Kredittkort


Et kredittkort er et betalingskort du kan bruke uten å belaste din egen bankkonto. Hos Axo Finans kan du sammenligne vilkår og bonusordninger.

Et kredittkort er et betalingskort der kortutsteder låner ut penger (eller kreditt) til kortbrukeren. Den største forskjellen på kredittkort og vanlige bankkort (debetkort) er at betalingen skjer etterskuddsvis på førstnevnte. Det gir deg muligheten til å utsette betalingen.

Et kredittkort kan på mange måter sammenlignes med et lån, forskjellen er at du med kredittkortet får en rentefri periode på nedbetalingen, normalt 45 dager. Med andre ord trenger du ikke betale tilbake mer enn det du har brukt, så lenge du betaler tilbake i løpet av den rentefrie perioden.

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, noe som betyr at du ikke trenger å tilby noen form for pant til banken som låner ut penger. Med et forbrukslån tar bankene på seg en større risiko ved å låne ut penger, fordi de ikke har noen garanti for at pengene blir betalt tilbake. Derfor blir det satt en høyere rente på et forbrukslån enn for eksempel et boliglån.

Hos Axo Finans kan du søke om lån fra 10.000 kroner og opptil 600.000 kroner uten sikkerhet. Vi sammenligner lånetilbud fra 23 banker og finner det beste tilbudet for deg. Det er trygt, uforpliktende og kostnadsfritt å søke gjennom Axo Finans.

Å bruke et kredittkort kan gi stor frihet, fordi du kan handle når du vil og betale fakturaen senere. Betaler du gjelden i den rentefrie perioden slipper du å betale renter på lånet. Mange kredittkort tilbyr også lukrative forsikringer og bonusordninger som kommer godt med i hverdagen.

Motsatt kan friheten som kommer med kredittkort gjøre det vanskelig å holde oversikt over alle fakturaer. Renten er også høy etter den rentefrie perioden. Har du behov for et større beløp, kan et forbrukslån være en bedre løsning. Renten på forbrukslån er lavere enn kredittkort. I tillegg kommer lånet med en oversiktlig nedbetalingsplan.

I dag er det stor konkurranse mellom bankene som utsteder kortene. Det har resultert i mange gode fordelsprogrammer. Disse kan omfatte alt fra diverse rabattordninger til reiseforsikring.

Her er noen av de vanligste:

Reiseforsikring

Dette er kanskje en av de vanligste godene. Mange kort har en gratis reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, så lenge du betaler deler av reisen med kredittkortet. Dette beskytter deg mot uforutsette hendelser under turen og svindel. Du er også beskyttet mot å bli overtrukket når du handler varer i utlandet, på samme måte som du er i Norge.

En del kort er også beskyttet mot såkalt skimming, som er svindel som utføres i forbindelse med utbetaling av penger i minibank.

Rabattordninger og cashback

Rabatt- og bonusordninger er også en vanlig fordel. Fordelsprogram tilknyttet kortet kan blant annet gi deg rabatter på en rekke utvalgte butikker eller et bestemt flyselskap.

Flere kredittkort gir deg også “cashback”, at en viss prosentandel av summen du betaler med kortet tilbakebetales. Dette kan for eksempel være 4% av summen på en utvalgt butikk eller kategori.

Forsikringer på netthandel

Flere kort gir deg større trygghet når du handler på nett. For eksempel, får du ikke levert en vare du har bestilt, er det banken som betaler regningen. Blir du lurt inn i et abonnement når du betaler med kredittkortet, kan du også bestride kravet og annullere abonnementet.

Sammenligne kort hos Axo Finans

Ved hjelp av vår sammenligningstjeneste kan du finne et kort som passer deg og dine behov. Enten du er opptatt av lav rente eller gode bonusordninger, finner du det du leter etter blant våre samarbeidsbanker. Med vår sammenligningstjeneste kan du orientere deg blant flere av Nordens beste tilbydere av kredittkort.

Tjenesten er helt gratis for deg som kunde, vi mottar kun godtgjørelse fra våre samarbeidsbanker dersom du ender opp som kunde hos dem.

Søke lån? Send inn en søknad i dag

Axo Finans er en av Skandinavias største finansagenter, og samarbeider med en rekke banker som alle konkurrerer om å få deg som kunde. Det gjør det enkelt for deg å sammenligne lånetilbud. Det er trygt, uforpliktende og kostnadsfritt. Gjennom våre samarbeidspartnere tilbyr vi forbrukslån fra 10.000 kroner og opptil 600.000 kroner. Vi finner den laveste renten for deg.

Det er viktig for oss at søknadsprosessen er enkel, trygg og pålitelig. Vi er stolte av vårt gode omdømme på Trustpilot, hvor vi scorer høyt i kategorien bank. Våre kunder foretrekker oss fordi vi finner det beste tilbudet kun med én søknad, og fordi vårt dyktige kundesenter er imøtekommende og kunnskapsrike.

Send inn en uforpliktende søknad i dag! Vi sammenligner lånetilbud blant 23 banker.

Hånd som får utbetalt lån 10523
Antall søknader behandlet forrige måned