refinansiering med sikkerhet i bolig

Refinansiering med
sikkerhet i bolig


Gjennom Axo Finans kan du søke om refinansiering med sikkerhet i bolig.

Du kan få lånet innvilget selv om du har betalingsanmerkning og/eller inkasso.

Søk om refinansiering med sikkerhet

Fordeler med å stille med sikkerhet

Refinansiering med sikkerhet gjør at man kan få lavere rente og lang nedbetalingstid på lånet. Vår tjeneste kan være svært gunstig for låntakere som har behov for å rydde opp i sin økonomiske situasjon og dermed senke sine månedlige utgifter.

Refinansiering med sikkerhet betyr også at du kan søke om nedbetalingstid over 15 år. Dette bidrar til å senke de månedlige kostnadene på lånet. Gjennom Axo Finans kan du få tilbud om en løpetid på inntil 30 år dersom de refinansierer med sikkerhet i fast eiendom.

Hva er sikkerhet?

Å stille sikkerhet betyr at man gir banken en garanti for å få pengene sine tilbake. Ved å tilby en form for sikkerhet, kan du gjøre deg til en mer attraktiv lånekunde. Dette har mange fordeler for deg når du søker lån. Du kan stille din egen eller andres bolig som sikkerhet.

Hva slags sikkerhet aksepterer långiverne?

Bankene og långiverne aksepterer sikkerhet i form av avtaler om pant. Dette kan for eksempel være sikkerhet i eiendom, bolig, fritidsbolig eller en tomt som du eier. Hvis lånet er inngått med en medlåntaker, kan også medlåntakerens eiendom tilbys som sikkerhet.

Kan jeg refinansiere selv om jeg har betalingsanmerkninger?

Ja. Bankene vi samarbeider med er spesialister og vurderer hver søknad helhetlig og individuelt. Inkassogjeld og betalingsanmerkninger ingen hindring, men du må kunne stille med sikkerhet i bolig. Straks du har sendt inn søknaden vil vi kontakte deg for å presentere det beste tilbudet.

Refinansiering av gjeld

Alle former for lån og kredittgjeld kan refinansieres. Enkelt forklart handler refinansiering om å samle flere lån og kreditter i ETT lån med bedre betingelser. På den måten kan du bedre din likviditet og få bedre oversikt. Det er for eksempel mulig å refinansiere:

  • Lån med sikkerhet i bolig, feriebolig eller bil
  • Lån uten sikkerhet, for eksempel et forbrukslån
  • Andre former for usikret gjeld som smålån, kredittkort og gjeld fra kjøp av møbler, elektronikk og hvitevarer
  • Kredittkortgjeld

Med et nytt lån med lavere effektiv rente og bedre vilkår, kan du senke de faste kostnadene som er knyttet til lånet. Lavere utgifter gir deg et ryddigere månedsbudsjett og bedre økonomisk spillerom.

Refinansiering av lån med sikkerhet

Det er ikke uvanlig å refinansiere boliglånet. Dette gjøres ved å få en ny verdivurdering av bankens panteobjekt - som regel boligen - og deretter gå i forhandlinger med banken om å få bedre renter og betingelser. Dette kalles også et omstartslån.

Hvis den utestående gjelden er mindre enn 60% av boligens verdi, har du et godt utgangspunkt for å forhandle frem lavere renter. Har du derimot opptil 85% av boligens verdi i restgjeld, står du svakere stilt i en forhandling.

En annen måte å refinansiere med sikkerhet er å flytte boliglånet til en annen bank. En annen bank kan være villig til å overta lånet, i bytte mot å tilby låntakeren lavere effektiv rente.

Refinansiering av lån uten sikkerhet

Eksempler på lån uten sikkerhet er forbrukslån, smålån, kredittkort og handlekonto. Slike låneavtaler har høyere rente og strengere vilkår enn lån med sikkerhet, fordi det ikke kreves sikkerhet på lånet.

Refinansiering av forbruksgjeld går ut på å erstatte den eksisterende gjelden med ny gjeld. Målet er å oppnå bedre vilkår slik at låntakeren kan kutte i kostnadene som er knyttet til lånet. Dersom banken kan ha sikkerhet på lånet, har du et godt utgangspunkt for å få bedre betingelser. Dette kan for eksempel gjøres ved å få en ny takst på boligen og utnytte verdistigningen.

Refinansiering i samlelån

Refinansiering med sikkerhet åpner for at du kan samle ulike lån i et større samlelån. Dette er spesielt gunstig for låntakere som har flere ulike former for forbruksgjeld og utestående kreditt, og som betaler dobbelt opp med fakturagebyr og termingebyr.

Ved å samle alle dine lån under et refinansieringslån, kan du senke gebyrene totalt sett. I tillegg er långivere vanligvis villige til å tilby lavere rente jo høyere lånet er. Det vil derfor være store fordeler med å ha ett stort lån, sammenlignet med å ha mange små.

La Axo Finans hjelpe deg

For låntakere i en vanskelig økonomisk situasjon, eller lånebehovet er over 500.000 kroner, kan refinansiering med sikkerhet være en god løsning. Hos Axo Finans kan du søke om refinansiering med sikkerhet fra 150.000 og oppover, med opptil 30 års nedbetalingstid.

Søk om refinansiering med sikkerhet

Flere aktuelle artikler


Vi sammenligner disse 22 bankene for deg


bbank
bluestep
brabank
easybank
instabank
komplett bank
express bank
kraft bank
bank2
ferratum
ikano
mybank
nordax
nordea direct
bank norwegian
optin bank
remember
santander
thorn
resurs bank
ya lånet
svea