Billig forbrukslån med lav rente

På jakt etter et billig forbrukslån? Vi sammenligner 23 banker for deg, og du vil motta det beste tilbudet. Ved å søke om lån gjennom Axo Finans øker sjansene for at du skal få et billig forbrukslån.

På jakt etter et billig forbrukslån? Vi sammenligner 23 banker for deg, og du vil motta det beste tilbudet. Ved å søke om lån gjennom Axo Finans øker sjansene for at du skal få et billig forbrukslån.

Finn billigste forbrukslån hos 23 forskjellige banker

Hvor mye ønsker du å låne?

Estimert månedsbeløp

3.345,-


Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ønsket nedbetalingstid
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer/samler lån og kreditter du har fra før.
@
Fyll inn din e-postadresse, for eksempel kundeservice@axofinans.no. Kan ikke inneholde æøå.
Bruk ditt mobilnummer, 8 siffer
Ved å be om tilbud godtar du våre vilkår.

Søknaden vurderes av 23 banker

 • Alle bankene har individuell rente og din rente presenteres først sammen med lånetilbudet.
 • Nedbetalingstiden er 1 til 20 år, maks 5 år dersom du ikke refinansierer.
 • Nominell rente varierer fra minimum 4,9% til maksimum 23,4%.
 • Effektiv rente varierer fra minimum 5,16% til maksimum 26,23%.
 • Eksempel: Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,28%, lånebeløp kr 130.000 med nedbetaling over 8 år, kostnad kr 75 981, totalt kr 205 981.
 • Etableringsgebyr varierer fra kr 0,- til 1990,-.

10523 søknader forrige måned

Du får svar innen kort tid

Tilbudet du får er uforpliktende

Vår tjeneste er gratis

10523 søknader forrige måned

Du får svar innen kort tid

Tilbudet du får er uforpliktende

Vår tjeneste er gratis

Morten Armand Johansen, Forbrukerøkononom

Av Morten Armand Johansen, Markedsdirektør

Morten er Markedsdirektør i Axo Finans, og har bakgrunn fra blant annet Citibank og Handelshøyskolen BI.

Av Morten Armand Johansen

Markedsdirektør i Axo Finans

Vi hjelper deg med å sammenligne forbrukslån


Axo Finans sammenligner forbrukslån for deg, og du mottar et godt tilbud innen kort tid.

Hos Axo Finans kan du låne fra 10.000 opptil 600.000 kroner. Vi samarbeider med 23 forskjellige banker, som konkurrerer om å tilby billigste forbrukslån slik at de vinner kunden.

Dermed kan du være trygg på at du får det beste forbrukslånet uten sikkerhet hver gang du sender en søknad hos oss.

Du trenger kun å fylle ut søknadsskjemaet vårt - vi hjelper deg med resten. Så fort vi har mottatt søknaden, sender vi den videre til behandling hos våre samarbeidsbanker. Det er uforpliktende å søke og tilbudet du får er gyldig i 30 dager.

For raskest mulig prosess anbefaler vi signering med BankID, og at du har kopi av selvangivelse og siste lønnsslipp lett tilgjengelig.

Hva er et forbrukslån uten sikkerhet?

Mann som søker forbrukslån

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Banken stiller ingen krav til pant, og du slipper å stille med sikkerhet i bolig, båt eller bil. Du kan bruke pengene til det du vil, enten det er oppussing av bad, nytt kjøkken eller ny vaskemaskin.

Lånet kan også brukes til å refinansiere gammel gjeld. Sitter du for eksempel på flere dyre smålån, kan det lønne seg å samle all gjeld i et billig forbrukslån uten sikkerhet. Forbrukslån har lavere rente enn kredittkortgjeld.

Hvem kan søke om forbrukslån?

For å søke om forbrukslån hos oss må du oppfylle følgende kriterier:

 • Du må ha en registrert liknet inntekt
 • Du må ikke ha aktive inkassosaker
 • Du må ha fylt 23 år

Alle kan søke billig forbrukslån gjennom oss, men dersom du ikke oppfyller kravene nevnt ovenfor vil søknaden mest sannsynlig bli avslått. Skulle livssituasjonen endre seg, er du selvfølgelig hjertelig velkommen til å sende inn en ny søknad.

