner som søker lån. Dette minimerer risikoen for å innvilge lån til låntakere som allerede har mye i gjeld. Total gjeldsbelastning i Norge skal ikke overstige fem ganger søkerens årlige bruttoinntekt, og långivere har ikke lov til å innvilge mer enn 500.000 kroner i lån uten sikkerhet.

Med gjeldsregistre på plass er det mulig å senke veksten i norske husholdningers gjeld.

For forbrukere betyr dette at dersom de har mye kreditt- eller forbruksgjeld samt disponibel kreditt, kan det bli vanskeligere å få innvilget lån. Heldigvis er det mulig å ta grep for å rydde opp i sin gjeldsprofil.

Samle gjeld i et refinansieringslån

Har gjeldsavtalene hopet seg opp? Har du mistet oversikt over gjeld og rentekostnader? I så fall har du potensialet til å spare penger ved å refinansiere gjelden

Refinansiering innebærer at man tar opp et nytt lån som brukes til å slette den eksisterende gjelden.

I mange tilfeller er det mulig å forhandle seg fram til bedre rentebetingelser hos en långiver, slik at man kan senke kostnadene knyttet til lånet. Refinansiering betyr også at istedenfor å betale ned på mange mindre, separate lån, får man kun én låneavtale å forholde seg til. Dette gir et mye bedre inntrykk av gjeldsprofilen, og gjør det enklere å holde oversikt over egen økonomi.

Les også: Hvordan spare penger på refinansiering

Ta kontakt med Axo Finans dersom du trenger hjelp til å samle gjeld i et refinansieringslån. Vi har lang erfaring med refinansiering av større og mindre summer. Benytt skjemaet under for å søke om refinansiering, så undersøker vi markedet for deg for å finne det billigste og beste tilbudet.

Søk nå »

Vi sammenligner disse 23 bankene for deg


bbank
bluestep
brabank
easybank
instabank
komplett bank
express bank
kraft bank
bank2
ferratum
ikano
mybank
nordax
nordea direct
bank norwegian
optin bank
remember
santander
thorn
resurs bank
ya lånet
svea
aprila
Få tilbud på forbrukslån