Refinansiering forbrukslån

Axo Finans tilbyr refinansiering av forbrukslån på opptil 500.000 kroner.

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

1 200 kr

7,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Middels rente

1 200 kr

12,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Høy rente

1 200 kr

19,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Hånd som får utbetalt lån

0

Antall søknader behandlet forrige måned

Det norske forbrukslånmarkedet har økt kraftig de siste årene. Stadig flere nordmenn velger å ta opp lån uten sikkerhet, og i dag er slike lån blitt nesten like vanlige som boliglån.

Dersom du sitter på flere dyre smålån og kreditter, bør du vurdere en refinansiering av forbrukslån. Ikke bare kan du redusere unødvendige renteutgifter og doble gebyrer - å samle all gjeld kan også være første skritt på vei mot en ryddigere økonomi.

Bredt marked av forbrukslån i Norge

Det kan kanskje virke rart at nordmenn har behov for å ta opp stadig flere forbrukslån, i og med at vi er et av verdens rikeste land. Så hvorfor velger flere å finansiere kjøp og utgifter med lån uten sikkerhet? Gjør god økonomi oss bedre rustet til å ta på oss risikoen som følger med når vi låner penger? Eller er det fordi vi faktisk ikke har god nok økonomi, slik at vi ikke har egenkapital nok til å ta opp lån med sikkerhet?

Samtidig ser vi hele tiden at det dukker opp nye lånetilbydere på markedet. Den enkle tilgangen på slike lån gjør det også mer attraktivt å benytte seg av et smålån eller forbrukslån.

Vanlige grunner til å ta opp usikrede lån

refinansiering forbrukslån

Er du først i en økonomisk knipe, kan et forbrukslån være en fristende løsning. Den enkle tilgangen gjør også sitt til at flere takker ja til et lånetilbud - det er bare å ta et raskt søk på nettet så finner du et titalls tilbydere. Når nærmest hvem som helst kan få et lån uten sikkerhet, når som helst, er det ikke så rart at færre velger å bruke flere måneder på å spare opp et tilstrekkelig beløp på egenhånd.

Lån uten sikkerhet kan virke fristende da de:

 • Ikke stiller krav til sikkerhet og egenkapital
 • Ofte har lave krav til inntekt
 • Ikke stiller krav til hva lånet skal brukes på
 • Har rask søknadsprosess
 • Ofte tilbyr lån på dagen

Vi mennesker har behov for å få tilfredsstilt behovene våre raskt. Hvis du kan få et lån som realiserer drømmen din på dagen, er det klart at det blir mer attraktivt med et forbrukslån på dagen. Samtidig er det viktig å huske at et forbrukslån er en forpliktelse som skal betales tilbake.

Å låne over evne er aldri en god idé og kan gi deg langvarige problemer det kan være vanskelig å komme seg ut av.

Forbrukslån har høye renter

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at banken ikke stiller krav til sikkerhet i form av eiendom eller eiendeler, og du kan bruke lånet til akkurat det du ønsker. Behovene våre for ekstra finansiering kan være så mangt.

På et eller annet tidspunkt i livet vil de fleste av oss oppleve at økonomien ikke helt strekker til. Det kan være både frustrerende og vondt, og i dette øyeblikket kan et forbrukslån gi deg den økonomiske fleksibiliteten du trenger der og da.

Friheten til å bruke pengene på det du vil, kommer likevel med en risiko for banken. Når banken ikke kan dekke denne risikoen med verdier som eiendom eller egenkapital, må banken garantere seg på andre måter. Derfor har forbrukslån høye renter i forhold til tradisjonelle lån som boliglån og billån.

Samtidig trenger ikke et forbrukslån bare være skummelt. Det finnes også tilfeller der et lån uten sikkerhet faktisk er gunstig.

I tilfeller som…

 • Uforutsette utgifter
 • Oppussing
 • Refinansiering

... kan et forbrukslån gi deg deg økonomiske lettelsen du trenger, bidra til å heve verdien på boligen din eller til og med gi deg bedre økonomi.

Refinansiering av forbrukslån kan gi bedre økonomi

refinansiering forbrukslån

Den mest gunstige måten å bruke et lån uten sikkerhet på er å refinansiere gammel og dyr gjeld. Et refinansieringslån er et lån som brukes til å innfri gammel gjeld. Forutsetningen for at en refinansiering skal være lønnsom er at det nye lånet har lavere rente.

Med en refinansiering av forbrukslån får du:

 • Lavere rente
 • Ingen doble gebyrer
 • En nedbetalingsplan
 • Bedre vilkår
 • Økt kontroll på økonomien
 • Mulighet til å bli kvitt gjelden raskere

Har du et lån som har stått over lengre tid, vil det være store muligheter for å spare penger på en refinansiering. Grunnen til dette er at renten varierer hele tiden. Både fra dag til dag, og fra bank til bank. Et lån du tok opp for et halvt år siden, uansett om renten var grei den gang, trenger ikke lenger være et gunstig lån.

