Beste lånerente

Hos Axo Finans sammenligner vi bankene for deg, slik at du får det beste lånetilbudet. Dermed kan du være sikker på at du får en av de beste lånerentene tilpasset din økonomi. Gjennom våre samarbeidsbanker kan du låne fra 10.000 til 500.000 uten sikkerhet.

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet
!
Mente du ? Ja Nei
Neste

Hos Axo Finans sammenligner vi bankene for deg, slik at du får det beste lånetilbudet. Dermed kan du være sikker på at du får en av de beste lånerentene tilpasset din økonomi. Gjennom våre samarbeidsbanker kan du låne fra 10.000 til 500.000 uten sikkerhet. 

De fleste som har behov for et lån, leter etter den beste lånerenten. Men hvilken rente skal du se på, og hvordan finner du frem til det billigste lånet på markedet?

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet, noe som innebærer høyere rente enn tradisjonelle lån som boliglån. Men det er fullt mulig å få et forbrukslån også med gunstige renter og gode vilkår. Det gjelder bare å gjøre litt undersøkelser i forkant samt velge et lån som passer deg og din økonomi. 

Hva er rente?

Når man låner penger av banken, må man betale renter. Renten er med andre ord kostnaden for å leie kapital, og godtgjørelsen utlåner får for å stille penger til rådighet for andre. Det er vanlig å oppgi renten som prosent per år av lånebeløpet. 

Et lån kan ses på som et fremskyndet forbruk. Ved å ta opp et lån får du tilgang på kapital du ellers ikke ville hatt. Denne kapitalen kommer med en pris. Prinsippet med lånerente er på mange måter den samme som ved husleie, bare her kalles leien for rente. 

Ulike typer renter er:

 • Styringsrente
 • Nominell rente
 • Effektiv rente
 • Fast rente
 • Flytende rente

Hvilken rente skal jeg se på?

Når du skal søke om lån, får du ofte oppgitt en nominell og en effektiv rente. Men hvilken rente skal du se på for å finne den beste lånerenten?

Den nominelle renten er rentesatsen på lånet før etablerings- og termingebyr er lagt til. Denne oppgis ofte som en årlig rente. Den nominelle renten tar utgangspunkt i styringsrenten, satt av Norges Bank. Seks ganger i året samles et utvalg personer fra Norges Bank for å justere styringsrenten - enten opp, ned eller lar den forbli uendret. For å gjøre dette er det Norges Banks oppgave å ha et tydelig bilde av den nasjonale økonomien til enhver tid. Styringsrenten blir så satt ut i fra hvordan fremtidsutsiktene ser ut i norsk økonomi.  

Den effektive renten er nominell rente pluss alle gebyrer og andre utgifter som følger med lånet. Det er altså denne renten som avgjør hvor mye lånet vil koste deg i måneden. Det er derfor den effektive renten du skal ta utgangspunkt i når sammenligner lånetilbud for å finne den beste lånerenten. 

Flytende rente og fastrente

Ettersom renten på lån bestemmes av styringsrenten, og dermed stadig endrer seg, kan man velge å binde renten for en viss periode. Det kan i beste fall sikre deg den beste lånerenten på markedet. Vanligvis er bindingstiden på 3, 5 eller 10 år. Å binde renten kalles fastrente, og er et godt alternativ for deg som ønsker en forutsigbar økonomi.

Motsatt kan du velge å la lånet følge styringsrenten. Renten kalles da flytende rente. Ved å la renten følge styringsrenten til Norges Bank kan du risikere en eventuell rentestigning, men det kan også gå motsatt vei - nemlig at renten blir lavere. 

Hvilket alternativ som er best for deg avgjøres av din personlige økonomi samt hvor lang nedbetalingstid du har på lånet. Selv om det historisk sett har vært billigst med flytende rente over tid, må du også ha en privatøkonomi som tåler eventuelle rentestigninger. Et tredje alternativ er å velge fastrente på deler av lånet. Da binder du ikke hele lånesummen, i tilfelle du skulle motta ekstra penger eller forskudd på arv du kan betale ned på lånet med. Med ordinær fastrente har du ikke denne muligheten. 

Slik finner du markedets beste lånerente

Når man skal søke om et lån, ønsker man selvsagt å finne frem til et lån med markedets beste lånerente. Men hvordan finner man egentlig frem i mylderet av långivere og lånetilbud? 

I dag finnes det en rekke institusjoner, banker og låneformidlere som tilbyr lån til forbrukere. For mange kan derfor jakten på det beste lånet fort bli en overveldende oppgave. Heldigvis finnes det enkle grep og verktøy som gjør prosessen enklere. Før du starter jakten på markedets beste lånerente kan det imidlertid være lurt å få en oversikt over eget lånebehov og ikke minst personlig økonomi. Du har kanskje allerede en formening om hvor mye du ønsker å låne, men det er også viktig at du dobbeltsjekker at økonomien din klarer å betjene lånet. Ved å sette opp et budsjett får du en god oversikt over alle inntekter og utgifter hver måned - og dermed også hvor mye penger du har til rådighet. Lånebeløpet bør ikke overskride denne summen.

