hva brukes forbrukslån til - oppussing

Gjeldsregister


Et gjeldsregister gir både deg, og banker du søker lån hos, oversikt over dine kredittkort og forbrukslån. Du kan enkelt sjekke din samlede kreditt- og forbruksgjeld ved å logge inn med BankID.

Logg inn i gjeldsregisteret

Axo Finans hjelper å deg å bli kvitt gjelden


Ved å søke om refinansiering gjennom Axo Finans kan du

 • Senke dine månedlige rentekostnader
 • Bli kvitt unødvendige gebyrer
 • Forholde deg til én nedbetalingsplan og én faktura med fleksibel nedbetalingsplan
 • Det beste lånetilbudet blant 22 banker, helt uforpliktende

De fleste kredittkort i Norge har en nominell rente på 21,96%. Gjennom Axo Finans kan du få tilbud om rente fra 7,90% til 19,90%. Søknaden din hos oss vurderes av 22 banker, og du mottar det beste tilbudet. Tjenesten vår er gratis for deg som kunde, og tilbudet du mottar er gyldig i 30 dager.

Hva er gjeldsregister?

Gjeldsregisteret er en norsk portal med informasjon om all forbruksgjeld. Med forbruksgjeld mener vi alle lån uten sikkerhet, forbrukslån og kredittkort. Det inkluderer også varer kjøpt på avbetaling/kreditt. Gjeldsregister inkluderer ikke sikret gjeld, for eksempel boliglån eller billån.

Den 1. juli 2019 ble det lansert to gjeldsregistre:

Gjeldsregistrene vil hjelpe privatpersoner med å få bedre kontroll på egen økonomi, og bankene vil få bedre innsikt i økonomien til de som ønsker et lån.

Gjeldsregister demper veksten i forbruksgjeld

Gjeldsregister er ett av flere tiltak satt i verk av regjeringen og Barne- og likestillingsdepartementet for å dempe veksten i forbrukslån. Hensikten med tiltakene er å forebygge gjeldsproblemer i private hushold.

Nordmenns forbruksgjeld har vokst mye de siste årene. Spesielt kredittkort har veldig høy rente og kan føre til høye rentekostnader. NRK har fått innsyn i tall fra Gjeldsregisteret.

 • 1,4 millioner nordmenn har kredittkort
 • Av disse har 567 000 (40,5%) gjeld på ett eller flere kredittkort som det løper rente på
 • Samlet har nordmenn 117 milliarder kroner i usikret gjeld, som inkluderer forbrukslån og kredittkortgjeld

For første gang har banken mulighet til å se hva du har i gjeld. Gjeldsregister gjør at banker som utsteder lån får korrekt gjeldsinformasjon om de som søker lån, og de som søker lån får selv bedre oversikt over egen økonomi. Målet er at lånesøkere ikke får mer gjeld enn de kan betjene.

Det er bra for bankene, samfunnet og forbrukerne det gjelder.

Flere tiltak for å redusere forbruksgjeld

I tillegg til gjeldsregister har det kommet nye retningslinjer for bankene om hvilke lån som kan innvilges.

 • Den totale kredittkortrammen din vurderes som gjeld, ikke den faktiske kredittgjelden din
 • Maksimal nedbetalingstid på forbrukslån er med få unntak fem år
 • Refinansieringslån kan ha like lang nedbetalingstid som lånene man refinansierer

Disse tiltakene får betydning for deg som søker lån. Den totale kredittkortrammen vurderes som gjeld fordi den er disponibel også etter et lån er innvilget, noe som betyr at det lønner seg å kvitte seg med kredittkort man ikke bruker. Kredittkortene kan også ha løpende gebyrer.

Hvis man søker om forbrukslån, vil man ikke kunne låne høyere beløp enn man kan betjene over fem år. Det er unntak for refinansiering av for eksempel kredittkortgjeld, hvor man kan få samme nedbetalingstid som lånene man refinansierer.

Forbrukere bør sjekke gjeldsregisteret

Det nye registeret gjør det enkelt å få oversikt over egen økonomi, og samtidig betale ned på forbruksgjelden. En oversikt hos Finansportalen viser at kredittkort tilgjengelig i Norge har en effektiv rente fra 16,53% til 52,24%, hvor de fleste har en effektiv rente på mellom 25% og 30% prosent.

Det kan medføre høye rentekostnader, og man kan spare mye ved å refinansiere lånene. Man kan også få bedre betingelser når man søker om lån ved å redusere den totale kredittrammen på sine kredittkort.

Om Axo Finans

Axo Finans gjør det mulig å sammenligne lån fra 22 banker og finansinstitusjoner gjennom én søknad. Som finansagent er vår oppgave å videreformidle din lånesøknad til alle våre samarbeidspartnere. Slik kan du sammenligne lån fra flere banker, og helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg som kunde. Vårt mål er å finne best mulig betingelser for deg.

Søk om refinansiering

De 22 bankpartnerne til Axo Finans benytter Gjeldsregisteret for å sikre at alle lån vi formidler kan betjenes på en forsvarlig måte. Når noen sender inn en lånesøknad gjennom Axo Finans, vil bankene slå opp personen i Gjeldsregisteret.

Hvordan sjekker jeg Gjeldsregisteret?

Privatpersoner kan logge inn gratis og sjekke sine opplysninger i registeret ved å bruke BankID. Dersom du har spørsmål knyttet til opplysningene som står oppført, anbefales det å ta kontakt direkte med den banken eller finansinstitusjonen du har inngått en avtale med.

Du kan kun sjekke opplysninger som er oppført på deg selv. Sjekk Gjeldsregisteret på Gjeldsregisteret.com.

Lurer du på noe om gjeldsregisteret og refinansiering?

Kontakt gjerne vår kundeservice på e-post eller telefon.

kundeservice@axofinans.no

+47 22 86 74 00

Hvem kan søke om refinansiering?

Alle kan i utgangspunktet sende en søknad om refinansiering av gjeld. Du må imidlertid oppfylle følgende vilkår for å få innvilget det nye lånet:

 • Du må ha en registrert liknet inntekt
 • Du må være over 23 år
 • Du kan ikke ha aktive inkassosaker

Søk om refinansiering

Dersom du ikke oppfyller disse vilkårene, er du hjertelig velkommen tilbake når livssituasjonen din har endret seg. Eventuelt kan du søke sammen med en medlåntaker.

Flere aktuelle artikler


Vi sammenligner disse 22 bankene for deg


bbank
bluestep
brabank
easybank
instabank
komplett bank
express bank
kraft bank
bank2
ferratum
ikano
mybank
nordax
nordea direct
bank norwegian
optin bank
remember
santander
thorn
resurs bank
ya lånet
svea