Hvor mye kan jeg låne i forhold til inntekt?

Som generell regel kan du låne fem ganger inntekten din. Søker du lån sammen med en annen, kan dere låne fem ganger deres samlede inntekt.

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

1 200 kr

7,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Middels rente

1 200 kr

12,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Høy rente

1 200 kr

19,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Hånd som får utbetalt lån

0

Antall søknader behandlet forrige måned

Så mye kan du låne i forhold til inntekt

I Norge er det Boliglånsforskriften som regulerer hvor mye du kan få i lån. Den sier at du kan låne maksimalt fem ganger din egen inntekt, og samtidig må ha 15% av kjøpesummen i egenkapital når du låner.

I Forskrift om krav til finansforetakenes utlånspraksis for forbrukslån står det at låntakers samlede gjeld ikke skal være mer enn fem ganger inntekten. Dette gjelder all gjeld - både boliglån, billån, studielån og forbrukslån. I tillegg skal kunden tåle en renteøkning på fem prosentpoeng på hele gjelden.

Eksempel på hvor mye du kan låne i forhold til inntekt:

Du kan selv beregne hvor mye du kan låne i forhold til inntekt med et enkelt regnestykke: (Lønn x fem) - samlet gjeld = mulig innvilget lån. Slik ser det ut i praksis:

 • Inntekt 400.000 kroner
 • Du kan låne maksimalt 2 millioner kroner

Skal du låne til å kjøpe bolig, må du i tillegg ha 15% av kjøpesummen i egenkapital. I dette eksempelet kan du kjøpe en bolig som koster 2.352.900 kroner.

Men - hvor mye du kan låne avhenger også av hvor mye du allerede har i gjeld. Denne summen blir nemlig trukket fra lånesummen, slik at du aldri har mer enn fem ganger inntekt i total gjeld.

 • Inntekt 400.000 kroner
 • Studielån 100.000 kroner
 • Du kan låne maksimalt 1,9 millioner kroner

Hvor mye kan jeg låne gjennom Axo Finans?

Person som reiser på ferie etter innvilget lån

Axo Finans er en låneagent som sammenligner lånetilbud og formidler disse til kundene. Gjennom vår tjeneste kan du søke om å låne mellom 10.000 og 500.000 kroner uten sikkerhet.

Vi samarbeider med noen av de beste bankene i Skandinavia, slik at vi kan være sikre på at vi formidler gode tilbud på lån.

Det er altså ikke Axo Finans som utsteder lånet, og det er heller ikke vi som bestemmer renten. Derimot har vi ekspertisen som trengs for å gå et lånetilbud i sømmene, og vurdere om det er et godt tilbud eller ikke.

Les mer: Hvor mye kan jeg låne?

Slik fungerer det

Det er ikke vanskelig å søke lån og refinansiering med Axo Finans’ elektroniske søknadsskjema:

 • Velg lånebeløp og ønsket nedbetalingstid
 • Fyll ut resten av søknadsskjemaet
 • Vi sender deg det beste tilbudet

Skulle du allikevel trenge hjelp til å fylle ut lånesøknaden, er det bare å kontakte oss - våre hyggelige og serviceinnstilte medarbeidere har mye kunnskap om det å søke lån, og kan svare på alle spørsmål du måtte ha. Du kan nå oss via chat, mail eller på telefon.

Hvilken rente kan jeg få?

Bankene vi samarbeider med tilbyr ulike renter, i skrivende stund fra 6,39% i nominell rente. Bankene vurderer deg som søker lån ulikt, og vi kan derfor ikke vite hvilken rente du får tilbud om før etter at søknaden din er behandlet. Den endelige renten blir presentert sammen med lånetilbudet.

Forskjellen på nominell og effektiv rente

Den nominelle renten er grunnkostnaden på lånet, og styres delvis av markedspris og delvis av bankens egne satser. Den effektive renten omfatter nominell rente, i tillegg til gebyrer og eventuelle andre kostnader på lånet.

Vi kan derfor ikke vite hvilken effektiv rente du får før vi vet hva bankens gebyrer er, og hvor lang løpetid lånet har. Når vi har fått svar på dette, kan vi fortelle deg hva lånet kommer til å koste totalt sett.

Les mer: Forbrukslån med lav rente

Kan jeg påvirke lånesummen?

Kvinne som har fått innvilget lånesummen hun ønsker

Det er en rekke ting du kan gjøre for å bli mer attraktiv som låntaker, og dermed påvirke hvor mye du får låne. Dette kan også ha innvirkning på hvilken rente du får tilbud om - jo tryggere det er å låne penger til deg, jo lavere rente får du.

Du kan blant annet:

 • Kredittsjekke deg selv i gjeldsregisteret
 • Samle usikret lån og gjeld i et refinansieringslån
 • Skaffe deg høyere inntekter, for eksempel ved å forhandle lønn
 • Søke lån sammen med en medlåntaker

Det er flere elementer banken ser på når de vurderer lånesøknaden din, blant annet betalingsevne, betalingshistorikk, gjeld og eventuelle betalingsanmerkninger. Hvis du kommer godt ut av vurderingen, får du tilbud om høyere lån og lavere rente. Kommer du ikke så godt ut av det, bør du ta grep for å rydde opp i økonomien.

For å sjekke hvor mye usikret gjeld du har i dag, kan du logge deg inn i et av gjeldsregistrene. Her får du også oppgitt renten på alle lånene dine.

Refinansiere eksisterende gjeld

Å refinansiere gjeld er lønnsomt. Det innebærer at du samler usikret gjeld i et nytt og større lån, og dermed sletter de gamle lånene dine. Ved å forhandle frem en lavere rente og bedre vilkår, kan du redusere de månedlige utgiftene som går til å betale renter og gebyrer. Her er det mye penger å spare.

Har du flere usikrede lån, er det spesielt lønnsomt å refinansiere. Slike typer lån kan for eksempel være forbrukslån, kredittgjeld, avbetaling eller andre former for smålån. Ved å samle mange mindre lån i et stort lån, kan du rydde opp i økonomien.

Søke lån sammen med en medlåntaker

Det kan være lurt å søke lån sammen med en medlåntaker, fordi dere da blir vurdert samlet. Dette kan for eksempel være en av foreldrene dine, det kan være samboer/ektefelle eller en god venn. Ved å være to får dere vanligvis låne mer.

Personen du søker lån sammen med blir da oppført som medlåntaker. Dette innebærer at dere begge er ansvarlige for lånet. Gjelden fordeles likt mellom begge låntakerne, og dere har det samme juridiske ansvaret for å betale tilbake lånet i tide.

Hvorfor skal du velge Axo Finans?

Axo Finans er en låneagent som arbeider for å skaffe lånekunder de beste mulige vilkår. Dette får vi til ved å samarbeide med noen av markedets beste banker og långivere, og sammenligne lånetilbud blant de 18 bankene vi samarbeider med for hver eneste lånesøknad.

Gjennom vår tjeneste kan du søke lån uten sikkerhet opptil 500.000 kroner. Det kommer godt med hvis du skal refinansiere eksisterende gjeld, pusse opp, reise på ferie eller handle hvitevarer - vi spør deg ikke hva pengene skal gå til, og du står fritt til å bruke lånet på akkurat det du vil.

Les også: Hvor mye kan jeg låne med kausjonist?

Send inn en uforpliktende søknad via Axo Finans i dag!

Hvor mye kan jeg låne?
Søk lån på inntil 500.000 Søk her