Lån med betalingsanmerkning

Ved å refinansiere gjeld i et lån med sikkerhet i bolig kan du fjerne betalingsanmerkninger og få bedre økonomi. Får du betalingsanmerkninger slettet, kan du søke om lån uten sikkerhet.

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet
Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Hånd som får utbetalt lån

0

Antall søknader behandlet forrige måned

I denne artikkelen gir vi deg informasjon om hva det innebærer å ha betalingsanmerkninger, og hvordan du kan løse ut disse ved å refinansiere gjeld og kreditter.

Gjennom Axo Finans kan du søke om lån og refinansiering med sikkerhet i bolig, som kan bli innvilget av bankene selv om du har lån med betalingsanmerkning. Vi sammenligner lån hos 23 banker for å gi deg det beste lånet.

Dette er en betalingsanmerkning

En betalingsanmerkning er et varsel om én eller flere forfalte fakturaer som har forblitt ubetalt, til tross for flere forsøk på å få inn pengene.

Varigheten på en betalingsanmerkning gjelder til det utestående beløpet er betalt. Betalingsanmerkningen fjernes vanligvis umiddelbart når kravet er innfridd. Blir du ikke enig med kreditor slettes betalingsanmerkningen automatisk etter 4 år.

Hvordan får jeg betalingsanmerkning?

Når du har unngått å betale en regning såpass lenge at betalingssaken har kommet til det punktet der det varsles om rettslige skritt, vil det registreres en betalingsanmerkning på deg. For å bli kvitt betalingsanmerkningen må du betale det utestående beløpet.

Et varsel om inkasso er ikke det samme som en betalingsanmerkning. En betalingsanmerkning kommer først etter at kravet har gått til inkasso og beløpet fortsatt ikke er betalt.

Kan man slette betalingsanmerkninger?

En betalingsanmerkning slettes så snart du betaler ned gjelden, siden kreditor er pålagt å slette betalingsanmerkningen umiddelbart etter at du har betalt. Varigheten på en betalingsanmerkning dersom du og kreditor ikke blir enig er satt til 4 år, dersom saken ikke gjenopptas.

Har du lån med betalingsanmerkninger og dyr utestående gjeld, anbefaler vi at du refinansierer gjelden. Dette vil gi deg en oversiktlig økonomi samt spare deg for penger.

Kan jeg få lån med betalingsanmerkning?

De fleste banker krever at du ikke har aktive betalingsanmerkninger for å få innvilget et lån. Med en eller flere betalingsanmerkninger kan du også få problemer med å:

 • Handle på kreditt
 • Skaffe deg forsikring
 • Opprette mobil- og strømabonnement
 • Leie og kjøpe egen bolig
 • Få enkelte jobber

Ved å søke om et lån med sikkerhet i bolig kan du likevel få innvilget lånesøknaden, dersom du refinansierer eksisterende gjeld.

Det er også mulig å søke lån med betalingsanmerkning dersom du har kausjonist. En kausjonist er en person som garanterer at den som tar opp lånet har mulighet til å betale tilbake pengene. Kausjonist er et rettslig begrep og innebærer at en person er medansvarlig for lånet.

Hva er utleggsforretning?

I en utleggsforretning beslutter Statens innkrevingssentral hvordan pengene du skylder skal kreves inn. Dette kan skje på to måter:

 • Utleggstrekk: Pengene trekkes fra lønn eller trygd gjennom en fastsatt sum hver måned. Beløpet trekkes direkte fra arbeidsgiver eller NAV.
 • Utleggspant: Pengene trekkes fra formuesgoder, eksempelvis eiendom, bankkonti eller andre verdipapirer. I dette tilfellet kan Statens innkrevingssentral kreve tvangssalg av verdier det er tatt pant i.

