Privatlån

Hos Axo Finans kan du søke om privatlån fra 10.000 til 500.000 kroner. Vi sammenligner bankene for deg, slik at du får det beste tilbudet.

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

1 200 kr

7,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Middels rente

1 200 kr

12,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Høy rente

1 200 kr

19,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Hånd som får utbetalt lån

0

Antall søknader behandlet forrige måned

Hva er et privatlån?

Et privatlån er et lån uten sikkerhet i hus, bil eller fast eiendom, og tilbys av de fleste banker. Renten og nedbetalingstiden på lånet er individuell og varierer fra bank til bank. For å kunne ta opp et privatlån må du ha en fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger.

Våre privatlån er såkalte blancolån. Det betyr at det er din inntekt og økonomiske historikk som avgjør endelig sum og rentesats på lånet ditt. Når det ikke stilles krav til sikkerhet, vil renten på lånet bli høyere enn tradisjonelle lån som boliglån. Renten vil likevel være lavere enn dyre kredittkort og smålån.

Hvor kan jeg søke om privatlån?

Privatlån med lav rente

Det er mange måter å søke privatlån på. Du kan for eksempel ta kontakt med banken direkte og sammenligne lånetilbudene selv. Det kan derimot være en tidkrevende oppgave, og det er ikke alltid like lett å få full oversikt over hvilke lånetilbud som vil være de beste for akkurat deg.

Axo Finans er en låneagent som samarbeider med 17 av Skandinavias største og beste banker.

Et annet alternativ er å bruke en sammenligningstjeneste, eller en låneagent som fungerer som et mellomledd mellom bank og kunde. Da trenger du bare å sende inn én søknad, så vil låneagenten sammenligne tilbudene fra de ulike bankene for deg. Når alle samarbeidsbanker har behandlet søknaden din, kommer låneagenten tilbake til deg med det beste tilbudet for deg. Slik sparer du både tid og penger.

Lån mellom privatpersoner

Det er også fullt mulig å låne penger fra privatpersoner. Mange foreldre låner for eksempel bort private lån til barna sine når de trenger siste del av egenkapital til bolig. I dette tilfellet vil et privatlån som regel gi foreldrene større sikkerhet enn ved at de stiller som kausjonist.

Det kan også være samboere som låner hverandre penger eller lån mellom venner. Uansett hvem som inngår et privatlån, er det viktig at dere inngår en tydelig avtale og skriver en skriftlig kontrakt. En slik kontrakt kalles et gjeldsbrev og er et dokument som gir uttrykk for pengekrav.

Et gjeldsbrev må oppfylle følgende vilkår:

 • Gjeldsbrevet må være skriftlig.
 • Avtalen må være en ubetinget forpliktelse, det vil si at avtalen ikke skal inneholde en betinget motytelse (om leieforhold, varekjøp).
 • Avtalen må gjelde penger og det må være angitt en bestemt sum.
 • Dokumentet må inneholde en signatur fra begge parter.

Et lån mellom privatpersoner kan være et godt alternativ dersom du ikke får lån andre steder eller mangler egenkapital til bolig. Ulempen er imidlertid at det kan oppstå uenigheter i etterkant. Det kan fort bli en ubehagelig opplevelse å låne bort penger til nære venner eller familiemedlemmer dersom vedkommende ikke betaler tilbake. Tenk deg derfor godt om før du inngår et lån med familie eller venner.

Axo Finans - “Best i test”

Søk privatlån hos flere banker samtidig

Enkelheten er bare én av mange grunner til at Axo Finans er rangert som “best i test” på privatlån og forbrukslån hos Trustpilot.

Trustpilot er et nettsamfunn for kundevurderinger og hjelper folk med å handle fra trygge nettsteder. I kategorien “bank” er Axo Finans stemt frem som den beste banken, blant hundrevis av brukere. Dette også foran kjente merkevarer som Skandiabanken og DNB.

Våre kunder trekker frem at de får rask behandling, god service og tett oppfølging. Dette gjør at du trygt kan vurdere Axo Finans som en av de aller beste tilbyderne av privatlån.

Her kan du lese hva våre kunder sier om oss.

Hva brukes et privatlån til?

Ettersom det ikke stilles krav til sikkerhet til deg fra banken, kan et privatlån i teorien brukes til det du selv ønsker. Samtidig bør du ha i bakhodet at et lån skal tilbakebetales. Det er lite vits å ta opp et lån til noe du ikke vil dra ordentlig nytte av.

Forskjellen på privatlån og kredittkortgjeld:

 • Renten på et privatlån er ofte lavere enn renten hos et kredittkortselskap.
 • Du mottar en fullstendig nedbetalingsplan når du tar opp et privatlån. Kredittkortselskapene krever kun at du skal betale minimum 3% hver måned av det utestående beløpet. Det kan fort bli dyrt i lengden.
 • Med et forbrukslån har du pengene på konto og unngår unødvendige gebyrer ved kontantuttak.

