Test av kredittkort


Med vår kredittkort test kan du sammenligne kredittkort og finne det beste for dine behov. Vi sammenstiller informasjon om vilkår og renter.

Kredittkort test hos Axo Finans

Ser du etter en kredittkort test? Hos oss kan du sammenligne kredittkort fra flere banker, slik at du kan få et kort som passer for dine behov. Med en kredittkort test får du en god oversikt over de ulike fordelene kortene gir.

Hvilket kredittkort du bør prøve, avhenger av hvordan du skal bruke det. Skal du bruke kortet som ditt primære betalingsmiddel, bør du velge det beste fordelsprogrammet. Kjører du mye bil, kan rabatt på drivstoff være det beste valget.

Eller skal kortet først og fremst brukes på større og sjeldnere innkjøp? Da er lav rente nyttig. Finn ditt kort med kredittkort testen på våre sider i dag.

Kredittkort test: Slik sammenligner du kortene

test av beste kredittkort

Alle kredittkort byr på fordeler til den som bruker kortet, men hva disse er varierer fra kort til kort. Når du skal sammenligne, bør du vurdere disse punktene i vår kredittkort test:

  • Renter og gebyrer
  • Relevante rabatter
  • Hvor godt fordelsprogrammet er
  • Automatiske forsikringer

Med et godt fordelsprogram kan du faktisk spare penger på å bruke kredittkortet til alle transaksjonene dine. Betaler du tilbake kreditten innenfor den rentefrie perioden, vil det heller ikke koste deg noe ekstra i renter. Les videre hvis du vil lære mer om hva et kredittkort er og hvordan kredittkort kan gi deg store fordeler.

Kredittkort test: Axo Finans gir deg oversikt

Med Axo Finans får du hjelp til å vurdere kredittkort fra flere banker. Axo Finans er en finansagent som samarbeider med noen av de beste bankene og långiverne på det skandinaviske markedet. Det betyr at vi har tilgang til markedets beste lån og kredittkort, tilpasset akkurat deg.

Noen av kredittkortene vi har sammenlignet på våre sider er Bank Norwegian-kortet, Santander Red, Komplett Bank Mastercard og re:member – i tillegg til en rekke andre premiumkort. Flere av disse er tidligere kåret til “Best i Test” på markedet i kredittkort tester.

Det er helt uforpliktende å søke lån, refinansiering eller kredittkort hos oss. I tillegg er det helt gratis. Skulle en søknad via oss resultere i en avtale om lån eller kreditt, er det den aktuelle banken som betaler oss for å få deg som kunde. Da går kundeforholdet videre til den respektive banken eller långiveren, men du er selvfølgelig alltid velkommen til å kontakte oss dersom du har spørsmål eller trenger hjelp.

Spørsmål og svar - Kredittkort test


En kredittkort test sier blant annet hvilke fordeler de ulike kredittkortene har. Du får se priser for uttak, hvor høye rentene er og et renteeksempel over 12 måneder. I tillegg kan du lese mer om krav til for eksempel alder, fast inntekt og betalingsanmerkninger. Med en kredittkort test blir det lettere for deg å finne ut hvilket kort som passer best til dine behov.

Et kredittkort er et betalingsmiddel som brukes til å betale for varer og tjenester uten at du belaster din egen konto. Det fungerer omtrent på samme måte som å ta opp et lån, men istedenfor at du får utbetalt hele lånesummen får du en tilgjengelig kreditt som kan brukes fritt.

Å ha et kredittkort tilgjengelig kan gi deg store fordeler, spesielt hvis du er flink til å følge med på tilbud og bruke fordelsprogrammet aktivt. Derfor kan vår kredittkort test være nyttig for deg. Hvilket kort som er kåret “best i test” på markedet avhenger av hvilke fordeler som er viktigst for deg.

Vi anbefaler å vurdere disse fordelene:

Automatiske forsikringer

Mange banker tilbyr kredittkort med automatiske forsikringer. Reiseforsikring er spesielt vanlig, men du kan også få kort med avbestillingsforsikring, kjøpsforsikring og mye annet. For at forsikringen skal aktiveres er det viktig at du følger bankens vilkår. Ved reiseforsikring er det for eksempel vanlig å kreve at hoveddelen av reisen er betalt med kortet.

