Hvordan spare penger?

En refinansiering av gjeld er en enkel måte å spare penger på. Hos Axo Finans kan du låne opptil 500.000 kroner.

TrustScore 9.1|1533 brukervurderinger

Hvor mye kan du spare?

Månedlig besparelse:

hvis du refinansierer kredittkortene i et lån uten sikkerhet.

kr 115 963,-

Totale kostnader kredittkortgjeld: kr 0,-

Totale kostnader lån med lav rente: kr 0,-

Kredittkortkostnader er beregnet med nominell rente 21.5% per år og kun minimumsbetaling hver måned (3% av benyttet kreditt). Lånekostnader forutsetter nominell rente lav ( 6,39% ), middels ( 12% ) eller høy ( 16% ).

Hvordan spare penger i hverdagen?

Veldig mange nordmenn bruker mer penger på forbruk enn de strengt tatt er klar over - rett og slett fordi kjøpevanene følger saldoen. Så lenge det er penger i kassa, drar man kortet. Dette fører som regel til ekstra stort forbruk i starten av måneden, mens man mot slutten av måneden må vende på hver krone.

Lurer du på hvordan du kan spare penger? Her har vi samlet noen nyttige tips:

 • Skaff deg en oversikt over økonomien
 • Sett opp et budsjett
 • Bygg opp en buffer/sparekonto
 • Skaff to konti - én til regninger og én til forbruk
 • Bruk automatisk trekk
 • Spar i BSU
 • Lag handleliste og dra på butikken én gang i uka
 • Spar strøm
 • Utleie av hytte, båt og bolig
 • Betal mer på boliglånet og bli kvitt gjelden raskere
 • Refinansiering

Dette er relativt enkle grep de fleste husholdninger kan gjennomføre.

Skaff deg en oversikt over økonomien

Dersom du merker at økonomien begynner å bli trang, bør du først og fremst skaffe deg en oversikt over alle utgifter og inntekter. Ofte når man setter opp et budsjett innser man hvor mye av lønnen som faktisk går til forbruk - og ting man strengt tatt ikke trenger. Med et budsjett blir det fort tydelig hvilke utgiftsposter du fint kan kutte. Husk å ta utgangspunkt i de to-tre siste månedene, slik at du får et mest mulig realistisk budsjett.

Bygg opp en buffer av sparepenger

En buffer kan spare deg for mye trøbbel dersom det plutselig dukker opp en uventet utgift. Et gjennomgående tips fra forbrukerøkonomer er at du bør ha minst én til to månedslønner tilgjengelig på sparekontoen til enhver tid. Dersom sparekontoen står tom er dette noe man bør prioritere. En bufferkonto gir deg den økonomiske tryggheten man trenger i hverdagen. Ingen er immune mot uhell eller uforutsette hendelser, og ofte dukker disse kjedelige utgiftspostene når du minst venter det eller på verst tenkelig tidspunkt.

Skaff deg flere kontoer

For å unngå at du drar kortet så lenge saldoen tillater det, og i prosessen glemmer å sette til side et tilstrekkelig beløp for å dekke regninger og faste utgifter, kan det være lurt å opprette flere kontoer. Med to kontoer kan du sette av det du trenger for å dekke faste utgifter, mens det som står igjen på lønnskontoen, eller forbrukskontoen, skal dekke resten. Husk likevel å ta høyde for løpende forbruk som mat og eventuelt barneklær.

Automatiske trekk

Det er også mye penger å spare ved å benytte seg av automatiske trekk. Ikke bare slipper du fakturagebyr, men du får også større sikkerhet for at regningene faktisk blir betalt. Uten et strukturert system er det fort gjort at én av papirfakturaene blir liggende glemt. Med automatisk trekk derimot kan du enkelt holde oversikt over hvilke fakturaer som til enhver tid er til forfall i nettbanken. Du må likevel passe på å godkjenne fakturaen i nettbanken og sikre at maksgrensen er høy nok på avtalegiroen.

Refinansiering

Mange forbrukere sitter i dag på flere smålån og kortsiktige kreditter. Er man ikke flink til å betale tilbake på disse raskt kan de fort vokse seg unødvendig store. I slike tilfeller kan refinansiering hjelpe deg med å gjøre gjelden betraktelig billigere. Videre i artikkelen skal vi ta en nærmere titt på hvordan du kan spare penger ved å refinansiere smålån og kreditter.

Refinansiering - hva innebærer det?

Et refinansieringslån er et lån som skal innfri annen gjeld. Selv om det i utgangspunktet kan høres litt bakvendt ut å ta opp et nytt lån for å bli kvitt dyre lån, kan du spare flere tusen på å ta opp et slikt lån med lavere rente.

En refinansiering gir deg:

 • Lavere rente
 • Bedre vilkår
 • En nedbetalingsplan
 • Økt kontroll over økonomien
 • Bedre effektiv rente
 • Muligheten til å bli kvitt gjelden raskere

Refinansiering er en super måte å spare penger på. Renten på markedet varierer hele tiden, så det er store muligheter til å finne et lån med lavere rente. Ikke minst vil du mest sannsynlig få langt bedre betingelser på lånet. Banker foretrekker nemlig større lån. Sist men ikke minst vil du få samlet all gjeld på én faktura, noe som gir deg bedre oversikt over privatøkonomien og reduserer risikoen for å glemme å betale en av regningene.

Økende forbruksgjeld blant nordmenn

Selv om den samlede andelen forbrukslån i norske husholdninger fortsatt utgjør en liten andel av husholdningers totale gjeld, har forbruksgjeld hatt en kraftig vekst de siste årene.

