<p>Morten er Markedsdirektør i Axo Finans, og har bakgrunn fra blant annet Citibank og Handelshøyskolen BI.</p>
By Morten Armand Johansen

Morten er Markedsdirektør i Axo Finans, og har bakgrunn fra blant annet Citibank og Handelshøyskolen BI.

Vil du spare penger?

Start med å refinansiere dine lån. Du kan spare tusenvis i måneden.


Geir, Hans og Elisabeth er tre av de som har søkt om refinansiering gjennom Axo Finans i år, og alle tre merker stor forskjell i sin privat økonomi.

Sparer 10.000 i måneden etter refinansiering

Geir, 54, Trondheim, hadde 500.000 kr i kredittkortgjeld og smålån, som han var lei av å nedbetale. Han ønsket å samle de ulike lånene han hadde til ett lån, og fjerne mest mulig gjeld. Derfor søkte han refinansiering av lånene. 

"Jeg fikk samlet alle lånene mine til et nytt lån med ny og lavere rente på ca 11%, sier Geir som fikk 10.000 kr mindre i utgifter hver måned ved å refinansiere sine lån."

Sammen med et lavere forbruk, opplever Geir refinansieringen som en god og effektiv måte å spare penger på. 

Refinansiering på impuls ga ny rente på 6,99 %

Elisabeth, 49, Trondheim søkte om refinansiering av sitt kredittkort på impuls i januar 2022, og merker allerede at hun har mindre utgifter i hverdagen.

"Jeg fikk en lånerente på 6,99 % og kan spare 20.000 i året med det nye lånetilbudet, sier Elisabeth som planlegger å refinansiere samme lån igjen om et års tid". 

Elisabeth fikk hjelp med søknaden, og opplevde prosessen som veldig effektiv fra hun søkte til da hun mottok et tilbud.

Reduserer nedbetalingssum fra 10.000 til 6.500 i måneden etter refinansiering

Hans, 60, Haugesund hadde noen kredittkort og noen smålån han ønsket å bake i et større lån, og søkte om refinansiering av usikret forbruksgjeld på impuls i januar 2022.

"Fra å betale over 10.000 i måneden betaler jeg nå 6.500 i måneden, sier Hans, som påpeker at han fikk lavere rente ved å refinansiere".

1.  Hva er refinansering?

Har du ett eller flere lån du nedbetaler på hver måned? Da er refinansiering relevant for deg.

Refinansiering handler om å samle smålån og kredittkortgjeld i et nytt lån med lavere rente, og er relevant for deg som har gjeld (som kredittkortgjeld eller forbrukslån), og som ønsker å nedbetale dette så fort som mulig.

Ved å refinansiere dine lån søker du altså om nytt lån med lavere rente, for å spare deg selv for kostnader tilknyttet rente og å senke månedlige utgifter. 

2. Hvorfor søke refinansiering?

Refinansiering er sannsynligvis den enkleste måten for deg å spare penger på dersom du har lån eller utestående kreditt.

Det er flere fordeler med å refinansiere dine lån: 

  • Lavere rente på dine eksisterende lån

  • Spart opptil flere tusen kroner i måneden som kan brukes på andre ting

  •  Kvittet deg med gjeld raskere

  •  Bedre oversikt over økonomien din

3.  Så mye kan du spare ved refinansiering 

Et forbrukslån har en gjennomsnittsrente på 14,7 %, og en nedbetalingstid på 5 år. Hos Axo Finans derimot er den gjennomsnittlige renten på 11 %. Grunnen til det er at vi sjekker flere banker for deg for å gi deg det best mulige tilbudet. 

Samme når det gjelder kredittkort, som har en gjennomsnittsrente på 19,8 %, og en nedbetalingstid på 10 år. Når du søker om refinansiering av forbrukslån gjennom Axo Finans blir kredittkortgjelden omgjort til forbrukslån, med mulighet til å få en rente på 11%. 

Hva er unikt med å refinansiere gjennom en finansagent som Axo Finans?

Det er at vi søker hos mange banker for deg, samtidig. Det gjør at du kan motta et bedre tilbud enn om du søkte hos dagligbanken din. Når du søker gjennom Axo konkurrerer bankene om å få deg som kunde.

Les mer: Refinansiering