Fordeler med kredittkort

Søk kredittkort gjennom oss og finn det kortet som passer deg best.

Et kredittkort gir deg muligheten til å handle nå og betale senere. Betaler du tilbake før den rentefrie perioden er over, unngår du renter. Mange kredittkort kommer også med ulike fordeler som:

 • Valid
  Forsikring
 • Valid
  Cashback
 • Valid
  Bonuspoeng
 • Valid
  Rabatter
 • Valid
  Rentefri betalingsutsettelse
 • Valid
  Gebyrfri betaling
<p>Irina, vår Content Manager, har bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at våre lesere får verdifull finansiell veiledning og informasjon.</p>
By Irina Kongshaug Lochoff

Irina, vår Content Manager, har bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at våre lesere får verdifull finansiell veiledning og informasjon.

Hvilke fordeler får jeg ved bruk av kredittkort?

Fordeler med kredittkort

Kredittkort kommer med mange gode fordeler, men å finne de beste for deg kan virke som en jungel av valg.

Vi har gjort jobben enklere ved å samle alle fordelene du kan få med ulike kredittkort. Det handler om å finne det kortet som matcher dine behov perfekt. Enten du er på jakt etter bonuspoeng, cashback, reiseforsikring, eller rabatter – det finnes et kredittkort for deg. Det viktigste er å vite hva du trenger.

Ønsker du fordeler som sparer deg penger på reiser? Eller er det daglige besparelser og belønninger du ser etter? Vi står klare til å hjelpe deg med å sammenligne og velge.

Med vår hjelp kan du lett plukke ut kredittkortet som gir deg mest verdi.

Så, ta en titt, sammenlign fordelene, og gjør et valg som forsterker din økonomi.

Velg smart, og la kredittkortet jobbe for deg!

Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.

Velg kredittkort

Kjøpsbeskyttelse - Kredittkortets ekstra sikkerhet og trygghet

Kjøpsbeskyttelse er en viktig og verdifull funksjon som tilbys av mange kredittkort.

Denne tjenesten gir forbrukere ekstra trygghet og beskyttelse når de handler, og gir en rekke fordeler som bidrar til å gjøre kredittkort til et attraktivt betalingsmiddel. 

Men, hva er kjøpsbeskyttelse og hvordan fungerer det?


Hva er kjøpsbeskyttelse?

Kjøpsbeskyttelse er en tjeneste som dekker varer kjøpt med kredittkort mot tap, skade eller tyveri i en bestemt tidsperiode, vanligvis mellom 30 og 90 dager etter kjøpet.

Dette betyr at hvis noe skulle skje med varen du har kjøpt, vil kredittkortselskapet kunne erstatte eller reparere varen, avhengig av vilkårene for kjøpsbeskyttelsen.


Fordeler med kjøpsbeskyttelse

Økt trygghet: Kjøpsbeskyttelse gir deg som forbruker økt trygghet når du handler, enten det er i fysiske butikker eller på nettet. Du kan føle deg trygg på at investeringene dine er beskyttet, og at du vil få hjelp hvis noe uventet skulle skje.

Beskyttelse mot defekte varer: Hvis du kjøper en vare som viser seg å være defekt, kan kjøpsbeskyttelsen hjelpe deg med å få den reparert eller erstattet uten ekstra kostnader.

Beskyttelse mot svindel: Kjøpsbeskyttelse kan også bidra til å beskytte deg mot svindel ved å refundere beløpet du har betalt for en vare dersom den viser seg å være falsk eller hvis selgeren ikke leverer varen som avtalt.

Støtte ved netthandel: Kjøpsbeskyttelse er spesielt nyttig ved netthandel, der du ikke alltid kan undersøke varen før du kjøper den. Hvis varen ikke oppfyller forventningene, kan kjøpsbeskyttelsen hjelpe deg med å få refusjon eller bytte til en annen vare.


Hvordan benytte seg av kjøpsbeskyttelse?

For å dra nytte av kjøpsbeskyttelse, må du først sjekke om kredittkortet ditt tilbyr denne tjenesten, og hvilke vilkår som gjelder.

Hvis du opplever et problem med et kjøp, bør du kontakte kredittkortselskapet så snart som mulig og følge deres instruksjoner for å fremme et krav.

Beleilighet og likviditet – Kredittkortets fleksible fordeler

Kredittkort gir en rekke fordeler for forbrukere, og to av de mest fremtredende fordelene er beleilighet og likviditet.

Disse egenskapene gjør kredittkort til et praktisk og verdifullt betalingsmiddel for mange.


Beleilighet

Kredittkort er akseptert som betalingsmiddel hos et stort antall forhandlere, både i fysiske butikker og på nettet.