Slik kan du rydde opp i en utleggsforretning

Du blir alltid varslet i forkant av en utleggsforretning. Får du et slikt varsel har du to valg:

 1. Stanse utleggsforretningen: Ved å betale hele kravet blir utleggsforretningen stanset og opphevet. Vær likevel obs på at du må overholde fristdatoen for at kravet skal bli avlyst. Betaler du med kort, bør du betale senest 2 virkedager før fristen. Betaler du via nettbanken, bør beløpet betales senest 7 dager før fristen.
 2. Holde utleggsforretningen: Dersom du ikke kan betale kravet, må Statens innkrevingssentral gå videre med rettslige trekk. Pengene trekkes da fra enten lønn/trygd eller pant som nevnt over. Du vil også i de fleste tilfeller få en betalingsanmerkning som følge av det utestående beløpet.

Et alternativ kan være å refinansiere gjeld for å samle alle gjeldsposter, og slik få lavere rente og kutte doble gebyrer. Dette kan i mange tilfeller spare deg for mye penger. Ved å ta opp et refinansieringslån kan du også innfri betalingsanmerkninger og utestående utleggsforretning i samme slengen.

Slik refinansierer du gjeld

Har du gjeld som skaper problemer for deg og din økonomiske situasjon? Det kan være vanskelig å få lån med betalingsanmerkning, både med og uten sikkerhet. Da kan refinansiering være et lurt steg å ta.

Når du refinansierer tar du opp et nytt lån som erstatter et eller flere lån som du allerede har. Dette gjøres for å samle gammel og dyr gjeld og flytte det over til en bank som kan gi deg bedre vilkår og rente.

Spar penger på å refinansiere

Ved å refinansiere kan du spare mye penger. Har du flere lån eller kredittkort, samles disse til ett lån slik at du kun har én gjeld å forholde deg til. På denne måten kan du får en bedre rente, og du slipper du å betale doble gebyrer.

Du kan også få lengre nedbetalingstid, slik at du kan betale regningen hver måned. Å refinansiere vil også gi deg en oversiktlig økonomi og bidra til å forbedre din fremtidige betalingsevne.

Slett betalingsanmerkninger ved å refinansiere

En annen fordel med refinansiering, er at du kan betale ut gamle betalingsanmerkninger og inkassosaker. Søk refinansiering gjennom Axo Finans og få søknaden vurdert av 23 banker. Banken du får innvilget et lånetilbud hos tar på seg jobben med å betale ut gjeld, inkludert gjelden som har gitt deg betalingsanmerkning. Alt du trenger å forholde deg til er det nye refinansieringslånet.

Dette er Axo Finans

Vi i Axo Finans jobber med videreformidling av din lånesøknad til våre 23 samarbeidspartnere. Bankene vi samarbeider med er blant Nordens beste, da vi ønsker å skaffe deg det best mulige tilbudet på markedet.

Hos oss kan du søke om lån og refinansiering med eller uten sikkerhet i bolig. Søknaden du sender inn til oss, sendes videre til vår samarbeidspartnere og vurderes av hver enkelt bank. Renten du blir tilbudt er individuell og du må søke for å se hva bankene kan tilby deg.

Konkurransen mellom bankene gjør at de strekker seg litt lenger for å gi deg et godt tilbud. Tilbudet er ikke bindende og er gyldig i én måned. Axo Finans sender deg tilbudet som er mest gunstig. Dersom du takker ja til lånetilbudet, går kundeforholdet videre til den aktuelle banken.

Hvilke krav stilles til meg?

For å få søknaden godkjent, må du følge disse kriteriene:

 • Du må ha en registrert liknet inntekt
 • Du må ha fylt 23 år

Du kan også søke med en medlåntaker. Å søke med en medlåntaker vil normalt øke sjansen for at lånet innvilges.

Å få lån med betalingsanmerkning kan være en utfordring. Refinansiering kan hjelpe deg på veien.


Vi sammenligner disse 23 bankene for deg

bbbank
bluestep
brabank
easybank
instabank
komplett bank
express bank
kraft bank
ferratum
ikano
mybank
nordax
nordea direct
norwegian
optin bank
remember
santander
thorn
resurs""
ya lanet
svea
Lån uten sikkerhet
Det er greit