Test av kredittkort


Hos Axo Finans kan du sammenligne kredittkort og finne det beste kredittkortet for dine behov. Vi sammenstiller informasjon om vilkår og renter.

Derfor bør du teste kredittkort

Her kan du sammenligne kredittkort fra flere banker, slik at du kan få et kredittkort som passer for dine behov. Vi viser hvilke kredittkort som gir de beste tilbudene til sine kunder, noe som gir deg god oversikt over de ulike fordelene.

Hvilket kredittkort som er det beste for akkurat deg, avhenger av hvordan du skal bruke kortet. Skal du for eksempel bruke kortet som ditt primære betalingsmiddel, bør du velge kortet med det beste fordelsprogrammet. Kjører du mye bil, kan et kredittkort med rabatt på drivstoff være det beste valget. Eller skal kortet først og fremst brukes på større og sjeldnere innkjøp? Da kan et kort med lav rente være det beste valget for deg. Samtidig må du vurdere om du ønsker et kredittkort med VISA eller MasterCard.

Alle kredittkort byr på fordeler til den som bruker kortet, men hva disse er varierer fra kort til kort. Når du skal sammenligne kredittkort, bør du vurdere disse punktene:

  • Renter og gebyrer
  • Relevante rabatter
  • Hvor godt fordelsprogrammet er
  • Automatiske forsikringer

Med et godt fordelsprogram kan du faktisk spare penger på å bruke kredittkortet til alle transaksjonene dine. Betaler du tilbake kreditten innenfor den rentefrie perioden, vil det heller ikke koste deg noe ekstra i renter. Les videre hvis du vil lære mer om hva et kredittkort er og hvordan kredittkort kan gi deg store fordeler.

Et kredittkort er et betalingsmiddel som brukes til å betale for varer og tjenester uten at du belaster din egen konto. Det fungerer omtrent på samme måte som å ta opp et lån, men i stedet for at du får utbetalt hele lånesummen får du en tilgjengelig kreditt som kan brukes fritt.

Kreditten du bruker skal betales tilbake. Dette kan gjøres på følgende måter:

  • Du kan betale tilbake alt på en gang
  • Du kan betale tilbake så mye du vil/klarer om gangen
  • Du kan overføre minimumsbeløpet hver måned

Dersom du betaler tilbake alt innenfor den rentefrie perioden, koster det deg ingenting i rentekostnader å bruke kreditten. Den rentefrie perioden varer vanligvis mellom 30 og 50 dager. Dersom du går over fristen blir du belastet med rentekostnader. Hvor høye rentekostnadene er, varierer fra kort til kort. Derfor er det viktig å teste kredittkortene før man velger.

Hvis du har mye i kredittgjeld kan det være en fordel å refinansiere kredittkortgjelden i et lån uten sikkerhet. Dette innebærer å flytte gjelden over til et lån med lavere rente, og dermed spare penger på rentekostnadene og få en oversiktlig nedbetalingsplan. Dette er sannsynligvis den enkleste måten å spare penger på, for deg som betaler ned på et kredittkort som er belastet med for mye gjeld.

Visste du at Axo Finans også sammenligner refinansieringslån? Gjennom oss søker du om refinansieringslån i 23 banker samtidig, og vi finner lånet med lavest rente og det beste tilbudet personlig tilpasset deg. Søk refinansiering i dag og bli kvitt gjelden raskere.

Å ha et kredittkort tilgjengelig kan gi deg store fordeler, spesielt hvis du er flink til å følge med på tilbud og bruke fordelsprogrammet aktivt. Hvilket kort som er kåret “best i test” på markedet avhenger av hvilke fordeler som er viktigst for deg. Vi anbefaler å vurdere disse fordelene:

Automatiske forsikringer

Mange banker tilbyr kredittkort med automatiske forsikringer. Reiseforsikring er spesielt vanlig, men du kan også få kort med avbestillingsforsikring, kjøpsforsikring og mye annet. For at forsikringen skal aktiveres er det viktig at du følger bankens vilkår. Ved reiseforsikring er det for eksempel vanlig å kreve at hoveddelen av reisen er betalt med kortet.

Cashbacks

Mange kredittkort har avtaler med ulike butikker om bonusordninger, kalt cashback eller kickback. Det betyr at du kan bruke kortet hos en viss butikk eller nettbutikk, og opptjene poeng på hvert kjøp. Poengene kan for eksempel veksles ut i penger eller gavekort.

Rabatter

På samme måte har også mange kredittkort avtaler om rabatter til sine kortholdere. Hvis du handler mye, bør du derfor velge kredittkortet som gir deg rabatter i dine favorittbutikker. Dermed sparer du penger hver gang du bruker kortet.

Chargeback

Chargeback er en ordning innenfor EU og EØS som gir deg mulighet til å fremme tilbakebetalingskrav mot banken, ved hendelser der du har betalt for noe og selgeren ikke respekterer forbrukerrettighetene. Chargeback gjelder også i tilfeller der selger har gått konkurs før du har fått varene dine.

Med Axo Finans får du hjelp til å vurdere kredittkort fra flere banker. Axo Finans er en finansagent som samarbeider med noen av de beste bankene og långiverne på det skandinaviske markedet. Det betyr at vi har tilgang til markedets beste lån og kredittkort, tilpasset akkurat deg.

Noen av kredittkortene du kan sammenligne på våre sider er Bank Norwegian-kortet, Santander Red, Komplett Bank Mastercard og re:member - i tillegg til en rekke andre premiumkort. Flere av disse er tidligere kåret til “Best i Test” på markedet.

Det er helt uforpliktende å søke lån, refinansiering eller kredittkort hos oss. I tillegg er det helt gratis. Skulle en søknad via oss resultere i en avtale om lån eller kreditt, er det den aktuelle banken som betaler oss for å få deg som kunde. Da går kundeforholdet videre til den respektive banken eller långiveren, men du er selvfølgelig alltid velkommen til å kontakte oss dersom du har spørsmål eller trenger hjelp.

Sammenligne kort hos Axo Finans

Ved hjelp av vår sammenligningstjeneste kan du finne et kort som passer deg og dine behov. Enten du er opptatt av lav rente eller gode bonusordninger, finner du det du leter etter blant våre samarbeidsbanker. Med vår sammenligningstjeneste kan du orientere deg blant flere av Nordens beste tilbydere av kredittkort.

Tjenesten er helt gratis for deg som kunde, vi mottar kun godtgjørelse fra våre samarbeidsbanker dersom du ender opp som kunde hos dem.

Søke lån? Send inn en søknad i dag

Axo Finans er en av Skandinavias største finansagenter, og samarbeider med en rekke banker som alle konkurrerer om å få deg som kunde. Det gjør det enkelt for deg å sammenligne lånetilbud. Det er trygt, uforpliktende og kostnadsfritt. Gjennom våre samarbeidspartnere tilbyr vi forbrukslån fra 10.000 kroner og opptil 500.000 kroner. Vi finner den laveste renten for deg.

Det er viktig for oss at søknadsprosessen er enkel, trygg og pålitelig. Vi er stolte av vårt gode omdømme på Trustpilot, hvor vi scorer høyt i kategorien bank. Våre kunder foretrekker oss fordi vi finner det beste tilbudet kun med én søknad, og fordi vårt dyktige kundesenter er imøtekommende og kunnskapsrike.

Send inn en uforpliktende søknad i dag! Vi sammenligner lånetilbud blant 23 banker.