Dette gjør dem til en praktisk betalingsmåte for et bredt spekter av kjøp.

Her er noen av måtene kredittkort gir bekvemmelighet:

Akseptert overalt: Kredittkort er akseptert av de fleste forhandlere over hele verden og kan brukes til å betale for alt fra dagligvarer til hotellopphold.

Enkel netthandel: Kredittkort gir en enkel og sikker betalingsmåte ved netthandel, og mange nettsteder lagrer kortinformasjonen din slik at du kan betale raskt og enkelt ved fremtidige kjøp.

Kontaktløs betaling: Mange kredittkort tilbyr kontaktløs betaling, slik at du kan betale for varer og tjenester raskt og enkelt uten å måtte sette inn kortet i en terminal eller taste inn en PIN-kode.


Likviditet

Likviditet refererer til tilgangen på penger for å dekke utgifter, og kredittkort gir en viss likviditet ved å tillate deg å kjøpe varer og tjenester nå og betale senere.

Dette kan være spesielt nyttig i nødsituasjoner eller når du venter på neste lønning.

Her er noen fordeler med likviditeten som kredittkort gir:

Kjøp nå, betal senere: Kredittkort gir deg muligheten til å kjøpe varer og tjenester når du trenger dem, selv om du ikke har nok penger på kontoen din for øyeblikket.

Kredittgrense: Kredittkort har en kredittgrense, som er det maksimale beløpet du kan låne. Dette gir deg fleksibilitet til å håndtere større utgifter uten å måtte vente på lønningsdag.

Rentefrie dager: Mange kredittkort tilbyr rentefrie dager, som betyr at du ikke betaler renter på kjøpene dine så lenge du betaler hele saldoen innen forfallsdatoen. Dette gir deg muligheten til å låne penger uten ekstra kostnader i en kort periode.


Kredittkortets beleilighet og likviditet gir fleksibilitet og trygghet for forbrukere, og gjør dem til et verdifullt verktøy for å håndtere daglige utgifter og uforutsette økonomiske behov.

Det er imidlertid viktig å ikke "bruke penger du ikke har" - altså, det er viktig å ha en plan på hvordan du skal betale tilbake de pengene du har lånt.

Har du mye kredittkortgjeld er det lurt å refinansiere denne gjelden. Når du refinansierer bytter du ut kredittkortgjeld med et nytt samlet lån uten sikkerhet, som har lavere rente og bedre vilkår.

Søk refinansiering

Reisefordeler med kredittkort – Opplev verden med stil og komfort

Kredittkort er ikke bare et praktisk betalingsmiddel, men tilbyr også en rekke reisefordeler som kan forbedre opplevelsene dine både før, under og etter reisen.

Disse fordelene kan bidra til å gjøre reisen mer komfortabel, økonomisk og minneverdig.

La oss utforske noen av de mest populære reisefordelene som tilbys av kredittkort:

Reiseforsikring: Mange kredittkort tilbyr gratis reiseforsikring når du bestiller reisen med kortet. Denne forsikringen kan dekke medisinske utgifter, tap av bagasje, avbestilling og forsinkelser. Dette gir deg trygghet og beskyttelse når du er på reise.

Rabatter og bonuspoeng: Kredittkort kan tilby rabatter og bonuspoeng på flyreiser, hotellopphold, leiebil og andre reiserelaterte utgifter. Disse rabattene og poengene kan bidra til å redusere de totale reisekostnadene og gi deg muligheten til å nyte mer avslappende og luksuriøse opplevelser.

Tilgang til flyplasslounger: Noen kredittkort gir deg tilgang til flyplasslounger over hele verden, noe som kan forvandle ventetiden på flyplassen til en behagelig og avslappende opplevelse. Disse loungene tilbyr ofte komfortable sitteplasser, gratis mat og drikke, trådløst internett og andre fasiliteter som gjør ventetiden mer behagelig.

Prioritert ombordstigning og bagasjebehandling: Enkelte kredittkort tilbyr også prioritert ombordstigning og bagasjebehandling på flyreiser, noe som kan spare deg for tid og stress på flyplassen.

Kursfordeler og gebyrfrie valutaveksling: Mange kredittkort tilbyr gebyrfrie valutavekslinger eller konkurransedyktige valutakurser, noe som kan spare deg for penger når du handler i utlandet.

Assistanse og støtte: Kredittkort kan også tilby reiseassistansetjenester, som kan hjelpe deg med å finne medisinsk hjelp, juridisk rådgivning eller annen støtte når du er på reise.


