Søk kredittkort - finn det beste kortet her 

Det er mange fordeler med å bruke kredittkort. Her hjelper vi deg å finne det kortet som er best for nettopp deg.

Kredittkortet gir deg blant annet

 • Fordeler og store rabatter
 • Rentefri kreditt 
 • En tryggere handel

Et kredittkort er et betalingskort hvor du utsetter betaling. Det vil si at du bruker bankens penger, og ikke dine egne. Om du betaler tilbake det du har brukt, før rentene kommer, kan kredittkort være svært gunstig. I tillegg er det en rekke andre fordeler ved kredittkort, som du kan lese mer nedenfor listen under.

Enestående
Basert på 4880 anmeldelser
1 dager siden
Behandling raskere og gjøre praktisk
Behandling raskere og gjøre praktisk
Sakone Boonkrong
1 dager siden
Fikk svar ganske fort
Fikk svar ganske fort
RODOLFO MANUEL CABUSAO
1 dager siden
Rask og effektivt
Rask og effektivt
Terje
1 dager siden
Enkelt, rask, god
Enkelt å fylle ut skjema, rask tilbakemelding, god informasjoner gjennom hele prosessen
L.E.
2 dager siden
Trusted ever since
Trusted ever since
RAVENA SATUROS
2 dager siden
godt fornøyd
godt fornøyd
kunde
2 dager siden
10 of 10
Good service
Tek Bahadur Rana Magar
2 dager siden
God opplevelse
Bra tilbud, lett tilgjengelig på telefon, god service. Noe ansatte mer serviceinnstilte enn andre, litt forvirrende av og til. Alt for mange e-poster og SMS!
Dimitrios Vatzolas
4 dager siden
Jeg fikk raskt kontakt med en person.
Jeg fikk raskt kontakt med en person. Min søknad ble raskt behandlet. Jeg fikk tid til å vurdere tilbudet jeg fikk. Jeg fikk kontakt med en person i Axo Finans som forklarte meg uklarheter. Veldig bra.
Anne G
4 dager siden
God og rask respons
God og rask respons , gode renter
Frida Elise Wangen
5 dager siden
lånet
alt gjikk greit
morten ruud
5 dager siden
Tilbudet var ok men renta alt for høg
Tilbudet var ok men renta alt for høg
Erling
6 dager siden
Så takknemlig for hjelpa jeg fikk
Så takknemlig for hjelpa jeg fikk, raskt og enkelt.
Wenche Holmbukt
6 dager siden
Veldig hjelpsomme og gir rask svar.
Veldig hjelpsomme og gir rask svar.
Cristina Birlea
6 dager siden
Veldig rask hjelp!
Veldig rask hjelp!
kunde
6 dager siden
Lett å bruke☺️
Lett å bruke☺️
Katrin
7 dager siden
veldig hjelpsomme
dere var veldig hjelpsomme med å få ordna dette og dette er den enkleste ordningen jeg har sett så langt. kan ikke si mye annet enn tommel opp :)
Kent-Inge Kårvand
7 dager siden
Kjempe Rask behandling
Kjempe Rask behandling! God service
CYDI CONEJAR TACLOB
7 dager siden
Tusen takk det var fint 👍
Tusen takk det var fint 👍
jafar bachar
7 dager siden
Rask og korrekt behandling
Rask og korrekt behandling
SAND GÅRD V/ ARVE E. MØRCH

Beste kredittkort

I oversikten ovenfor kan du sammenligne kredittkort fra forskjellige leverandører og velge det som passer best for deg. 

Generelt er det store forskjeller på de forskjellige kredittkortene og det er derfor vanskelig å peke ut de beste kredittkort for akkurat deg.

Det kommer til syvende og sist an på hva det primært skal brukes til og hvilke egenskaper en vektlegger.

Reiser du mye er det en fordel å velge et kredittkort som har lav valutagrense og hvor det ikke er gebyrer knyttet til å ta ut penger i utlandet.

