Hvordan spare penger

Å refinansiere dyr gjeld er en enkel måte å spare penger på. Hos Axo Finans kan du refinansiere for opptil 500.000 kroner.

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet

Hvor mye kan du spare?

Månedlig besparelse:

hvis du refinansierer kredittkortene i et lån uten sikkerhet.

kr 115 963,-

Totale kostnader kredittkortgjeld: kr 0,-

Totale kostnader lån med lav rente: kr 0,-

Kredittkortkostnader er beregnet med nominell rente 22% per år og kun minimumsbetaling hver måned (3% av benyttet kreditt). Lånekostnader forutsetter nominell rente lav ( 6,39% ), middels ( 11,39% ) eller høy ( 14,9% ), med nedbetalingstid 6 år.

Hvordan spare penger i hverdagen?

Veldig mange nordmenn bruker mer penger på forbruk enn de strengt tatt er klar over - rett og slett fordi kjøpevanene følger saldoen. Så lenge det er penger i kassa, drar man kortet. Dette fører som regel til et overforbruk rett etter lønning, mens man mot slutten av måneden må vende på hver krone.

Lurer du på hvordan du kan spare penger? Her har vi samlet noen nyttige tips:

 • Skaff deg en oversikt over økonomien
 • Sett opp et budsjett
 • Bygg opp en buffer- eller sparekonto - og gjerne begge deler
 • Lag en egen konto for regninger
 • Bruk automatisk trekk og e-faktura
 • Spar i BSU
 • Lag handleliste og dra på butikken én gang i uka
 • Refinansier eksisterende gjeld

Dette er relativt enkle grep de fleste husholdninger kan gjennomføre, og som kan bidra til å spare mange kroner i måneden.

Les mer: Hvor mye kan jeg låne?

Skaff deg en oversikt over økonomien

hvordan spare penger

Dersom du merker at økonomien begynner å bli trang, bør du først og fremst skaffe deg en oversikt over alle utgifter og inntekter. Etter at du har satt opp et budsjett basert på ditt tidligere forbruk, vil du raskt se hvor mye av lønnen som faktisk går til ting man strengt tatt ikke trenger.

Ved å skaffe oversikt over alle utgiftene, innser du fort hvilke utgiftsposter du kan kutte. Husk å ta utgangspunkt i de to-tre siste månedene, slik at du får et mest mulig realistisk budsjett.

Bygg opp en buffer av sparepenger

En buffer kan spare deg for mye trøbbel dersom det plutselig dukker opp uventede utgifter. Et gjennomgående tips fra forbrukerøkonomer er at du bør ha minst én til to månedslønner tilgjengelig på sparekontoen til enhver tid. Dersom sparekontoen står tom er dette noe man bør prioritere.

En bufferkonto gir deg den økonomiske tryggheten man trenger i hverdagen. Ingen er immune mot uhell eller uforutsette hendelser.

Mange nettbanker tilbyr funksjoner som drar en liten sum fra lønnskontoen over på sparekontoen hver gang det skjer en bevegelse i nettbanken. Dette er en nyttig funksjon som alle bør benytte seg av. Du kan fort spare mange hundrelapper, uten at du noen gang rekker å savne dem.

Skaff deg flere kontoer

For å unngå at du drar kortet så lenge saldoen tillater det, og i prosessen glemmer å sette til side et tilstrekkelig beløp for å dekke regninger og faste utgifter, kan det være lurt å opprette flere kontoer. Med to kontoer kan du sette av det du trenger for å dekke faste utgifter, mens det som står igjen på lønnskontoen, eller forbrukskontoen, skal dekke resten. Husk likevel å ta høyde for løpende forbruk som mat, bensin, utstyr til barna osv.

Automatiske trekk og e-faktura

spar penger med refinansiering av gammel gjeld

Det er mye penger å spare ved å benytte seg av automatiske trekk. Ikke bare slipper du fakturagebyr, men du får også større sikkerhet for at regningene faktisk blir betalt. Uten et strukturert system er det fort gjort at én av papirfakturaene blir liggende glemt.

Med automatisk trekk derimot kan du enkelt holde oversikt over hvilke fakturaer som til enhver tid er til forfall i nettbanken. Du må likevel passe på å godkjenne fakturaen i nettbanken innen fristen, og sikre at maksgrensen er høy nok for å dekke beløpet.

Refinansiering

Mange forbrukere sitter i dag på flere smålån og kortsiktige kreditter. Er man ikke flink til å betale tilbake på disse raskt kan de fort vokse seg unødvendig store. I slike tilfeller kan refinansiering hjelpe deg med å gjøre gjelden betraktelig mindre. Videre i artikkelen skal vi ta en nærmere titt på hvordan du kan spare penger ved å refinansiere smålån og kreditter.

Les mer: Sammenligne lån

Refinansiering - hva innebærer det?

Et refinansieringslån er et lån som skal innfri annen gjeld. Selv om det i utgangspunktet kan høres litt bakvendt ut å ta opp et nytt lån for å bli kvitt dyre lån, kan du spare flere tusen på å ta opp et slikt lån med lavere rente.

En refinansiering gir deg:

 • Lavere rente
 • Bedre vilkår
 • Én nedbetalingsplan
 • Økt kontroll over økonomien
 • Muligheten til å bli kvitt gjelden raskere

Refinansiering er en super måte å spare penger på. Renten på markedet varierer hele tiden, så det er store muligheter til å finne et lån med lavere rente.

Ikke minst vil du mest sannsynlig få langt bedre betingelser på lånet. Banker foretrekker nemlig større lån. Sist, men ikke minst vil du få samlet all gjeld på én faktura, noe som gir deg bedre oversikt over privatøkonomien og reduserer risikoen for å glemme å betale en av regningene.

Les mer: Sparekalkulator

Hvordan spare penger?

Spar penger med et gunstig forbrukslån

Har du flere smålån stående hos ulike finansinstitusjoner, kan du spare enda mer penger. Ved å samle all gjeld til et felles lån kan du kutte ut alle doble renteutgifter og gebyrer. Bare her kan du spare flere hundrelapper i måneden.

Ønsker du å se hvor mye du kan spare ved å refinansiere smålån hos Axo Finans? Bruk lånekalkulatoren vår til å sammenligne din eksisterende gjeld med et nytt lån gjennom oss.

Hvordan kan du spare penger dersom du sitter på dyr kredittkortgjeld? Med et refinansieringslån kan du bake dyr kredittkortgjeld inn i et nytt lån med lavere rente. En annen vesentlig forskjell på lån på kreditt og et refinansieringslån er at du med sistnevnte får en oversiktlig nedbetalingsplan. Denne er gull verdt når du ønsker å ta tak i en rotete økonomi.

Med et billigere lån har du også muligheten til å betale ned mer på lånet hver måned, slik at du raskere blir gjeldsfri.

Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat, eller send inn en uforpliktende lånesøknad.

Vi sammenligner disse 17 bankene for deg

TrustScore 9.3|2373 brukervurderinger
Hvordan spare penger
Søk lån på inntil 500.000 Søk her