Kredittkort med cashback

Finn kredittkort med cashback via oss

Gjennom oss kan du enkelt søke om flere kredittkort med én enkelt søknad. Det er mange fordeler ved kredittkort - vi hjelper deg med å sammenligne kredittkort slik at du finner det beste.

 • Valid
  Fordeler tilpasset deg
 • Valid
  Gratis og uforpliktende å søke
 • Valid
  Velg kortet du selv vil ha
 • Valid
  Få en kostnadsfri kredittscore
<p>Irina, vår Content Manager, har bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at våre lesere får verdifull finansiell veiledning og informasjon.</p>
By Irina Kongshaug Lochoff

Irina, vår Content Manager, har bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at våre lesere får verdifull finansiell veiledning og informasjon.

Kredittkort med cashback

Cashback-kredittkort har blitt stadig mer populære de siste årene. Men hva er egentlig cashback, og hvordan fungerer det? 

Cashback er penger du får tilbake på transaksjoner, eller kjøp du gjør med kredittkortet

For å si det enkelt; er cashback penger du får tilbake på kjøp du gjør med kortet ditt. Disse pengene trekkes vanligvis fra kredittkortregningen din ved månedens slutt, i motsetning til rabatter, der besparelsene skjer umiddelbart ved kassen.

For deg som kunde er forskjellen minimal. 

Noen ganger blir cashback gitt som bonuspoeng eller lignende, hvor pengene er bundet til spesifikke formål, for eksempel flybilletter hos et flyselskap.

Det er fortsatt uklart om dette kvalifiserer som cashback, for begrepet er ikke nøyaktig definert eller beskyttet.


Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.

Hva betyr cashback?

Når du bruker et kredittkort til å betale for varer og tjenester, er det kredittkortselskapet eller bankens penger du bruker, ikke dine egne. Når måneden er omme, får du en faktura som du må betale tilbake.

Men her kommer den spennende delen - cashback. Cashback er en belønning du får fra kredittkortselskapet hvor en prosentandel av det du har brukt, blir trukket fra regningen din. 

Så, i bunn og grunn, er cashback en form for rabatt som du mottar i etterkant av kjøpet. Det er verdt å merke seg at det ikke er butikken du handler i som gir deg cashback, men kredittkortselskapet selv.

Det er utrolig mange forskjellige cashback-ordninger der ute, og det kan virke som en jungel å navigere seg gjennom.

Vi forklarer de tre hovedtypene cashback:


Generell cashback

Kredittkort med generell cashback tilbyr vanligvis lavere cashback-rater, men fordelen er at du får denne cashbacken på alle dine kjøp.

Med andre ord, du sparer penger på alt du handler, uansett hvor du handler.

Det er som å få en belønning for alle pengene du bruker.

Fordeler:

 • Fordeler med denne typen cashback inkluderer behovet for bevissthet rundt hvilken kategori man handler i, slik at man kan maksimere besparelsene. 
 • Det er også praktisk å ha dette kortet i lommeboken for å benytte seg av cashback i kategorier hvor man ikke får denne fordelen andre steder.

Ulemper:

 • På den annen side er ulempen med dette systemet at cashbacken som tilbys vanligvis er lavere sammenlignet med kort som tilbyr cashback spesifikt innenfor en bestemt kategori. Dette kan bety at man ikke får like stor avkastning på sine kjøp, sammenlignet med å bruke et kredittkort med mer spesifikke cashback-ordninger.

Kategorisert cashback

Kategoribasert cashback er en vanlig form for belønningssystem der du får tilbake en viss prosentandel av beløpet du har brukt på kjøp innenfor spesifikke kategorier.

Dette betyr at når du handler for eksempel drivstoff, klær eller dagligvarer, vil du kunne tjene penger tilbake på disse kjøpene.

Denne typen cashback lar deg få ekstra fordeler og belønninger for å handle innen bestemte områder, og det kan være en flott måte å spare penger på daglige kjøp.