I tillegg til selve prisen på å bruke kortet og renten på pengene du tar ut, er det også andre fordeler med ulike kort som du bør være klar over.

Kredittkort rente

Det er stor forskjell på renten på kredittkort, og det er derfor lurt at du er spesielt oppmerksom på dette før du velger kredittkort.

Renten på kredittkort i vår oversikt varierer fra 20,47 % til 29,89 % med tanke på effektiv rente.

Du trenger kun å betale renter på beløpene du tar ut når den rentefrie perioden er utløpt, og du trenger derfor ikke bekymre deg for at det påløper renter på lånet i det øyeblikket du har kortet i lomma.

Renten på kredittkort er generelt høy om du sammenligner med f eks. forbrukslån, og derfor bør du være sikker på at du kan betale tilbake benyttet beløp før utløpet av den rentefrie perioden.

Renteeksempel: Eff. rente 24,4 %, kr 15.000/12 mnd. Kostnad: 1.849 kr. Totalt: 16.849 kr.

Hvordan fungerer renter på kredittkort?

Akkurat som på lån, er det renter på kredittkort. Dette betyr i utgangspunktet at du må betale penger for å låne penger.

Der kredittkortet skiller seg ut fra andre kreditter og lån, er at de aller fleste kredittkort har en rentefri periode, der du ikke trenger å betale noe for å ha lånt penger.

Hvis du betaler tilbake 'lånet' eller 'kreditten' innen perioden, har det heller ikke kostet deg noe å låne pengene. 

Et kredittkort kan derfor være en veldig god løsning dersom du ønsker å ha litt sikkerhet for å kunne betale dersom du plutselig har en uforutsett utgift og ikke har spart penger til dette.

Hvis du ikke betaler tilbake beløpet innen oppgitte rentefrie perioden, påløper det renter på den benyttede kreditten din.

Renten på kredittkort er ofte høy, og derfor er det lurt å passe på at du ikke kjøper mer på kreditt enn du har råd til å betale tilbake innen en 1-2 måneders periode.

Fordeler med kredittkort

Det er mange fordeler med å ha et kredittkort, da det gjør økonomien din mer fleksibel i de periodene du har behov for det.

Dette kan for eksempel være i ferier, før jul eller som sikkerhet dersom du plutselig står med en stor mekaniker- eller tannlegeregning.

Her er en oversikt over de ulike fordelene:

 • Du får større økonomisk fleksibilitet
 • Du får mulighet til flere forsikringer
 • Sikkerhet ved handel på nett og andre steder
 • Rabattordninger avhengig av hvilket kort du velger

I tillegg til større økonomisk fleksibilitet følger ofte en eller flere forsikringer med kredittkortet.

Hvis du ønsker å bruke kredittkortet på din neste ferie, kan det derfor være smart å velge et kredittkort med innebygd reiseforsikring.

I tillegg til muligheten til å handle på kreditt, tilbyr de fleste kredittkort også rabattordninger slik at du kan kjøpe produkter med rabatt fra partnerne som samarbeider med kredittkortleverandøren.

Hvem de ulike tilbyderne samarbeider med varierer mye, og er noe du bør undersøke nærmere dersom dette er viktig for deg. 

Det er selvfølgelig også ulemper ved å få et kredittkort, og du bør derfor vurdere dem minst like nøye som fordelene.

Vi har samlet de største ulempene her:

 • Dyrt hvis du betaler etter den rentefrie perioden
 • Pengene blir ikke trukket umiddelbart

Den største ulempen er selvsagt at det er dyrt å bruke kredittkort dersom du ikke betaler tilbake kreditten innen den rentefrie perioden.

Derfor bør du alltid sjekke hvor lang denne perioden er hos de ulike leverandørene av kredittkortet.

En annen ulempe er at pengene ikke blir trukket umiddelbart, og du har derfor vanskeligere for å holde oversikt over hvor mye du har brukt i perioden, i motsetning til et vanlig  debetkort.