For å dra nytte av disse reisefordelene, bør du undersøke vilkårene og betingelsene for kredittkortet ditt og sørge for at du bruker kortet på en måte som gjør at du kvalifiserer for disse fordelene.

Å ha et kredittkort som gir deg reisefordeler kan gjøre turene dine mer behagelige, trygge og minneverdige. Gjør det beste ut av kredittkortet ditt og nyt de mange reisefordelene det kan tilby!

Belønningsprogrammer – Få mer ut av kredittkortet ditt

Belønningsprogrammer er en av de mest attraktive fordelene ved å bruke kredittkort.

Disse programmene gir deg muligheten til å tjene poeng, rabatter og andre fordeler hver gang du bruker kortet ditt, noe som kan bidra til å maksimere verdien av hvert kjøp.


Hvordan fungerer belønningsprogrammer?

Når du bruker et kredittkort med et belønningsprogram, tjener du poeng, miles eller cashback for hvert kjøp du gjør.

Disse belønningene kan deretter brukes til å innløse en rekke fordeler, som for eksempel rabatter, gavekort, reiser og andre varer og tjenester.

Belønningsprogrammer varierer mellom ulike kredittkort, så det er viktig å undersøke hvilke fordeler og vilkår som gjelder for kortet ditt.


Fordeler med belønningsprogrammer

Spar penger: Belønningsprogrammer gir deg muligheten til å spare penger på fremtidige kjøp ved å innløse poengene, milesene eller cashbacken du har opptjent. Dette kan bidra til å redusere de totale utgiftene dine og gi deg mer økonomisk fleksibilitet.

Tilpassede fordeler: Mange belønningsprogrammer lar deg velge hvilke fordeler du ønsker å fokusere på, slik at du kan skreddersy programmet til dine egne preferanser og behov. Dette kan inkludere alt fra rabatter på dagligvarer til gratis flyreiser og hotellopphold.

Ekstra insentiver: Noen belønningsprogrammer tilbyr ekstra insentiver, som for eksempel bonuspoeng ved registrering, årlige bonuser eller spesielle kampanjer. Disse insentivene kan gi deg enda større verdi og belønning for å bruke kortet ditt.

Lojalitetsfordeler: Ved å bruke kredittkortet ditt regelmessig, kan du opparbeide lojalitetsfordeler hos favorittbutikkene dine, flyselskaper eller hotellkjeder. Dette kan gi deg tilgang til eksklusive tilbud, rabatter og andre fordeler som ikke er tilgjengelige for andre kunder.


For å få mest mulig ut av et belønningsprogram, er det viktig å bruke kredittkortet ditt ansvarlig og betale saldoen i sin helhet hver måned.

Dette vil hjelpe deg med å unngå rentekostnader og gjeld, samtidig som du får glede av fordelene som belønningsprogrammet tilbyr.


Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.

Sikkerhet og bedre svindelbeskyttelse med kredittkort – Trygg og bekymringsfri handel

Kredittkort gir ikke bare bekvemmelighet og fleksibilitet, men også sikkerhet og bedre svindelbeskyttelse når du handler.

Å være oppmerksom på disse fordelene kan gi deg en tryggere og mer bekymringsfri opplevelse når du bruker kredittkortet ditt.


Sikkerhetstiltak for kredittkort

Kryptering og sikkerhetsprotokoller: Kredittkorttransaksjoner er beskyttet av kryptering og strenge sikkerhetsprotokoller som sikrer at sensitive data ikke kommer på avveie. Dette betyr at informasjonen din er trygg når du bruker kredittkortet ditt, enten online eller i butikker.

EMV-chip: De fleste kredittkort er utstyrt med en EMV-chip, som gir en ekstra sikkerhetslag ved å generere en unik kode for hver transaksjon. Dette gjør det vanskeligere for svindlere å kopiere eller klone kortet ditt.

Sikkerhetskode (CVV): Kredittkort har en unik sikkerhetskode (CVV) som kreves ved online kjøp. Dette gir en ekstra bekreftelse på at du faktisk er innehaveren av kortet og forhindrer uautorisert bruk av kortet ditt.


Bedre svindelbeskyttelse med kredittkort

Nullansvarspolicy: De fleste kredittkortselskaper har en nullansvarspolicy som beskytter deg mot uautoriserte transaksjoner. Dette betyr at hvis kortet ditt blir brukt uten din tillatelse, vil du ikke bli holdt økonomisk ansvarlig for disse transaksjonene.

Overvåkning av mistenkelig aktivitet: Kredittkortselskaper overvåker kontinuerlig transaksjonene dine for å oppdage mistenkelig aktivitet. Hvis de oppdager uvanlige kjøp eller transaksjonsmønstre, kan de fryse kortet ditt og kontakte deg for å bekrefte om transaksjonene er legitime.

