Privatlån

Hos Axo Finans kan du søke om privatlån opptil 500.000 kroner. Vi sammenligner bankene for deg, slik at du får det beste tilbudet.

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet
Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

0

Har vi hjulpet med sin lånesøknad i mars.

Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Antall søknader behandlet forrige måned

0

0

Har vi hjulpet med sin lånesøknad i Mai

Hva er et privatlån?

Et privatlån er et lån uten sikkerhet i hus, bil eller fast eiendom og tilbys av de fleste banker. Med andre ord er et privatlån i praksis det samme som et forbrukslån uten sikkerhet. Renten og nedbetalingstiden er individuell og varierer fra bank til bank. For å kunne ta opp et privatlån må du ha en fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger.

Våre privatlån er såkalte blancolån. Det betyr at det er din inntekt og økonomisk historikk som avgjør endelig sum og rentesats på lånet ditt. Når det ikke stilles krav til sikkerhet, vil renten på lånet bli høyere enn tradisjonelle lån som boliglån. Renten vil likevel være langt lavere enn dyre kredittkort og smålån.

Hvor kan jeg søke om privatlån?

Det er mange måter å søke privatlån på. Du kan ta kontakt med bankene direkte og sammenligne lånetilbudene selv. Det kan derimot være en tidkrevende oppgave og det er ikke alltid like lett å få full oversikt over hvilke lånetilbud som vil være det beste for akkurat deg. Et annet alternativ er å bruke en sammenligningstjeneste, eller en finansagent som fungerer som et mellomledd mellom bank og kunde. Da trenger du bare å sende inn én søknad, så vil finansagenten sammenligne tilbudene fra de ulike bankene for deg.

Axo Finans er en finansagent som samarbeider med 16 av Skandinavias største og beste banker. Når våre samarbeidsbanker har behandlet søknaden din, vil vi komme tilbake til deg med det beste tilbudet. Slik kan du spare både tid og penger.

Lån mellom privatpersoner

Couple holding hands

Det er også fullt mulig å låne penger fra privatpersoner. Mange foreldre låner for eksempel bort private lån til barna sine når de trenger siste del av egenkapital til bolig. I dette tilfellet vil et privatlån som regel gi foreldrene større sikkerhet enn ved at de stiller som kausjonist. Det kan også være samboere som låner hverandre penger eller lån mellom venner. Uansett hvem som inngår et privatlån, er det viktig at dere inngår en tydelig avtale og skriver en skriftlig kontrakt. En slik kontrakt kalles et gjeldsbrev og er et dokument som gir uttrykk for pengekrav.

Et gjeldsbrev må oppfylle følgende vilkår:

 • Gjeldsbrevet må være skriftlig.
 • Avtalen må være en ubetinget forpliktelse, det vil si at avtalen ikke skal inneholde en betinget motytelse (om leieforhold, varekjøp).
 • Avtalen må gjelde penger og det må være angitt en bestemt sum.
 • Dokumentet må inneholde signatur fra begge parter.

Et lån mellom privatpersoner kan være et godt alternativ å låne penger på, dersom du ikke får lån andre steder eller mangler egenkapital til bolig. Ulempen er imidlertid at det fort kan oppstå uenigheter i etterkant. Det kan fort bli en ubehagelig opplevelse å låne bort penger til nære venner eller familiemedlemmer dersom vedkommende ikke betaler tilbake. Tenk deg derfor godt om før du inngår et lån med familie eller venner.

Axo Finans - “Best i test”

Enkelheten er bare én av mange grunner til at Axo Finans er rangert som “best i test” på privatlån og forbrukslån hos Trustpilot. Trustpilot er et nettsamfunn for kundevurderinger og hjelper folk med å å handle fra trygge nettsteder. I kategorien “bank” er Axo Finans stemt frem som den beste banken, blant hundrevis av brukere. Dette også foran kjent merkevarer som Skandiabanken.

Våre kunder trekker frem at de får rask behandling, god service og god oppfølging. Dette gjør at du trygt kan vurdere Axo Finans som en av de aller beste tilbyderne av privatlån. Her kan du lese hva våre kunder sier om oss.

Hva brukes et privatlån til?

Man taking notes with pen

Ettersom det ikke stilles krav til sikkerhet til deg fra banken, kan et privatlån i teorien brukes til det du selv ønsker. Samtidig bør du ha et bakhodet at et lån skal tilbakebetales, og det er ingen vits i å ta opp et lån til noe du ikke vil dra ordentlig nytte av. Et forbrukslån uten sikkerhet er gunstig fordi det gir lavere rente enn kredittkort og smålån. Derfor velger mange å bruke slike lån til å dekke uforutsette utgifter som haster.

Forskjellen på privatlån og kredittkortgjeld:

 • Renten på et privatlån er ofte lavere enn renten hos et kredittkortselskap.
 • Du mottar en fullstendig nedbetalingsplan når du tar opp et privatlån. Kredittkortselskapene krever kun at du skal betale minimum 3% hver måned av det utestående beløpet. Det kan fort bli dyrt i lengden.
 • Du har pengene på konto og unngår unødvendige gebyrer ved betaling av regninger og kontantuttak.