Du kan også søke forbrukslån sammen med en medlåntaker. Normalt vil dette øke sjansene for at søknaden innvilges og at du får en lavere rente enn om du søker alene.

Renteeksempel på lån til 100.000 kr o/5 år: Nom. rente 11,9%, eff. rente 13,71%, o/5 år kostnad: 35.914 kr, totalt: 135.914 kr.

Hvor mye kan jeg låne?

Person på flyplass som søker forbrukslån blant 23
 banker

Gjennom bankene vi samarbeider med kan du låne fra 10.000 opptil 600.000 kroner, uten krav om sikkerhet eller pant.

Bruk gjerne lånekalkulatoren vår for å finne det beste forbrukslånet for deg. Oppgi ønsket lånesum og nedbetalingstid, så regner kalkulatoren ut hva månedsbeløpet på ditt lån blir. Hvor mye lån du får innvilget avhenger blant annet av hvor mye inntekt og gjeld du har.

Hos oss får du et billig forbrukslån med en nedbetalingstid på 1-20 år. Du har mulighet til å betale ekstra eller innfri hele lånet dersom du ønsker det.

Les mer: Lånekalkulator forbrukslån

Hvilken rente får jeg på lån uten sikkerhet?

Når du søker om å låne penger via oss, sender vi den videre til våre 23 samarbeidsbanker. Bankene gjør en kredittvurdering av deg og gir deg en rente på bakgrunn av denne.

Jo større risiko banken må ta for å tilby deg et lån, desto høyere blir renten.

Rentesatsen er individuell og varierer fra bank til bank. Banken setter renten på ditt lån basert på en helhetsvurdering av din lånesøknad og ligningsdata som banken henter inn.

Den nominelle renten på forbrukslån varierer fra bank til bank, men gjennomsnittlig ligger den på rundt 12%.

Du kan få både lavere og høyere rente, og nettopp derfor er det viktig å la alle bankene vurdere søknaden din. Straks alle bankene har sendt oss sine svar vil vi ta kontakt med deg og presentere det beste tilbudet.

Billig forbrukslån med lav rente

Mann på fjelltopp som har søkt forbrukslån

Axo Finans hjelper deg å finne forbrukslån med lavest rente. Vi sammenligner så mange banker som mulig for å gi deg den beste muligheten til å finne beste forbrukslån for din økonomi. Søk om lån uten sikkerhet mellom 10.000 og 600.000 kroner fra 7,9% nominell rente.

Hvordan får jeg lavere rente på forbrukslån?

Jo flere banker du søker hos, jo mer øker sjansene for å få et billig forbrukslån. Det er uforpliktende og gratis å sende en søknad til Axo Finans. Du sender kun én lånesøknad, og får søknaden behandlet hos flere banker samtidig. Deretter mottar du det beste tilbudet.

Ønsker du lavest mulig rente på forbrukslån, kan du ta opp forbrukslån sammen med en medlåntaker. Da blir begges inntekt tatt med i vurderingen, og det blir mindre risikabelt for banken å gi en lavere rente.

Send en uforpliktende søknad om et lån uten sikkerhet hos Axo Finans i dag, så finner vi det billigste forbrukslånet som passer best for deg.

Dette må du vite om forbrukslån

Når du tar opp forbrukslån uten sikkerhet er det to renter som er viktige å kjenne til: nominell og effektiv rente.

Nominell rente

Den nominelle renten er grunnrenten på et lån. Denne blir blant annet styrt av markedspriser og Norges Banks styringsrente, i tillegg til bankens interne regler.

Effektiv rente

Den effektive renten er den nominelle renten i tillegg til gebyrer og andre kostnader som følger med på lånet.

Viktig å vite

For å se hva lånet faktisk kommer til å koste deg er det altså den effektive renten du må se på. Bankene opererer imidlertid med nominell rente fordi dette er enklere å sammenligne. Dette er grunnen til at du gjerne mottar et tilbud hvor både nominell og effektiv rente står oppført.