Fordeler:

 • Fordelene med denne typen cashback er at den gir den beste muligheten til å spare penger over tid innenfor en spesifikk kategori. 
 • Det er også mulig å etablere gode vaner ved å bruke kortet regelmessig, for eksempel ved jevnlig bruk på bensinstasjonen.

Ulemper:

 • På den annen side er en ulempe med denne ordningen at cashbacken avhenger av at utsalgsstedet er riktig kategorisert med riktig bransjekode. Dette kan føre til at du ikke alltid får cashback selv om du handler i den angitte kategorien.

Spesifikk cashback

Når vi refererer til spesifikk cashback, snakker vi om en enda mer begrenset form for belønningssystem.

Denne typen cashback er vanligvis rettet mot én bestemt butikk eller til og med et spesifikt produkt, og den kan være tilgjengelig i svært korte tidsperioder, som for eksempel en helg.

Det positive med denne typen begrensede cashback-tilbud er at de ofte tilbyr en svært høy cashback-rate, noe som betyr at du kan få tilbake en betydelig prosentandel av beløpet du har brukt på disse spesifikke kjøpene.

Dette gir deg muligheten til å maksimere besparelsene dine på utvalgte varer eller tjenester i løpet av en kort periode.

Fordeler:

 • Fordelene med denne typen cashback er at den vanligvis tilbyr den største og mest gunstige cashbacken, målt i prosent. Dette betyr at du kan få tilbake en betydelig del av pengene du har brukt, noe som kan bidra til store besparelser over tid.

Ulemeper:

 • På den andre siden kan det være utfordrende å etablere et fast vanemønster for å spare penger over tid når du bruker denne typen cashback. Dette skyldes at cashback-tilbudene ofte er knyttet til kampanjer eller tidsbegrensede tilbud, noe som kan gjøre det vanskelig å forutsi når og hvor du vil kunne dra nytte av dem. 
 • Dessuten kan kampanjeformen føre til at du fristes til å bruke mer penger enn du ellers ville gjort innenfor en bestemt kategori, noe som kan motvirke besparelsene du oppnår gjennom cashback.

Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.


Finn det beste kredittkortet med cashback gjennom Axo Finans

- enkel søknadsprosess og tilbud fra flere banker

Å søke kredittkort gjennom Axo Finans er enkelt og effektivt. Du trenger bare å sende inn én søknad, og vi tar oss av resten ved å videresende din søknad til alle våre samarbeidspartnere.

Dette betyr at du vil motta tilbud fra flere banker, noe som gjør det lett for deg å sammenligne og velge det kredittkortet som passer best for deg, med de mest fordelaktige vilkårene. Så fort vi har et tilbud klart, vil vi informere deg umiddelbart via SMS og e-post.

Du kan enkelt logge inn på "mine tilbud" for å se hva som er tilgjengelig.

Vi anbefaler at du venter med å ta et valg til du har mottatt alle tilbudene.

På denne måten kan du enklere sammenligne dem og finne det beste alternativet for din situasjon. Med Axo Finans blir prosessen med å finne den rette kredittkortet smidig og enkel.

Vi forstår at det kan være en utfordring å lete etter gode kredittkort på egen hånd, spesielt med fordeler som passer til ditt bruk. 

Derfor tilbyr vi en tjeneste hvor én enkel søknad gir deg tilgang til flere tilbud, slik at du kan sammenligne dem side om side.

Søk kredittkort

Søk kredittkort

Søk kredittkort og finn det beste kortet her         

Beste kredittkort

Finn det beste kredittkortet for deg                                

Refinansier kredittkort

Spar penger når du refinansierer kredittkort                               

Ofte stilte spørsmål

 • Hvem kan søke om kredittkort?

  Alle kan søke om kredittkort. Men bankene har noen grunnkrav for å kunne innvilge søknaden. Grunnkravene er at du må være over 18 år gammel og du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger. Etter at du har sendt inn søknaden vil våre bankpartnere gjennomføre en kredittvurdering.

 • Hvordan søker jeg om kredittkort?

  Gå til toppen av siden og trykk på knappen "Søk kredittkort her".

 • Hvor lang tid tar det før jeg får svar på søknaden min?

