Beste lånerente

Hos Axo Finans sammenligner vi bankene for å finne beste lånerente for deg. Slik får du et godt tilbud tilpasset din personlige økonomi.

  • Det er helt uforpliktende
  • Det koster deg ingenting
  • Du får det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

1 200 kr

7,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Middels rente

1 200 kr

12,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Høy rente

1 200 kr

19,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Hånd som får utbetalt lån

0

Antall søknader behandlet forrige måned

Slik finner vi den laveste renten

De fleste som har behov for et lån leter etter den beste lånerenten. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, noe som innebærer høyere rente enn tradisjonelle lån som boliglån. Men det er fullt mulig å få et forbrukslån også med gunstige renter og gode vilkår.

Undersøk markedet godt for å finne et lån som passer deg og din økonomi.

For privatpersoner kan det være vanskelig å forstå bankens regler og terminologi. Derfor er det mange som ser seg blinde på tilsynelatende gode tilbud i jakten på det billigste lånet på markedet. Axo Finans tar jobben for deg. Våre dyktige medarbeidere vet hvor de skal lete etter teksten i liten skrift, og ser på låneavtalen som en helhet for å finne din beste lånerente.

Les mer: Lån med lav rente

Hva er rente?

beste lånerente for deg

Når man låner penger av banken må man betale renter. Renten er med andre ord kostnaden for å leie kapital, og godtgjørelsen utlåner får for å stille penger til rådighet for andre. Det er vanlig å oppgi renten som prosent per år av lånebeløpet.

Ulike typer renter er:

  • Styringsrente
  • Nominell rente
  • Effektiv rente
  • Fast rente
  • Flytende rente

Et lån kan ses på som et fremskyndet forbruk. Ved å ta opp et lån får du tilgang på kapital du ellers ikke ville hatt. Denne kapitalen kommer med en pris. Prinsippet med lånerente er på mange måter den samme som ved husleie, men i denne sammenhengen kalles leien for rente.

Hvilken rente skal jeg se på?

Når du skal søke om lån får du som regel oppgitt en nominell og en effektiv rente. Men hvilken rente skal du se på for å finne den beste lånerenten?

Den nominelle renten er rentesatsen på lånet før etablerings- og termingebyr er lagt til. Denne oppgis ofte som en årlig rente. Den nominelle renten tar utgangspunkt i styringsrenten, satt av Norges Bank. Seks ganger i året samles et utvalg personer fra Norges Bank for å justere styringsrenten - enten opp, ned eller lar den forbli uendret.

For å kunne gjøre dette må Norges Bank ha et tydelig bilde av den nasjonale økonomien til enhver tid.

Styringsrenten blir så satt ut i fra hvordan fremtidsutsiktene ser ut i norsk økonomi.

Den effektive renten er nominell rente pluss alle gebyrer og andre utgifter som følger med lånet. Det er altså denne renten som avgjør hvor mye lånet vil koste deg i måneden. Det er derfor den effektive renten du skal ta utgangspunkt i når du sammenligner lånetilbud for å finne den beste lånerenten.

Les mer: Lån med lav rente

Flytende rente og fastrente

beste lånerente blant flere banker

Ettersom renten på lån bestemmes av styringsrenten, og dermed stadig endrer seg, kan man velge å binde renten for en viss periode. Det kan i beste fall sikre deg den beste lånerenten på markedet. Vanligvis er bindingstiden på 3, 5 eller 10 år.

Å binde renten kalles fastrente, og er et godt alternativ for deg som ønsker en forutsigbar økonomi.

Motsatt kan du velge å la lånet følge styringsrenten. Renten kalles da flytende rente. Ved å la renten følge styringsrenten til Norges Bank kan du risikere en eventuell rentestigning, men det kan også gå motsatt vei - nemlig at renten blir lavere.

Velg renteformen som passer deg best

Hvilket alternativ som er best for deg avgjøres blant annet av din personlige økonomi, samt hvor lang nedbetalingstid du har på lånet. Selv om det historisk sett har vært billigst med flytende rente over tid, må du også ha en privatøkonomi som tåler eventuelle rentestigninger.

Et tredje alternativ er å velge fastrente på deler av lånet. Da binder du ikke hele lånesummen, i tilfelle du skulle motta ekstra penger eller forskudd på arv du kan betale ned på lånet med. Med ordinær fastrente har du ikke denne muligheten.

