Kapital

Kapital er et begrep som i økonomiske sammenhenger brukes om en beholdning av økonomiske goder. Søk lån fra 10.000 og opptil 500.000 kroner via Axo Finans.

Kapital er et begrep som i økonomiske sammenhenger brukes om en beholdning av økonomiske goder. Søk lån fra 10.000 og opptil 500.000 kroner via Axo Finans.

Vi anbefaler å søke om beløpet du ønsker. Det er viktig at du ikke låner mer enn du klarer å betale. Hvis du får avslag hos bankene, så hjelper vi deg å finne ut hvilket beløp som bankene kan tilby deg, til best mulig rente.

Du kan bruke skjemaet vårt for å estimere et månedsbeløp. Renten som tilbys er individuell og presenteres først sammen med lånetilbudet, og vi kontakter deg kort tid etter du har søkt.

Tjenesten vår er gratis for deg som kunde. Tilbudet du mottar er gyldig i 30 dager.

Hvor mye kan jeg få i lån?


Vi anbefaler å søke om beløpet du ønsker. Det er viktig at du ikke låner mer enn du klarer å betale. Hvis du får avslag hos bankene, så hjelper vi deg å finne ut hvilket beløp som bankene kan tilby deg, til best mulig rente.

Du kan bruke skjemaet vårt for å estimere et månedsbeløp. Bankene vi samarbeider med innvilger fra 4,9% nom. rente. Renten som tilbys er individuell og presenteres først sammen med lånetilbudet, og vi kontakter deg kort tid etter du har søkt.

Du trenger ikke å stille med sikkerhet.

Start her!

Få et tilbud på lån


Hvor mye ønsker du å låne?

Estimert månedsbeløp

3.345,-

Bankene innvilger fra 4,9% nominell rente.
Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ønsket nedbetalingstid
@
Fyll inn din e-postadresse, for eksempel kundeservice@axofinans.no. Kan ikke inneholde æøå.
Bruk ditt mobilnummer, 8 siffer
Ved å be om tilbud godtar du våre vilkår.

Søknaden vurderes av 23 banker

9810 søknader forrige måned

Du får svar innen kort tid

Tilbudet du får er uforpliktende

Vår tjeneste er gratis

9810 søknader forrige måned

Du får svar innen kort tid

Tilbudet du får er uforpliktende

Vår tjeneste er gratis

Morten Armand Johansen, Forbrukerøkononom

Av Morten Armand Johansen, Markedsdirektør

Morten er Markedsdirektør i Axo Finans, og har bakgrunn fra blant annet Citibank og Handelshøyskolen BI.

Av Morten Armand Johansen

Markedsdirektør i Axo Finans

Kapital i privatøkonomi


Betegnelsen kapital har forskjellig betydning i forskjellige sammenhenger. I privatøkonomi brukes kapital om alt som inngår i formue, altså hvilke økonomiske verdier du eier. Når du får innvilget lån hos en bank, innebærer det at banken stiller en viss mengde kapital til disposisjon for deg.

Rente

Rente er kostnaden for å leie penger (kapital). I rentebegrepet ligger en godtgjørelse for å stille kapital til disposisjon, eller en risikopremie for utlåneren. Dersom du låner penger av en bank, må du betale for å ta i bruk bankens kapital. I motsatt tilfelle: Når du setter inn penger på en bankkonto, er det banken som betaler deg for at du gjør kapital disponibelt for dem. Det er to typer renter du bør kjenne til før du låner penger:

  • Nominell rente
  • Effektiv rente

Nominell rente er den årlige kostnaden på et lån. Effektiv rente er den nominelle renten, pluss alle gebyrer og eventuelle andre kostnader på lånet. Hvis du vil vite hva kostnaden på lånet faktisk er, må du altså se på den effektive renten.

Les mer: Låne penger

Gebyr

Betalingen for å leie kapital skjer altså i form av renter, som vanligvis oppgis som en årlig prosent av leiebeløpet. I tillegg medfører en låneavtale vanligvis også gebyrer, som dekker de reelle kostnadene ved tjenesten og betales av låntakeren. Eksempler på gebyrer er:

  • Oppstartsgebyr
  • Termingebyr
  • Varslingsgebyr (for eksempel ved utestående betaling)

Ulike låneavtaler

kapital

Det finnes en rekke ulike låneavtaler som man kan få innvilget. Låneavtalene kan sorteres i to kategorier: Lån uten sikkerhet og lån med sikkerhet. Et studielån havner mellom de to kategoriene, ettersom deler av lånet er et omgjøringslån. Det innebærer at låntakeren må bestå eksamen for å få omgjort en viss prosentandel av lånet til stipend.

Lån med sikkerhet

Et lån med sikkerhet innebærer at man stiller med egenkapital for å få låne penger, og vanligvis har banken også mulighet til å ta pant i verdisaker eller eiendom i tilfelle lånet blir misligholdt. Denne kategorien omfatter tradisjonelle lån som boliglån eller billån.

Lån uten sikkerhet

Av låneavtaler hvor det ikke er krav om å stille med sikkerhet eller egenkapital, er det i utgangspunktet tre alternativer:

  • Kredittkort
  • Smålån
  • Forbrukslån

Lån uten sikkerhet omfatter mindre lån, gjerne tilknyttet forbruk. Kredittkort og smålån er enkle å få fordi det stilles lave krav til låntaker, og er forbundet med høye renter og strenge nedbetalingsplaner. Det stilles høyere krav for å få innvilget et forbrukslån, og derfor er renten gjerne lavere enn på kredittavtaler og smålån.

I tillegg er det rom for fleksibilitet i nedbetalingsplanen. Har du behov for økt kapital, men ønsker ikke å stille formuesverdier som sikkerhet, er derfor et forbrukslån å anbefale.

Vurderer du å søke om et forbrukslån? Bruk en lånekalkulator for å sjekke hvor mye lånet vil koste deg.

Vi sammenligner disse 23 bankene for deg


bbank
bluestep
brabank
easybank
instabank
komplett bank
express bank
kraft bank
bank2
ferratum
ikano
mybank
nordax
nordea direct
bank norwegian
optin bank
remember
santander
thorn
resurs bank
ya lånet
svea
aprila
Få tilbud på lån