Finn kredittkortet som passer for deg

Oppdag kredittkortet som tilbyr de beste fordelene for akkurat deg.

Hos oss kan du enkelt søke om flere kredittkort med én enkelt søknad. Det er mange fordeler ved å bruke kredittkort - vi hjelper deg å finne det kredittkortet som passer best til ditt behov.

 • Valid
  Fordeler tilpasset deg
 • Valid
  Søk på under 1 minutt
 • Valid
  Gratis og uforpliktende å søke
 • Valid
  Velg kortet du selv vil ha
 • Valid
  Når du søker får du en kostnadsfri kredittscore på vår søsternettside uScore
<p>Irina, vår Content Manager, har en solid bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med sin Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at Axo Finans' lesere mottar verdifull finansiell veiledning og informasjon. Hun er dedikert til å sørge for at våre kunder alltid har tilgang til innhold som er både klart, forståelig og nyttig, noe som gir støtte til deres økonomiske beslutningsprosesser.</p>
By Irina Kongshaug Lochoff

Irina, vår Content Manager, har en solid bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med sin Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at Axo Finans' lesere mottar verdifull finansiell veiledning og informasjon. Hun er dedikert til å sørge for at våre kunder alltid har tilgang til innhold som er både klart, forståelig og nyttig, noe som gir støtte til deres økonomiske beslutningsprosesser.

Trygge reiser med reiseforsikring i kredittkort

Sikre deg på reisen med kredittkortets reiseforsikring

Kredittkortet ditt kan ha reiseforsikring som dekker deg på noen turer.

Men av og til er det lurt å tenke på en helårs reiseforsikring for ekstra trygghet.

Forskjellen mellom kredittkort og bankkort

Med et kredittkort betaler du ikke med en gang du kjøper noe. Det er annerledes med bankkortet ditt.

Bankkortet er koblet til brukskontoen din, hvor lønnen din kommer inn hver måned, eller hvor du har sparepenger.

Når du bruker bankkortet, bruker du egne penger som trekkes direkte fra kontoen.

Men med kredittkortet låner du penger fra banken og betaler tilbake senere.

Kredittkort og rentefri periode

De fleste kredittkort gir deg opp til seks uker uten renter.

Det betyr at du ikke betaler renter for pengene du låner hvis du betaler tilbake i tide. Men hvis du ikke klarer å betale tilbake før fristen, begynner rentene å løpe.

Dette kan bli kostbart for deg.

Kredittkort og økonomisk disiplin

Hvis du er sikker på at du kan betale tilbake det du skylder på kredittkortet innen fristen, kan kortet gi deg økonomisk fleksibilitet og gode fordelsprogrammer.

Men, hvis du ikke betaler i tide, blir gjelden et lån med høy rente. Det er viktig å ha en tilbakebetalingsplan, siden rentene på kredittkort ofte er høye.

Gjennomsnittsrenten på kredittkort er rundt 25 %, og noen kort har opptil 30 % rente.

Så det kan bli dyrt hvis du ikke betaler tilbake innen den rentefrie perioden. Men hvis du klarer å betale i tide, kan det noen ganger lønne seg mer å bruke kredittkort enn bankkort.

Hvis du ikke holder øye med utgiftene, kan kredittkortgjeld bli vanskelig å håndtere.

Hvis gjelden blir stor, kan det være smart å refinansiere. Har du boliglån, er det beste ofte å inkludere kredittkortgjelden der. 


Uten boliglån kan refinansiering med et forbrukslån være et godt valg.

Vi kan hjelpe deg med å sammenligne tilbud fra forskjellige banker, slik at du finner det billigste alternativet.

Renten du får avhenger av bankens vurdering, men det kan være billigere å refinansiere kredittkortgjelden med et forbrukslån.


Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.

Velge riktig kredittkort for ditt bruk

Når du skal velge kredittkort, tenk på hva du hovedsakelig vil bruke det til.

For daglig shopping i butikker og nettbutikker, se etter et gebyrfritt kort. Sammenlign også rabattordninger.

Mange kort gir opptil 25 % rabatt i ulike butikker og nettbutikker.

Finn kort som gir rabatter i butikker du ofte handler i, slik at du kan spare penger.


For de som reiser mye, er et kredittkort med reiseforsikring inkludert en god idé.

Slike kort har ofte også avbestillingsforsikring, som dekker deg hvis du må avlyse turen eller ved kanselleringer, forutsatt at over halvparten av reisen er betalt med kortet.

Hvis reise er hovedformålet med kredittkortet, se etter kort som tilbyr gebyrfrie kontantuttak og lave transaksjonsgebyrer i utlandet.


For bilbrukere kan et kredittkort med drivstoffrabatt være lønnsomt.

Disse kortene gir rabatt per liter drivstoff. Noen har spesielle avtaler med utvalgte kjeder, andre gir en litt lavere rabatt hos alle bensinstasjoner.

Sammenlign kortene nøye – de beste kan gi opp til én krone i rabatt per liter, noe som kan spare deg for tusenvis av kroner årlig hvis du kjører mye.


Sammenlign kredittkort hos oss

Vi har samlet alle kredittkort på ett sted for å gjøre valget enklere.

Du kan sortere basert på dine behov og sammenligne kortene for å finne det beste for deg.