Cashbacks

Mange kredittkort har avtaler med ulike butikker om bonusordninger, kalt cashback eller kickback. Det betyr at du kan bruke kortet hos en viss butikk eller nettbutikk, og opptjene poeng på hvert kjøp. Poengene kan for eksempel veksles ut i penger eller gavekort.

Rabatter

På samme måte har også mange kredittkort avtaler om rabatter til sine kortholdere. Hvis du handler mye, bør du derfor velge kredittkortet som gir deg rabatter i dine favorittbutikker. Dermed sparer du penger hver gang du bruker kortet.

Chargeback

Chargeback er en ordning innenfor EU og EØS som gir deg mulighet til å fremme tilbakebetalingskrav mot banken, ved hendelser der du har betalt for noe og selgeren ikke respekterer forbrukerrettighetene. Chargeback gjelder også i tilfeller der selger har gått konkurs før du har fått varene dine.

Kreditten du bruker skal betales tilbake. Dette kan gjøres på følgende måter:

  • Du kan betale tilbake alt på en gang
  • Du kan betale tilbake så mye du vil/klarer om gangen
  • Du kan overføre minimumsbeløpet hver måned

Dersom du betaler tilbake alt innenfor den rentefrie perioden, koster det deg ingenting i rentekostnader å bruke kreditten. Den rentefrie perioden varer vanligvis mellom 30 og 50 dager. Dersom du går over fristen blir du belastet med rentekostnader. Hvor høye rentekostnadene er, varierer fra kort til kort.

Dette er en av grunnene til at en kredittkort test er nyttig.

Du kan vanligvis bruke pengene på det du vil. Noen tilbydere lar deg riktignok ikke bruke pengene på eksempelvis pengespill på nettet. Noen bruker kortet sitt sjelden, noen til spesifikke kjøp og andre bruker det istedenfor for vanlig brukskonto. Dette er opp til deg.

Noen opplever at bonuspoengene og fordelene man kan tjene opp er så gode at de vil bruke kortet til alt. Det går selvfølgelig an. Da passer du bare på at du betaler tilbake pengene før den rentefrie perioden er over. Ellers bruker du kortet som du ville gjort til vanlig.

Med vår kredittkort test får du en god oversikt over de ulike fordelene og bruksområdene.

Hvis du har mye i kredittgjeld kan det være en fordel å refinansiere kredittkortgjelden i et lån uten sikkerhet. Dette innebærer å flytte gjelden over til et lån med lavere rente, og dermed spare penger på rentekostnadene og få en oversiktlig nedbetalingsplan. Dette er sannsynligvis den enkleste måten å spare penger på, for deg som betaler ned på et kredittkort som er belastet med for mye gjeld.

Visste du at Axo Finans også sammenligner refinansieringslån? Gjennom oss søker du om refinansieringslån i 23 banker samtidig, og vi finner lånet med lavest rente og det beste tilbudet personlig tilpasset deg. Søk refinansiering i dag og bli kvitt gjelden raskere.

Ja, du kan bruke kortet til å ta ut penger i minibank. De fleste banker har et gebyr for uttak av kontanter i minibank, men du kan også få gratis uttak. Det kan være andre priser ved uttak i utlandet, men noen tilbydere har samme pris – eller gratis uttak – der også.

Den rentefrie perioden varierer fra kort til kort, men etter denne perioden er løpt ut begynner du å betale renter på beløpet. Da er det viktig at du er klar over hva den effektive renten på ditt kort er. Her lønner det seg å ha lavest mulig tall. Renter er en sum du må betale hver måned for å fortsette å “låne” pengene du har brukt – eller for å fortsette å utsette betalingen.

Noen tilbydere har også noe som heter “rentefri betalingsutsettelse”. Dette er en tjeneste hvor du betaler et lite gebyr for å få lov til å utsette betalingen ytterligere. Du slipper med andre ord å betale renter på beløpet, men betaler for selve tjenesten. Her kan det være forskjeller mellom ulike aktører, og det er viktig at du gjør det kjent med reglene for det kortet du bruker eller ha lyst til til å skaffe deg.

Hånd som får utbetalt lån 10523
Antall søknader behandlet forrige måned