Refusjon ved svindel: Hvis du blir offer for kredittkortsvindel, vil kredittkortselskapet vanligvis refundere beløpet som er stjålet fra deg, forutsatt at du rapporterer svindelen i tide og samarbeider med etterforskningen.

Varslingstjenester: Mange kredittkortselskaper tilbyr varslingstjenester som sender deg en e-post eller SMS når det skjer en transaksjon på kontoen din. Dette lar deg raskt oppdage uautoriserte transaksjoner og rapportere dem til kredittkortselskapet.

Enkel sporing av utgifter med kredittkort – Hold styr på økonomien din

Kredittkort gir deg ikke bare bekvemmelighet og belønninger, men også en enkel måte å spore utgiftene dine på.

Dette kan hjelpe deg med å holde øye med økonomien, lage et budsjett og identifisere muligheter for å spare penger.


Fordeler med å spore utgifter med kredittkort

Automatisert oversikt: Når du bruker kredittkortet ditt til å betale for varer og tjenester, blir transaksjonene automatisk registrert og lagret av kredittkortselskapet. Dette gir deg en nøyaktig oversikt over utgiftene dine uten at du trenger å lagre kvitteringer eller manuelt skrive ned hver enkelt transaksjon.

Kategoriserte utgifter: Mange kredittkortselskaper tilbyr online verktøy som kategoriserer utgiftene dine etter type, slik som mat, underholdning og transport. Dette gjør det enkelt å se hvor pengene dine går og identifisere områder der du kanskje kan kutte ned på utgiftene.

Månedlige sammendrag: Kredittkortregningen din gir et månedlig sammendrag av utgiftene dine, som kan hjelpe deg med å få en bedre forståelse av dine økonomiske vaner. Ved å analysere disse sammendragene kan du enkelt lage et månedlig budsjett og sette realistiske mål for sparing og pengebruk.

Online og mobil tilgang: De fleste kredittkortselskaper har nettsider og mobilapper som lar deg sjekke saldoen din, se transaksjonene dine og få oversikt over utgiftene dine når som helst og hvor som helst. Dette gir deg enkel tilgang til økonomiinformasjonen din, slik at du alltid er oppdatert og kan ta informerte økonomiske beslutninger.

Eksporter data: Noen kredittkortselskaper lar deg eksportere transaksjonsdataene dine til regneark eller økonomistyringsprogrammer som Quicken, Mint eller YNAB. Dette kan hjelpe deg med å lage detaljerte rapporter og analyser av utgiftene dine, samt integrere kredittkortinformasjonen din med din generelle økonomiske planlegging.

For å få mest mulig ut av enkel sporing av utgifter med kredittkort, er det viktig å bruke kortet ditt ansvarlig og betale saldoen i sin helhet hver måned. Dette vil hjelpe deg med å unngå rentekostnader og gjeld, samtidig som du får glede av fordelene ved enkel og effektiv sporing av utgiftene dine.

Sammenlign kredittkort

Sammenlign lån, refinansiering og kredittkort med Axo Finans!

Vi hjelper deg med å søke lån og kredittkort på en enkel og rask måte. 

Du sender inn en søknad på våre sider og vi videresender søknaden din til våre over 20 samarbeidspartnere. 

Så fort lånetilbudene er klare varsler vi deg på SMS og på epost.

Du kan se alle tilbudene dine på "Mine tilbud" slik kan du enkelt kan sammenligne og velge det beste forbrukslånet, refinansieringen eller kredittkortet for deg.

Når du velger det lånet eller kredittkortet som passer for deg blir du sendt til banken sin side, hvor du vil fullføre prosessen og signere på avtalen.

Du kan fullføre hele prosessen selv - og om du har noen spørsmål kan du ta kontakt med vårt kundesenter på epost eller på telefon.


Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.


Read more about loans throgh Axo Finans.

Søk lån

Søk kredittkort

Søk kredittkort og finn det beste kortet her         

Kredittkort til bedrift

Den store fordelen med kredittkort for bedrift er at alle kjøpene blir samlet på én faktura, noe som gjør regnskapsføringen mye enklere.

Betale regninger med kredittkort

For å kunne betale regninger med kredittkort, må du ha ledig kreditt tilgjengelig på kortet.

Billigste kredittkort

Finn det rette kredittkortet som gir deg mest verdi for pengene dine.

Kredittkort med betalingsanmerkninger

Kan man få kredittkort med betalingsanmerkning? Vi forklarer hva du kan gjøre når du har betalingsanmerkning.