Hos oss kan du også søke om kredittkort. Send inn én søknad, og vi sender den videre til flere banker.

Du får beskjed når du får tilbud om kredittkort og du kan sammenligne og velge ditt kredittkort på “Mine tilbud". 


Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.

Søk kredittkort

Søk kredittkort og finn det beste kortet her         

Refinansier kredittkort

Spar penger når du refinansierer kredittkort                               

Beste kredittkort

Finn det beste kredittkortet for deg                                

Renter på kredittkortet

Det er viktig å være oppmerksom på antall rentefrie dager ditt kredittkort tilbyr og å sørge for å betale regningen ved forfall for å unngå rentekostnader.

Forbrukslån

Forbrukslån til hva du selv ønsker

Ofte stilte spørsmål

 • Hvem kan søke om kredittkort?

  For å kunne søke om kredittkort via oss, må du oppfylle noen minstekrav: Du må være 20 år eller eldre Du må ha fast inntekt Du har ingen betalingsanmerkninger

 • Hvordan søke om kredittkort?

  Hos Axo Finans kan du søke om flere kredittkort med bare én søknad, noe som sparer deg for tid og lar deg enkelt sammenligne tilbudene. Det er helt uforpliktende; du velger selv om du vil godta et tilbud.

 • Hva betyr rentefri periode på kredittkort?

  De fleste kredittkort tilbyr en rentefri periode, som er tiden du kan bruke penger uten å betale renter. Denne perioden er vanligvis mellom 30 til 60 dager, avhengig av kredittkortet.

 • Hvilken rente har kredittkort?

  Renter på kredittkort varierer, og noen kan være høyere enn andre. Men med en rentefri periode som de fleste kredittkort tilbyr, spiller ikke rentesatsen en stor rolle hvis du betaler tilbake innenfor denne tiden. Dersom du planlegger å betale tilbake over flere måneder, er det imidlertid viktig å velge et kredittkort med lavest mulig rente. For å finne det beste kredittkortet basert på rentenivå, bør du sammenligne den effektive renten.

 • Hvilke fordelsprogram finnes på kredittkort?

  Forskjellige kredittkort kommer med varierende fordelsprogrammer. Du kan finne kredittkort som gir rabatter i diverse nettbutikker, mens andre gir deg fordeler som rabatt på drivstoff eller cashback. Det finnes også kredittkort som inkluderer gratis reiseforsikring hvis du bruker kortet til å betale reisen, og enkelte kredittkort tilbyr gebyrfri bruk.

 • Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente på kredittkort?

  Nominell rente er den grunnleggende årlige renten på kredittkortet, uten ekstrakostnader. Effektiv rente derimot, inkluderer alle kostnader som gebyrer og sammensatt rente, og gir et mer nøyaktig bilde av de totale årlige kostnadene ved å bruke kredittkortet. Mens nominell rente hjelper med å sammenligne grunnkostnader, reflekterer effektiv rente den reelle fullstendige kostnaden.

 • Kan jeg få kredittkort uten kredittsjekk?

  Å skaffe et kredittkort uten en kredittsjekk er ikke en mulighet, men et avslag betyr ikke alltid et endelig nei. Det finnes mange tiltak du kan ta for å forbedre kredittscoren din og øke sjansene for at søknaden din blir godkjent til slutt.

 • Når bør jeg bruke kredittkort?

  Bruk av kredittkort til å betale for visse varer og tjenester kan være økonomisk fordelaktig. For eksempel, hvis du har et kredittkort som tilbyr reiseforsikring, kan det være gunstig å bruke dette kortet til å betale for reiser. Det finnes også kredittkort som gir rabatter på drivstoff eller bonuspoeng for hotellopphold eller bilutleie. Videre gir et kredittkort deg ekstra sikkerhet ved netthandel. Hvis du opplever svindel på nettet, vil kredittkortselskapet ofte ta ansvar og gjøre det lettere for deg å klage på et kjøp. Dette skyldes prinsippet om «Charge Back», som betyr at du har rett til å få pengene tilbake fra kredittkortselskapet hvis selgeren ikke overholder dine forbrukerrettigheter, som i tilfeller hvor selgeren går konkurs før du mottar varen.

 • Kan jeg endre søknaden min?

  For å endre lånesøknaden din må du ta kontakt med oss på tlf: +47 22 86 74 00 slik at vi kan hjelpe deg.

 • Hvor lang tid tar det før søknaden min er ferdig behandlet av bankene?

  Bankene har opptil 24 timer på å vurdere søknaden din, men som regel går dette mye raskere. I helgene kan det ta noe lenger tid. Vi gir deg beskjed så fort alle bankene har gitt et svar!

 • Hvorfor får jeg avslag på søknaden min?

  Det å få et lånetilbud avhenger vanligvis av en rekke ulike faktorer. Beslutningen bankene har tatt, stammer fra en grundig gjennomgang av søknaden din og dine kredittopplysninger. Bankene tar også hensyn til om lånet du søker om kan være en økonomisk risiko for deg, og om de selv er beredt til å ta denne risikoen. Videre er bankene forpliktet til å fraråde lånetaking til kunder som representerer en høy risiko.

Motta et uforpliktende tilbud