Rentefri periode

Som nevnt avhenger kostnaden med et kredittkort ofte av om du kan betale tilbake innen den såkalte rentefrie perioden, slik at bruken ikke koster deg noe.

Du bør derfor alltid sjekke hvor lang denne perioden er, før du velger kredittkort, uavhengig av de andre fordelene knyttet til kortet, da det fort kan bli dyrt å overse denne fristen.

Alle kredittkort i oversikten tilbyr en rentefri periode, hvor det ikke påløper renter på beløpene du trekker fra kortet.

Det er forskjell på kortene, og de rentefrie periodene varierer fra 52 dager med 365Privat, som har den lengste rentefrie perioden, til kortet fra TF Bank, som har den korteste perioden på 43 dager.


Alternativ til kredittkort

Det finnes selvsagt andre løsninger dersom du trenger en økonomisk hjelpende hånd i form av lån eller kreditt.

Her kan du for eksempel velge et forbrukslån som også kan brukes til det du ønsker. Her er de største forskjellene imidlertid at du ikke har en rentefri periode, mens renten derimot er betydelig lavere.

Der de fleste kredittkort har et maksimumsbeløp på 200 000 NOK, kan du låne opptil 600 000 NOK med et forbrukslån.

Søk forbrukslån

Vanlige spørsmål om kredittkort

 • Hva er et kredittkort?

  Et kredittkort er et betalingskort der kortutsteder låner ut penger (eller kreditt) til kortbrukeren. Den største forskjellen på kredittkort og vanlige bankkort (debetkort) er at betalingen skjer etterskuddsvis på førstnevnte. Det gir deg muligheten til å utsette betalingen. I tillegg til å utsette betalingen kan du også dele den opp i flere betalinger dersom du ikke har råd til å betale hele summen når den forfaller. Et kredittkort kan på mange måter sammenlignes med et forbrukslån, forskjellen er at kredittkortet har høyere rente og nedbetalingen følger ikke et annuitetsprinsipp med faste avdrag hver måned. Dersom du trenger tilgang på kortsiktig finansiering kan et forbrukslån være mer fornuftig.

 • Hva er et forbrukslån?

  Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, også kalt blankolån, noe som betyr at du ikke trenger å tilby noen form for pant til banken som låner ut penger. Med et forbrukslån tar bankene på seg en større risiko ved å låne ut penger, fordi de ikke har noen garanti for at pengene blir betalt tilbake. Derfor blir det satt en høyere rente på et forbrukslån enn for eksempel et boliglån. Gjennom Axo Finans kan du søke om forbrukslån fra 10.000 kroner og opptil 600.000 kroner. Vi samarbeider til enhver tid med at stort antall banker og långivere for at våre kunder enkelt skal få tilgang til markedets beste lånevilkår. Å søke om lån gjennom Axo Finans er trygt, uforpliktende og kostnadsfritt.

 • Kredittkortbruk sammenlignet med forbrukslån?

  Å bruke et kredittkort kan gi stor frihet, fordi du kan handle når du vil og betale fakturaen senere. Betaler du gjelden i den rentefrie perioden slipper du å betale renter på lånet. Mange kredittkort tilbyr også lukrative forsikringer og bonusordninger som kommer godt med i hverdagen. Motsatt kan friheten som kommer med kredittkort gjøre det vanskelig å holde oversikt over alle fakturaer. Renten er også høy etter den rentefrie perioden. Har du behov for et større beløp, kan et forbrukslån være en bedre løsning. Renten på forbrukslån er lavere enn kredittkort. I tillegg kommer lånet med en oversiktlig nedbetalingsplan.

 • Hva er fordelen med å bruke et kredittkort?

  Med et kredittkort har du tilgang til ekstra penger, og du trenger ikke å stresse med uventede utgifter. Hvis du for øyeblikket har problemer med å betale en faktura, gir kredittkortet deg muligheten til å utsette betalingen eller å betale en del av fakturaen.