  Fra du sender inn søknaden tar det stort sett bare noen minutter til bankene har svart, og tilbudene ligger klare inne på Mine tilbud. Vi sender deg en SMS straks det første tilbudet har kommet,

 • Hva betyr rentefri periode på kredittkort?

  En rentefri periode på et kredittkort refererer til en tidsperiode hvor du kan bruke kortet uten å måtte betale renter på de kjøpene du har gjort. For å dra nytte av den rentefrie perioden, må du betale hele den utestående saldoen fra forrige faktura innen forfallsdatoen. Kontantuttak og enkelte typer transaksjoner kan ofte ikke dra nytte av rentefrie perioder og det påløper renter umiddelbart. Å forstå og utnytte den rentefrie perioden kan hjelpe deg med å unngå unødvendige rentekostnader og bedre håndtere din personlige økonomi.

 • Hvilke fordelsprogram finnes på kredittkortene?

  Vi tilbyr et bredt utvalg av kredittkort, hver med unike fordeler som kan tilpasses dine behov og din livsstil. Her er en oversikt over noen av de viktigste fordelene du kan forvente: Rabatter og Cashback: Få rabatter i over 200 nettbutikker, drivstoffrabatter, og cashback på kjøp. Reiseforsikring: Gratis reiseforsikring når du betaler reisen med kortet, dekker sykdom, forsinkelser og tap av bagasje. Gebyrfri Bruk: Mange kort har ingen årsavgift eller gebyrer for bruk i inn- og utland. Lojalitetsprogrammer: Tjen CashPoints eller bonuspoeng på kjøp, som kan brukes til reiser og andre tjenester. Fleksibel Betaling: Mulighet for utsatt betaling på enkelte kjøp, gir økonomisk fleksibilitet. Mobile Betalingsløsninger: Støtter Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay og Garmin Pay for enkel, rask og sikker betaling. Tilleggsforsikringer: Ekstra forsikringer som ID-tyveriforsikring, kjøpsforsikring og tannhelseforsikring. Ingen Skjulte Gebyrer: Gebyrfri kontantuttak i minibanker og ingen etableringsgebyr. Finn det kredittkortet som passer best for deg med vår enkle og uforpliktende søknadsprosess.

 • Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente på kredittkort?

  Nominell rente er den grunnleggende årlige renten på kredittkortet, uten ekstrakostnader. Effektiv rente derimot, inkluderer alle kostnader som gebyrer og sammensatt rente, og gir et mer nøyaktig bilde av de totale årlige kostnadene ved å bruke kredittkortet. Mens nominell rente hjelper med å sammenligne grunnkostnader, reflekterer effektiv rente den reelle fullstendige kostnaden.

 • Kan jeg få kredittkort uten kredittsjekk?

  Å skaffe et kredittkort uten en kredittsjekk er ikke en mulighet, men et avslag betyr ikke alltid et endelig nei. Det finnes mange tiltak du kan ta for å forbedre kredittscoren din og øke sjansene for at søknaden din blir godkjent til slutt.

 • Når bør jeg bruke kredittkort?

  Bruk av kredittkort til å betale for visse varer og tjenester kan være økonomisk fordelaktig. For eksempel, hvis du har et kredittkort som tilbyr reiseforsikring, kan det være gunstig å bruke dette kortet til å betale for reiser. Det finnes også kredittkort som gir rabatter på drivstoff eller bonuspoeng for hotellopphold eller bilutleie. Videre gir et kredittkort deg ekstra sikkerhet ved netthandel. Hvis du opplever svindel på nettet, vil kredittkortselskapet ofte ta ansvar og gjøre det lettere for deg å klage på et kjøp. Dette skyldes prinsippet om «Charge Back», som betyr at du har rett til å få pengene tilbake fra kredittkortselskapet hvis selgeren ikke overholder dine forbrukerrettigheter, som i tilfeller hvor selgeren går konkurs før du mottar varen.

 • Kan jeg endre søknaden min?

  For å endre lånesøknaden din må du ta kontakt med oss på tlf: +47 22 86 74 00 slik at vi kan hjelpe deg.

Motta et uforpliktende tilbud