Ulempen med forbrukslån er at de har høyere rente, og er du ikke flink til å overholde innbetalingene kan lånet fort vokse seg større enn nødvendig. Opptak av forbrukslån kan derfor føre til store økonomiske belastninger for folk som tar opp lån de ikke klarer å betjene. Den enkle tilgangen til såkalte forbrukslån på dagen, fører også til at det er lettere å ta opp lån på impuls - uten å nødvendigvis regne ut på forhånd om man er i stand til å betjene lånet senere. Tar du opp for mye forbruksgjeld, kan du nemlig risikere at store deler av inntekten kun går til å betale renter.

Dersom du sitter på flere smålån og kreditter, kan det være lurt å vurdere en refinansiering. Hos Axo Finans kan du søke om refinansiering opptil 500.000 kroner.

Samle smålån

Sitter du på flere smålån og lurer på hvordan du kan spare penger på å samle gjelden?

Smålån er også lån uten sikkerhet, men på grunn av det lille beløpet har slike lån som regel mye høyere rente enn andre lån. I motsetning til forbrukslån som har en nominell rente på 12-14 prosent, har smålån og kreditter en gjennomsnittlig rente på 20-30 prosent. Sannsynligheten er derfor stor for at du får et nytt refinansieringslån med lavere rente.

Har du flere smålån stående hos ulike finansinstitusjoner, kan du spare enda mer penger. Ved å samle all gjeld til et felles lån kan du kutte ut alle doble renteutgifter og gebyrer. Bare her kan du spare flere hundrelapper i måneden. Ønsker du å se hvor mye du kan spare ved å refinansiere smålån hos Axo Finans? Bruk lånekalkulatoren vår til å sammenligne din eksisterende gjeld med et nytt lån gjennom oss.

Refinansiering av kredittkortgjeld

Et kredittkort kan ha flere fordeler for deg som forbruker. De kommer blant annet med en rentefri utsettelse, noe som i praksis gir deg et lite, gratis lån. Ofte får man også en rekke andre fordeler som reise- og betalingsforsikring. Dette er noen av grunnene til at over en million nordmenn i dag sitter på ett eller flere kredittkort.

Ulempen derimot er høye renter, i likhet med smålån. Du har selv et ansvar for å betale tilbake gjelden, men du har ingen nedbetalingsplan som krever at du betaler ned på lånet utover et minstebeløp. Dette minstebeløpet tar heller ikke høyde for rentekostnadene. En slik frihet under ansvar kan være en fallgruve for de som ikke har stålkontroll på økonomien.

Så, hvordan kan du spare penger dersom du sitter på dyr kredittkortgjeld? Med et refinansieringslån kan du bake dyr kredittkortgjeld inn i et nytt lån med lavere rente. En annen vesentlig forskjell på lån på kreditt og et refinansieringslån er at du med sistnevnte får en oversiktlig nedbetalingsplan. Denne er gull verdt når du ønsker å ta tak i en rotete økonomi. Med et billigere lån har du også muligheten til å betale ned mer på lånet hver måned, slik at du raskere blir gjeldsfri.

Les mer om refinansiering av kredittkort her.

Hvem kan søke lån hos Axo Finans?

For å få innvilget et forbrukslån hos oss må du oppfylle visse kriterier:

 • Ha en registrert liknet inntekt
 • Ha fylt 25 år
 • Ingen aktive inkassosaker

Alle kan søke om lån, men tilfredsstiller du ikke kravene ovenfor vil søknaden mest sannsynlig bli avslått. Skulle din livssituasjon endre seg er du selvfølgelig hjertelig velkommen til å søke igjen ved en senere anledning. Du kan også søke sammen med en medlåntaker. Dette kan være en ektefelle, samboer, kjæreste eller venn. Normalt vil en medlåntaker øke dine sjanser for å få lånesøknaden innvilget.

Søk om refinansiering hos Axo Finans

Har du bestemt deg for å søke om et refinansieringslån? Hos Axo Finans kan du enkelt søke om refinansiering opptil 500.000 kroner, uten sikkerhet.

Våre lån er såkalte blankolån, eller forbrukslån, noe som betyr at du ikke trenger å stille med sikkerhet i form av eiendeler eller eiendom. Når du søker om lån hos oss, sender vi søknaden videre til samtlige av våre samarbeidspartnere - noe som sparer deg for mye tid og ressurser. Å sammenligne lånetilbudene er viktig fordi renten varierer hele tiden, fra dag til dag og fra bank til bank. Ved å søke gjennom oss, kan du være sikker på at du får det beste tilbudet, tilpasset din økonomi.

Du søker enkelt gjennom vårt søknadsskjema på nett. Her fyller du bare ut ønsket lånesum og nedbetalingstid, i tillegg til å oppgi at lånet skal brukes på refinansiering. Når alle bankene har behandlet søknaden vil vi presentere det beste lånetilbudet til deg.

Våre samarbeidsbanker per i dag:

 • Bank Norwegian
 • Santander
 • Nordax Bank
 • Easybank
 • Komplett Bank
 • Gjensidige
 • re:member
 • BN Bank
 • yA Lånet - en del av Resurs Bank
 • Resurs Bank
 • Express Bank
 • Bluestep Bank

Axo Finans er representert både i Norge og Sverige.

Vi sammenligner disse bankene for deg

TrustScore 9.1|1533 brukervurderinger
Hvordan spare penger
Søk lån på inntil 500.000 Søk her