Kredittkort med cashback

Cashback er penger du får tilbake på kjøp du gjør med kredittkortet ditt.

Ofte stilte spørsmål

 • Hvem kan søke om kredittkort?

  For å kunne søke om kredittkort via oss, må du oppfylle noen minstekrav: Du må være 20 år eller eldre Du må ha fast inntekt Du har ingen betalingsanmerkninger

 • Hvordan søke om kredittkort?

  Gjennom Axo Finans kan du søke om flere kredittkort med bare én søknad, noe som sparer deg for tid og lar deg enkelt sammenligne tilbudene. Det er helt uforpliktende; du velger selv om du vil godta et tilbud.

 • Hva betyr rentefri periode på kredittkort?

  De fleste kredittkort tilbyr en rentefri periode, som er tiden du kan bruke penger uten å betale renter. Denne perioden er vanligvis mellom 30 til 60 dager, avhengig av kredittkortet.

 • Hvilken rente har kredittkort?

  Renter på kredittkort varierer, og noen kan være høyere enn andre. Men med en rentefri periode som de fleste kredittkort tilbyr, spiller ikke rentesatsen en stor rolle hvis du betaler tilbake innenfor denne tiden. Dersom du planlegger å betale tilbake over flere måneder, er det imidlertid viktig å velge et kredittkort med lavest mulig rente. For å finne det beste kredittkortet basert på rentenivå, bør du sammenligne den effektive renten.

 • Hvilke fordelsprogram finnes på kredittkort?

  Forskjellige kredittkort kommer med varierende fordelsprogrammer. Du kan finne kredittkort som gir rabatter i diverse nettbutikker, mens andre gir deg fordeler som rabatt på drivstoff eller cashback. Det finnes også kredittkort som inkluderer gratis reiseforsikring hvis du bruker kortet til å betale reisen, og enkelte kredittkort tilbyr gebyrfri bruk.

 • Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente på kredittkort?

  Nominell rente er den grunnleggende årlige renten på kredittkortet, uten ekstrakostnader. Effektiv rente derimot, inkluderer alle kostnader som gebyrer og sammensatt rente, og gir et mer nøyaktig bilde av de totale årlige kostnadene ved å bruke kredittkortet. Mens nominell rente hjelper med å sammenligne grunnkostnader, reflekterer effektiv rente den reelle fullstendige kostnaden.

 • Kan jeg få kredittkort uten kredittsjekk?

  Å skaffe et kredittkort uten en kredittsjekk er ikke en mulighet, men et avslag betyr ikke alltid et endelig nei. Det finnes mange tiltak du kan ta for å forbedre kredittscoren din og øke sjansene for at søknaden din blir godkjent til slutt.

 • Når bør jeg bruke kredittkort?

  Bruk av kredittkort til å betale for visse varer og tjenester kan være økonomisk fordelaktig. For eksempel, hvis du har et kredittkort som tilbyr reiseforsikring, kan det være gunstig å bruke dette kortet til å betale for reiser. Det finnes også kredittkort som gir rabatter på drivstoff eller bonuspoeng for hotellopphold eller bilutleie. Videre gir et kredittkort deg ekstra sikkerhet ved netthandel. Hvis du opplever svindel på nettet, vil kredittkortselskapet ofte ta ansvar og gjøre det lettere for deg å klage på et kjøp. Dette skyldes prinsippet om «Charge Back», som betyr at du har rett til å få pengene tilbake fra kredittkortselskapet hvis selgeren ikke overholder dine forbrukerrettigheter, som i tilfeller hvor selgeren går konkurs før du mottar varen.

 • Kan jeg endre søknaden min?

  For å endre lånesøknaden din må du ta kontakt med oss på tlf: +47 22 86 74 00 slik at vi kan hjelpe deg.

 • Hvor lang tid tar det før søknaden min er ferdig behandlet av bankene?

  Bankene har opptil 24 timer på å vurdere søknaden din, men som regel går dette mye raskere. I helgene kan det ta noe lenger tid. Vi gir deg beskjed så fort alle bankene har gitt et svar!

 • Hvorfor får jeg avslag på søknaden min?

  Det å få et lånetilbud avhenger vanligvis av en rekke ulike faktorer. Beslutningen bankene har tatt, stammer fra en grundig gjennomgang av søknaden din og dine kredittopplysninger. Bankene tar også hensyn til om lånet du søker om kan være en økonomisk risiko for deg, og om de selv er beredt til å ta denne risikoen. Videre er bankene forpliktet til å fraråde lånetaking til kunder som representerer en høy risiko.

Motta et uforpliktende tilbud