Når du har funnet et beløp som dekker både behov og låneevne, kan du begynne å sammenligne de ulike lånetilbudene på markedet. Et nyttig verktøy i denne sammenheng er en lånekalkulator. Med en lånekalkulator får du oppgitt alle kostnader knyttet til lånet og en oversikt over hvor mye du må betale per måned. Slik blir det lettere for deg å finne frem til den beste lånerenten. Lånekalkulatoren gir deg imidlertid kun en estimert oversikt. Endelig rente blir først satt når banken har behandlet søknaden og foretatt en kredittsjekk av deg. 

Sammenlign lånerenten med en finansagent

Et annet godt tips er å benytte seg av en finansagent. En finansagent sammenligner lån fra flere banker. Når bankene har behandlet søknaden din, presenterer finansagenten lånetilbudet med den beste lånerenten. Dermed trenger du kun å sende inn én søknad, resten gjør låneformidleren for deg. Når du har takket ja til et tilbud, går kundeforholdet videre til banken. 

Å benytte seg av en finansagent sparer deg med andre ord for verdifull tid og ressurser. I tillegg kan de hjelpe deg med å sette sammen en god søknad og følger deg underveis i prosessen dersom du har spørsmål. Sist men ikke minst vil du ved å søke lån gjennom en låneformidler være sikret den beste lånerenten. 

Axo Finans er en finansagent som sammenligner lån blant flere av de største bankene i Norge og Skandinavia. Renten som tilbys er individuell og presenteres først sammen med lånetilbudet. Siden lånerenten varierer fra dag til dag, og fra bank til bank, er det viktig at alle bankene får behandlet søknaden ferdig, før vi presenterer et tilbud. 

Gode grunner til å ta opp et forbrukslån

Et forbrukslån kan være en god løsning når behov oppstår. Selv den mest strukturerte økonomi kan få behov for et lån til å dekke uventede utgifter dersom for eksempel kjøleskapet ryker. 

Vanlige grunner til at folk tar opp lån er:

 • Refinansiering av gammel gjeld
 • Uforutsette utgifter og behov
 • Oppussing

Med et av markedets beste lånerenter kan du få et gunstig forbrukslån som hjelper deg ut av en økonomisk knipe her og nå. Husk likevel at et lån er en forpliktelse som skal betales tilbake. Du bør derfor aldri låne mer enn du har rom for. Du bør også velge et lån med en god rente, gunstige vilkår og en nedbetalingsplan som passer deg og din livssituasjon. 

En annen god grunn til å ta opp et forbrukslån er dersom du sitter på flere dyre smålån og kreditter. Disse er blant de dyreste lånene på markedet. Ikke bare kan du innfri den gamle gjelden med et nytt lån med bedre rente, du kan også kutte ut alle doble utgifter som renter og gebyrer på hvert enkelt lån. Refinansiering er på mange måter en vinn-vinn situasjon for både deg og banken. Banken ønsker å håndtere større lån, og du får et samlet lån med bedre rente. Med et av markedets beste lånerenter, har du store muligheter til å redusere det totale lånebeløpet slik at du blir kvitt gjelden raskere. En refinansiering kan også gi deg tilbake kontrollen over egen økonomi. 

Hvem er Axo finans? 

Axo Finans er en lånemegler som formidler forbrukslån, lån og refinansiering. Som finansagent er virksomheten vår regulert av Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis. Dette sikrer deg som kunde gode vilkår og betingelser. Vi har heller ikke anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn våre partnere, og vi må ha tydelige avtaler med alle våre samarbeidsbanker. 

Gjennom våre bankpartnere kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet eller pant. Vi samarbeider med flere store norske, nordiske og internasjonale banker som alle har lang erfaring med forbrukslån. Dette gjør oss i stand til å tilby deg en av våre beste lånerenter, tilpasset din økonomiske situasjon. 

Per i dag samarbeider vi med Bank Norwegian, Santander, Nordax Bank, Easybank, Komplett Bank, Gjensidige, BN Bank, yA Bank, Resurs Bank, Ekspress Bank og Bluestep Bank. Axo Finans er representert både i Norge og Sverige. 

Send inn en uforpliktende søknad i dag

Dersom du har vurdert behovet og kommet frem til at du ønsker å søke om et lån, kan vi hjelpe deg med å gjøre prosessen enklere. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut vårt søknadsskjema på nett. Med en gang vi mottar søknaden, sender vi den videre til behandling hos samtlige av våre samarbeidsbanker. Dette er viktig fordi renten varierer fra bank til bank. På den måten kan du være sikker på at du mottar vår beste lånerente basert på din økonomiske situasjon.

For at prosessen skal ta kortest mulig tid, anbefaler vi at du har siste lønnsslipp, selvangivelse og BankID lett tilgjengelig for opplasting. Dersom du velger elektronisk signering vil det også ta kortere tid fra du søker til pengene faktisk er inne på konto. Normalt svarer vi på søknaden innen to timer. Du vil da få beskjed om lånesøknaden er innvilget eller ikke samt hvor mye du eventuelt fikk i lån og rentesatsen.

Er du på jakt etter et av markedets beste lånerenter? Send inn en søknad, eller kontakt vårt kundesenter på telefon 22867400. Vi står alltid klare til å hjelpe deg.

Vi sammenligner disse bankene for deg

TrustScore 9.2|1491 brukervurderinger
Blancolån
Søk lån på inntil 500.000 Søk her