Slik finner du markedets beste lånerente

Når man skal søke om et lån, ønsker man selvsagt å finne frem til et lån med markedets beste lånerente. Men hvordan finner man egentlig frem i mylderet av långivere og lånetilbud?

I dag finnes det en rekke institusjoner, banker og låneformidlere som tilbyr lån til forbrukere. For mange kan derfor jakten på det beste lånet fort bli en overveldende oppgave. Heldigvis finnes det enkle grep og verktøy som gjør prosessen enklere.

Sett opp et budsjett

Før du starter jakten på markedets beste lånerente kan det være lurt å få en oversikt over eget lånebehov og ikke minst personlig økonomi. Du har kanskje allerede en formening om hvor mye du ønsker å låne, men det er også viktig at du dobbeltsjekker at økonomien din klarer å betjene lånet.

Ved å sette opp et budsjett får du en god oversikt over alle inntekter og utgifter hver måned - og dermed også hvor mye penger du har til rådighet. Lånebeløpet bør ikke overskride denne summen.

Bruk en lånekalkulator

Når du har funnet et beløp som dekker både behov og låneevne, kan du begynne å sammenligne de ulike lånetilbudene på markedet. Et nyttig verktøy i denne sammenheng er en lånekalkulator.

Med en lånekalkulator får du oppgitt alle kostnader knyttet til lånet og en oversikt over hvor mye du må betale per måned. Slik blir det lettere for deg å finne frem til den beste lånerenten. Lånekalkulatoren gir deg imidlertid kun en estimert oversikt. Endelig rente blir først satt når banken har behandlet søknaden og foretatt en kredittsjekk av deg.

Les mer: Forbrukslån kalkulator

Sammenlign lånerenten med en finansagent

finn beste lånerente hos axo finans

Et annet godt tips er å benytte deg av en finansagent. En finansagent sammenligner lån hos flere banker. Når bankene har behandlet søknaden din, presenterer finansagenten lånetilbudet med den beste lånerenten. Dermed trenger du kun å sende inn én søknad, resten gjør låneformidleren for deg. Når du har takket ja til et tilbud, går kundeforholdet videre til banken.

Å benytte seg av en finansagent sparer deg med andre ord for verdifull tid og ressurser. I tillegg kan de hjelpe deg med å sette sammen en god søknad, og de følger deg underveis i prosessen dersom du har spørsmål. Sist men ikke minst vil du ved å søke lån gjennom en låneformidler være sikret den beste lånerenten.

Søk lån via Axo Finans

Axo Finans er en finansagent som sammenligner lån blant flere av de største bankene i Norge og Skandinavia. Renten som tilbys er individuell og presenteres først sammen med lånetilbudet. Siden lånerenten varierer fra dag til dag, og fra bank til bank, er det viktig at alle bankene får behandlet søknaden ferdig før vi presenterer et tilbud.

Send inn en uforpliktende søknad i dag

Dersom du har vurdert behovet og kommet frem til at du ønsker å søke om et lån, kan vi hjelpe deg med å gjøre prosessen enklere. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut vårt elektroniske søknadsskjema. Med en gang vi mottar søknaden, sender vi den videre til behandling hos samtlige av våre samarbeidspartnere. Dette er viktig fordi renten varierer fra bank til bank.

For at prosessen skal ta kortest mulig tid, anbefaler vi at du har siste lønnsslipp, selvangivelse og BankID lett tilgjengelig for opplasting. Dersom du velger elektronisk signering vil det også ta kortere tid fra du søker til pengene faktisk er inne på konto.

Ved å søke via Axo Finans kan du være sikker på at du mottar den beste lånerenten blant flere banker, basert på din økonomiske situasjon.

Vi sammenligner disse 20 bankene for deg

bbbank logo
bluestepl ogo
brabank logo
instabank logo
komplett bank logo
nordax logo
nordea direct logo
norwegian logo
optin bank logo
remember logo
santander logo
express bank logo
kraft bank logo
thorn bank
resurs bank logo
ferratum logo
easybank logo
ikano logo
yalånet logo
svea logo
et blancolån er et lån uten sikkerhet
Søk lån på inntil 500.000 Søk her
Det er greit