Ved å redusere renten kan du redusere det månedlige beløpet og gi deg selv et billigere lån totalt sett.

Samle dyre lån og kreditter

Sitter du i tillegg på flere smålån og kortsiktige kreditter, kan det være enda mer å spare på en refinansiering av forbrukslån. For hvert lån må man betale ekstra gebyrer, i tillegg til renteutgifter og selve lånet. Ved å samle all gjeld i ett felles lån, kan du kutte ut alle doble og unødvendige utgifter som spiser opp lommeboka. Dessuten får du en ryddigere økonomi med kun én faktura å forholde deg til.

Hvilke lån bør du refinansiere?

Refinansiering av forbrukslån er særlig gunstig for gjeldsutgifter som smålån og kortsiktige kreditter. Disse lånene er blant de dyreste på markedet, og har som regel en gjennomsnittlig rente på 20-30 prosent. Dette er betydelig høyere enn forbrukslån, som har en gjennomsnittlig nominell rente på 12-14 prosent.

En refinansiering gi deg bedre forutsetninger for å betale ned gjelden.

På kredittkortgjeld har man ikke noen klar nedbetalingsplan for gjelden. Du har kun et minstebeløp å forholde deg til, men denne tar ikke høyde for renteutgifter. Er du ikke flink til å ta ansvar for at det utestående beløpet betales tilbake med en gang, kan du fort ende opp med en uoversiktlig og dyr kredittkortgjeld.

Med en refinansiering får en tydelig nedbetalingsplan som gjør det lettere å betale ned gjelden. Dessuten får du en forutsigbar økonomi med faste utgiftsposter hver måned. Med reduserte månedsbeløp har du også mulighet til å betale ned gjelden raskere.

Bruk en lånekalkulator

Lurer du på hvor mye du kan spare på en refinansiering av forbrukslån hos Axo Finans? Ta en titt på vår lånekalkulator. Denne gir deg en enkel oversikt over alle kostnader knyttet til lånet.

Finn det beste lånetilbudet via Axo Finans

Refinansiering forbrukslån

Axo Finans er en finansagent for flere banker og finansinstitusjoner. Vår oppgave er å hjelpe deg som kunde med utfylling og oversendelse av lånesøknaden til flere långivere. Dette sikrer deg det beste tilbudet.

Ettersom renten varierer fra bank til bank er det viktig at vi lar alle bankene behandle søknaden ferdig før vi presenterer et lånetilbud.

Axo Finans samarbeider med 19 av Skandinavias beste banker. Gjennom våre samarbeidspartnere kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner uten sikkerhet. Alle långivere har lang erfaring med refinansiering av forbrukslån.

Gratis tjeneste

Som finansagent kan vi kun motta godtgjørelse fra bankene vi samarbeider med. Det betyr at tjenesten er gratis for deg som kunde. Bankene har heller ikke anledning til å tilby høyere rente gjennom vår tjeneste.

Trygge rammer

Når du søker lån gjennom Axo Finans, kan du også være sikker på at du får et lån med trygge rammer. Alle våre banker følger Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlige lån. Disse er like mye til sikkerhet for deg som for banken, og skal sikre at du faktisk kan betjene lånet.

Finanstilsynet har nylig kommet med nye retningslinjer som bankene må følge. Blant annet bør ikke kundens samlede gjeld utgjøre mer enn fem ganger brutto årsinntekt.

Individuell kredittsjekk

Axo Finans gjør alltid en kredittsjekk av kunden før vi sender søknaden videre til långiverne. Dette er for å sikre gode rammer på lånet, slik at du får et lån du kan leve med - uten at det går på bekostning av andre livsoppholdsutgifter.

Bankene foretar selve kredittvurderingen og tar endelig avgjørelse på om kunden kan få et lån eller ikke. Når alle långivere har behandlet søknaden, sender vi deg det beste tilbudet. Renten som tilbys er individuell og presenteres først sammen med lånetilbudet.

Søk refinansiering i dag

Har du behov for refinansiering av forbrukslån? Ved å velge Axo Finans når du skal søke om refinansiering får du flere fordeler. Når du søker lån hos oss, trenger du bare å sende inn én søknad. Vi tar nemlig på oss jobben med å sende lånesøknaden videre til flere långivere samtidig.

Tjenesten er kostnadsfri og uforpliktende. Det er bankene som betaler oss for jobben vi gjør, og først dersom du takker ja til et lånetilbud.

For en raskest mulig prosess anbefaler vi at du har klar siste lønnsslipp, selvangivelse og BankID. Ved å velge elektronisk signering gjennom BankID vil du også korte ned ventetiden fra du søker til pengene faktisk er inne på konto.

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg

spar penger på å refinansiere gammel gjeld
Søk lån på inntil 500.000 Søk her