Kortsiktige lån

Det kan være en fordel å ta opp et forbrukslån kontra et smålån når du skal gjøre en midlertidig investering. Skal du for eksempel flytte, men mangler finansiering til siste finish på boligen som virkelig vil heve verdien?

Da kan et forbrukslån vært et gunstig alternativ. Er du heldig får du kanskje også betalt ned lånet igjen med fortjenesten av boligsalget.

Samle dyr gjeld

Et forbrukslån til refinansiering kan gi lavere rente og bedre vilkår på eksisterende gjeld. Å refinansiere dyr og gammel gjeld har flere fordeler: For det første varierer renten på markedet hele tiden. Det er med andre ord ikke gitt at rentesatsen du fikk fortsatt er lønnsom for deg. Gjennom en refinansiering kan du finne et billigere lån og spare penger på å kutte de månedlige kostnadene.

For det andre vil en refinansiering med privatlån gi deg kontroll over økonomien dersom du sitter på flere dyre smålån.

Kan alle søke om privatlån?

søk privatlån hos flere banker

For å søke lån hos oss, må du oppfylle følgende kriterier:

 • Du må ha en registrert liknet inntekt
 • Du må ikke ha aktive inkassosaker
 • Du må ha fylt 23 år

Skulle søknaden din bli avvist, er du fortsatt velkommen til å søke igjen på et senere tidspunkt når din økonomiske situasjon har endret seg. Det er også mulig å søke sammen med en medlånetaker. Dette vil som regel øke sjansene for å få innvilget et lån.

Hva vil et privatlån koste meg?

Alle lånesøknader blir behandlet individuelt og du får presentert renten i et uforpliktende tilbud straks alle bankene er ferdige med vurderingen. Siden vi samarbeider med flere banker, kan vi gi deg et av de beste tilbudene på markedet - tilpasset dine behov og økonomiske forutsetninger.

Den endelige renten på lånet baseres på din økonomiske historikk og betalingsevne.

Dersom du lurer på hvor mye lånet vil koste deg i måneden, kan du prøve vår lånekalkulator. Oppgi ønsket lånesum og nedbetalingstid, så vil lånekalkulatoren gi deg et estimat på hva de månedlige utgiftene vil ligge på. Dette gir deg en god pekepinn på hvordan den økonomiske situasjonen i etterkant av en eventuell låneinngåelse vil bli.

Hvor mye kan jeg låne?

Gjennom våre samarbeidspartnere kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet eller pant. Vi anbefaler deg å bruke vår lånekalkulator for å finne det beste privatlånet for deg. Her oppgir du hvor mye du ønsker å låne samt hvor lang nedbetalingstid du ønsker. Vi tilbyr privatlån med 1-15 års nedbetalingstid.

Gi deg selv en trygg fremtid

Privatlån

For å være helt sikker dersom noe uforutsett skulle skje, kan det lønne seg å tegne gjeldsforsikring på lånet ditt. En forsikring gir deg nemlig en uvurderlig trygghet ved ufrivillig tap av arbeid, ulykke eller tap av liv. Vi formidler gjeldsforsikring fra våre samarbeidsbanker.

Gjeldsforsikringen dekker langtidssykemelding i mer enn 30 dager, ufrivillig arbeidsledighet eller permittering og tap av liv.

Når du mottar lånedokumentene, vil du også få beskrevet bankens vilkår for en slik ordning. Dette er et frivillig tilbud, og avtalen starter så snart lånet er utbetalt.

Hvem er Axo Finans?

Axo Finans er en finansagent som formidler forbrukslån, lån og refinansiering av kredittkortgjeld og smålån. Vår virksomhet er regulert av Finanstilsynet. Dette innebærer blant annet at vi ikke har anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn våre partnere, og vi må ha tydelige avtaler med alle bankene vi samarbeider med.

Når du sender inn en søknad til oss, sørger vi for at søknaden blir presentert for flere banker. På den måten sparer du både tid og penger.

Fordeler med en låneagent

Det er mange fordeler ved å søke lån via Axo Finans. For det første samarbeider vi med flere av markedets beste banker, noe som sikrer deg et gunstig lån med gode vilkår. Videre trenger du kun å sende inn én søknad, noe som sparer deg for mye tid i låneprosessen. Vi tar på oss jobben med å sammenligne bankene for deg.

På denne måten får du det beste tilbudet blant flere av landets største og beste banker. Tjenesten vår er gratis - som finansagent får vi kommisjon fra bankene vi samarbeider med.

Søk lån via Axo Finans - vi sammenligner flere banker for deg, noe som sikrer deg det beste lånet ut fra dine forutsetninger.

Vi sammenligner disse 17 bankene for deg

TrustScore 9.3|2373 brukervurderinger
sammenlign forbrukslån hos flere banker samtidig
Søk lån på inntil 500.000 Søk her