Lån kalkulator

Bruk lånekalkulatoren til å beregne hvor mye du kan låne. Med en lånekalkulator får du en oversikt over hva du kan få i lån, og hvor mye lånet vil koste deg.

  • Svar innen kort tid
  • Det koster deg ingenting
  • Du får det beste tilbudet
!
Mente du ? Ja Nei
Neste

Slik fungerer det

Med en lånekalkulator kan du enkelt undersøke hvor mye du kan låne, og hva lånet kan komme til å koste deg. Alt du trenger å gjøre er å fylle inn ønsket lånesum og nedbetalingstid, og dermed får du oppgitt omtrent hvor mye lånet kommer til å koste i måneden. Kalkulatoren beregner både nominell og effektiv rente, og gir deg en oversikt over aktuelle gebyrer. Dermed får du et omtrentlig svar på kostnader knyttet til lån i kalkulatoren. 

Les mer: Lånekalkulator

Forskjell på nominell og effektiv rente

Renter er kostnaden for å leie penger av en finansinstitusjon. I rentebegrepet ligger en godtgjørelse for å stille kapital til disposisjon, eller en risikopremie for utlåneren. Som låntaker vil du med all sannsynlighet komme borti to rentebegreper: Nominell og effektiv rente. Nominell rente er den årlige kostnaden på et lån. Effektiv rente er den nominelle renten, pluss alle gebyrer og eventuelle andre kostnader på lånet. Hvis du vil vite hva kostnaden på lånet faktisk er, må du altså se på den effektive renten.

Prøv deg fram

Prøv deg fram

I lånekalkulatoren kan du prøve deg fram ved å velge mellom tre forskjellige rentesatser:

  • Lav
  • Middels
  • Høy

Det er lurt å prøve seg frem med ulike rentesatser, slik at du kan teste ut din egen betalingsevne. Renten på et lån kan nemlig endre seg, og det er viktig å planlegge hvordan du skal håndtere terminbeløpene hvis renten går opp. Velger du en høyere rente får du kortere nedbetalingstid - velger du en lavere rente blir perioden for nedbetaling lenger. 

Kun et estimat

Husk at svarene du får oppgitt i kalkulatoren kun er estimater. Det endelige pristilbudet får du ikke før du sender inn en søknad om å låne penger. Det er helt uforpliktende og kostnadsfritt å sende inn en søknad via Axo Finans, og du får presentert det billigste lånet innen kort tid.

Les mer: Billigste lån

Dette er et forbrukslån

Hva brukes forbrukslån til?

Et forbrukslån, eller et privatlån, er et lån som man kan få innvilget uten å tilby banken noen form for sikkerhet i retur. Det skiller altså et forbrukslån fra et boliglån, hvor man vanligvis stiller med egenkapital og setter boligen som sikkerhet på lånet. Ettersom det ikke stilles krav om sikkerhet må banken sette en høyere risikopremie på lånet. Derfor er et forbrukslån dyrere enn for eksempel et boliglån. 

Til gjengjeld er et forbrukslån generelt billigere enn å ta opp smålån eller inngå kredittavtaler. Hvis du i tillegg kan finne markedets laveste rente, har du gjort en god avtale. Her kommer Axo Finans inn i bildet. Vi er en finansagent som hjelper privatpersoner med å finne de beste tilbudene om forbrukslån, tilpasset den enkelte søkers personlige økonomi. 

Les mer: Privatlån

En god løsning

Et forbrukslån kan være en god løsning i tilfeller hvor man har behov for økonomisk fleksibilitet. Med Axo Finans får du raskt svar på hvor mye du kan få i lån og hva lånet vil koste deg. Og best av alt? Våre formidlingstjenester er kostnadsfrie for deg som kunde, og det er helt uforpliktende å sende inn en søknad via oss. 

Send inn en søknad i dag! 

Vi sammenligner disse bankene for deg

TrustScore 9.3|2098 brukervurderinger
Lån uten sikkerhet
Søk lån på inntil 500.000 Søk her