Det kan også være en fordel å ta opp en forbrukslån kontra et smålån når du skal gjøre en midlertidig investering. Skal du for eksempel flytte, men mangler finansiering til siste finish på boligen som virkelig vil heve verdien? Da kan et forbrukslån vært et gunstig alternativ, hvor du kanskje også får betalt ned lånet igjen med fortjenesten av boligsalget. Les mer om våre forbrukslån her.

Ikke minst vil et forbrukslån kunne gi billigere lån og bedre vilkår dersom du er ute etter en refinansiering. Å refinansiere dyr og gammel gjeld har flere fordeler: For det første varierer renten på markedet hele tiden. Det er med andre ord ikke gitt at rentesatsen din fortsatt er lønnsom for deg. Gjennom en refinansiering kan du finne et billigere lån og spare masse på å kutte de månedlige kostnadene. For det andre vil en refinansiering med privatlån gi deg kontroll over økonomien dersom du sitter på flere dyre smålån.

Kan alle søke om privatlån?

For å søke lån hos oss, må du oppfylle følgende kriterier:

 • Ha en registrert liknet inntekt
 • Ha fylt 25 år
 • Ikke ha noen aktive inkassosaker

Skulle søknaden din bli avvist, er du fortsatt velkommen til å søke igjen på et senere tidspunkt når din økonomiske situasjon har endret seg. Det er også mulig å søke sammen med en medlånetaker. Dette vil som regel øke sjansene for å få innvilget et lån. Medlånetaker kan være alt fra samboer, familiemedlem eller en venn.

Hva vil et privatlån koste meg?

Renten på privatlån er individuell og varierer fra 6,39% til 21,9% nominell rente. Alle lånesøknader blir behandlet individuelt og du får presentert renten i et uforpliktende tilbud straks alle bankene er ferdige med vurderingen. Siden vi samarbeider med flere banker, kan vi gi deg et av de beste tilbudene på markedet, tilpasset dine behov og økonomiske forutsetninger.

Dersom du lurer på hvor mye lånet vil koste deg i måneden, kan du prøve vår lånekalkulator. Du oppgir bare ønsket lånesum og hvor lang betalingstid du vil så, så vil lånekalkulatoren gi deg et estimat på hva de månedlige utgiftene vil ligge på. Dette gir deg en god pekepinn på hvordan den økonomiske situasjonen i etterkant av en eventuell låneinngåelse vil bli.

Hvor mye kan jeg låne?

Man and child walking at beach

Gjennom våre bankpartnere kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet eller pant. Vi anbefaler deg å bruke vår lånekalkulator for å finne det beste privatlånet for deg. Her oppgir du hvor mye du ønsker å låne samt hvor lang nedbetalingstid du ønsker. Vi tilbyr privatlån med 1-15 års nedbetalingstid.

Gi deg selv en trygg fremtid

For å være helt sikker dersom noe uforutsett skulle skje, kan det lønne seg å tegne gjeldsforsikring på lånet ditt. En forsikring gir deg nemlig en uvurderlig trygghet ved ufrivillig tap av arbeid, ulykke eller tap av liv. Vi formidler gjeldsforsikring fra våre samarbeidsbanker. Når du mottar lånedokumentene, vil du også få beskrevet bankens vilkår for en slik ordning. Dette er et frivillig tilbud. Du tegner avtale om forsikring på ditt privatlån gjennom din signatur og avtalen starter så snart lånet er utbetalt.

Normalt vil en gjeldsforsikring på et dekke langtidssykemelding i mer enn 30 dager, ufrivillig arbeidsledighet eller permittering og tap av liv.

Hvem er Axo Finans?

Axo Finans er en finansagent som formidler forbrukslån, lån og refinansiering av kredittkortgjeld og smålån. Vår virksomhet er regulert av Finanstilsynet. Dette innebærer blant annet at vi ikke har anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn våre partnere, og vi må ha tydelige avtaler med alle bankene vi samarbeider med. Når du sender en søknad inn til oss for å låne penger, sørger vi for at søknaden blir presentert for flere banker. På den måten sparer kundene både tid og penger.

I tillegg til markedets beste lånevilkår, er det flere fordeler ved å velge Axo Finans når du skal søke om refinansiering av kredittkortgjeld og smålån. Du trenger kun å sende inn én søknad og dermed spare mye tid på låneprosessen. Vi tar på oss jobben med å sammenligne bankene for deg. Videre får du det beste tilbudet fra flere av landets største og beste banker. Tjenesten er også gratis. Som finansagent får vi kommisjon fra bankene vi samarbeider med.

Våre samarbeidspartnere er i dag Bank Norwegian, Santander, Nordax Bank, Easybank, Komplett Bank, Gjensidige, re:member, BN Bank, yA Lånet - en del av Resurs Bank, Resurs Bank, Express Bank, Bluestep Finans, Monobank, Thorn, Optin Bank og Svea Finans. Vi er i dag representert i Norge og Sverige.

Vi sammenligner disse bankene for deg

TrustScore 9.3|2162 brukervurderinger
Forbrukslån
Søk lån på inntil 500.000 Søk her