Når du får et lånetilbud, vil du få oppgitt både en nominell og en effektiv rente. Søk forbrukslån via Axo Finans - lån opptil 500.000

Søke forbrukslån

Skal du søke forbrukslån? Lån opptil 500.000 uten sikkerhet via Axo Finans. Vi videreformidler din søknad til alle våre samarbeidspartnere.

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

1 200 kr

7,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Middels rente

1 200 kr

12,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Høy rente

1 200 kr

19,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Hånd som får utbetalt lån

0

Antall søknader behandlet forrige måned

Et forbrukslån er et lån du kan få innvilget uten at banken eller långiveren stiller krav til sikkerhet. Som oftest behøver du heller ikke oppgi noen spesiell grunn i lånesøknaden til hvorfor du behøver lånet.

Søk forbrukslån via Axo Finans - vi presenterer søknaden din for våre samarbeidspartnere, og kommer tilbake til deg med det beste lånetilbudet for deg.

Hva er forbrukslån?

Forbrukslån er lån uten sikkerhet. Det vil si at du ikke behøver å stille med sikkerhet i eiendeler som bolig eller bil for å få innvilget lånet. Du behøver heller ikke oppgi noen spesiell grunn til hvorfor du ønsker å søke forbrukslån.

Når du sender inn en lånesøknad, vil banken foreta en individuell kredittvurdering av deg som kunde. Her vil banken se på:

 • Årsinntekt
 • Totalgjeld
 • Jobbstatus
 • Alder
 • Sivilstatus
 • Betalingshistorikk

En kredittvurdering sier noe om hvor stor risiko det innebærer å innvilge lån til kunden, og dermed hvilken rente kunden kan få. Ved lav risiko vil kunden kunne få den laveste renten banken har mulighet til å gi.

Les mer: Lån uten sikkerhet

Hva er nominell og effektiv rente?

Søke forbrukslån

Når du får et lånetilbud, vil du få oppgitt både en nominell og en effektiv rente. Disse to forteller deg hva lånet kommer til å koste, og skal du sammenligne lån er det spesielt viktig at du tar hensyn til den effektive renten.

Nominell rente

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet og bestemmes individuelt. Det er banken selv som bestemmer denne renten, som baseres på bankens egne priser samt en kredittvurdering av deg som kunde.

Effektiv rente

Den effektive renten er den individuelle renten og alle andre eventuelle kostnader lånetilbudet inneholder. Det er denne som forteller hva lånet koster deg totalt, og også den du bør se etter når du skal vurdere om du har fått et bra lånetilbud.

Søker du lån via tjenesten til Axo Finans, kan vi hjelpe deg med å sammenligne lånetilbud fra våre samarbeidspartnere.

Vi videreformidler lånesøknaden din til flere banker og långivere, og kommer tilbake til deg med det beste lånetilbudet for deg.

Hvorfor velger noen å søke lån uten sikkerhet?

Et forbrukslån kan gi økonomisk fleksibilitet i en kortere periode, så fremt man får en fleksibel nedbetalingsplan og har økonomi til å ta på seg et lån. Et forbrukslån krever ingen sikkerhet i bolig eller andre eiendeler, og du står fritt til å bruke lånet til akkurat det du ønsker.

Mange ønsker å søke forbrukslån til grunner som:

 • Oppussing for å øke bokomfort og/eller boligverdi
 • Refinansiere eksisterende gjeld
 • Ferie
 • Bryllup eller andre store arrangement
 • Varefinansiering, som PC eller TV
 • Uforutsette utgifter

Dette bør du vite når du skal søke lån

Søke forbrukslån

Når du søker forbrukslån hos en långiver eller bank, vil det alltid bli foretatt en individuell vurdering av din lånesøknad. Det betyr at det ikke er mulig å si noe om ditt forventede lånetilbud på forhånd.

Forbrukslån defineres som alle usikrede lån som smålån, refinansieringslån uten sikkerhet, handlekonto og kredittlån.

Slike typer lån kan kun bli gitt av banker og finansieringsselskaper som har fått konsesjon fra og er godkjent av Finanstilsynet.

Retningslinjer

Bankene og långiverne er pliktig til å følge retningslinjene for forbrukslån, gitt av Finanstilsynet. Disse retningslinjene skal sørge for en ansvarsfull utlånspraksis, og for at du som kunde ikke skal låne utover din betjeningsevne.

For å sikre forsvarlige lån samarbeider Axo Finans kun med de ledende bankene i landet. Vi sørger for at du som kunde får et trygt og sikkert lånetilbud.

Retningslinjene innebærer blant annet at du ikke kan låne mer enn fem ganger din totale gjeld. Maksimal nedbetalingstid på nye lån bør heller ikke være lenger enn fem år. I tillegg skal du alltid ha mulighet til å tilbakebetale lånet når som helst før avtalt nedbetalingstid, uten ekstra kostnader.

Sammenlign lån

Det kan lønne seg å sammenligne lånetilbud og undersøke lånemarkedet før du signerer en låneavtale.

Når du skal undersøke forbrukslån bør du se etter:

 • Nominell og effektiv rente
 • Fleksibel nedbetalingsperiode
 • Gode lånevilkår og betingelser

Benytt deg gjerne av vår lånekalkulator når du skal sammenligne lån. Den viser deg eksempler på hva et lån gjennom en av våre samarbeidspartnere kan koste deg i måneden. Vi kan dessverre ikke si noe om hva slags tilbud du faktisk får før du har søkt.

Søk via Axo Finans

søk lån hos en lånemegler

Skal du søke lån uten sikkerhet, kan du søke gjennom vår formidlingstjeneste. En låneagent hjelper deg med å finne det beste lånetilbudet basert på dine opplysninger, slik at du kan spare mest mulig penger. Låneagenten vil sammenligne og forhandle forbrukslån fra våre samarbeidspartnere og presentere det beste lånetilbudet for deg.

Søker du lån via Axo Finans kan du få et lånetilbud hos noen av de største bankene og långiverne i landet. Du fyller ut én elektronisk søknad, og vi videresender den til våre samarbeidspartnere.

Axo Finans er godkjent av Finanstilsynet og har tusenvis av fornøyde kunder.

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg

Billig forbrukslån
Søk lån på inntil 500.000 Søk her
Det er greit