Så mye kan du spare


Spareeksempel ved refinansiering av kredittkortgjeld med lån uten sikkerhet

Kredittkortgjeld i dag kr 350.000
Rente i dag 21,96% nom. (ordinær kredittkortrente)
Månedsrente, nom rente 1,83%
Ny lånerente gjennom Axo Finans 11,9% nom.
Månedsrente, nom rente 1%
Nedbetalingstid 8 år
Reduksjon i månedsbeløp kr 3300 (snittbesparelse de første 12 mnd.)

Ved refinansiering av kredittkortgjeld på 350.000 kr vil du spare 4.000 kroner i måneden de første 12 månedene etter refinansieringen. Total rentebesparelse over 8 år blir mer enn 95.000 kroner.

Få tilbud om lån uten sikkerhet med lav rente

Våre banker tilbyr så lite som 7,9% i nominell rente. Husk at endelig rente er individuell og først presenteres med et lånetilbud. Tilbudet du mottar er uforpliktende og gyldig i 30 dager.

Lån uten sikkerhet 

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke behøver å stille med eiendeler eller kapitalinnskudd som sikkerhet til banken. Långiver kan ikke bestemme hva lånet skal brukes til, dermed står du fritt til å bruke pengene på akkurat det du vil.

Et lån uten sikkerhet utgjør derimot en større risiko for banken, og er grunnen til at slike lån har høyere rente enn for eksempel boliglån. Et forbrukslån er likevel en bedre løsning enn dyre smålån.

Rimeligere enn kredittkort

Endelig rente bestemmes av banken ut fra en helhetsvurdering av lånesøknaden. Det er likevel verdt å merke seg at renten på forbrukslån har langt lavere rente enn renten på kredittkort og handlekonto.

Har du utestående gjeld på kredittkortet, kan gjelden refinansieres i et forbrukslån med lav rente for å spare penger.

Et forbrukslån brukes ofte til…

Avslappet person som har søkt forbrukslån

Noen av de vanligste tingene å bruke forbrukslån til er:

 • Refinansiering
 • Oppussing
 • Uforutsette utgifter

Fordelen med et forbrukslån er at pengene kan brukes til det du har lyst til. Dette skiller forbrukslånet fra et tradisjonelt boliglån, der pengene skal gå til boligen.

Uansett hva du velger å låne penger til, bør du aldri låne over evne. Du skal ha mulighet til å betjene lånet, samtidig som du klarer å dekke andre utgifter. Les mer om de vanligste bruksområdene for forbrukslån her:

Refinansiere forbrukslån

Refinansiering betyr at man tar opp et nytt lån med lavere effektiv rente, for å betale ned eksisterende gjeld med høy effektiv rente.

Et forbrukslån kan være et lønnsomt lån, som både gir deg økonomisk fleksibilitet og en oversiktlig nedbetalingsplan.

Dette gjelder særlig hvis du sitter på dyre smålån og kredittkortgjeld. Slike lån har ofte svært høy rente, og en refinansiering i et forbrukslån kan hjelpe deg med å redusere utgiftene som går til å betale gjeldskostnader.

Har du i tillegg flere dyre lån kan du spare enda mer ved å samle all gjelden i det nye refinansieringslånet. Da slipper du å betale doble utgifter som flere termingebyrer på ulike lån og kredittkort. Refinansiering vil også gi deg god oversikt over økonomien.

Uforutsette utgifter

Fra tid til annen hender det at ting går i stykker eller at det dukker opp uventede regninger i innboksen. Det er ingenting som er så kjedelig som å få en faktura du ikke har råd til å betale.

Uventede kostnader har det også med å komme på verst tenkelig tidspunkt. Bilen ryker rett etter at du kommer hjem fra en dyr ferietur, eller kjøleskapet tar kvelden når økonomien allerede er trang.

Noen ting er man også helt avhengige av i hverdagen. Dersom kjøleskapet ryker, har man ikke tid til å spare opp pengene dersom man ikke allerede har dem tilgjengelig. Da vil et forbrukslån gjennom Axo Finans være en billigere løsning enn å handle på avbetaling.

Oppussing og renovering

Få er så glad i å pusse opp hjemmet som oss nordmenn, og oppussing er derfor et vanlig låneformål. Avhengig av hvilket rom som skal pusses opp kan det bli kostbart, men det kan også være en god investering fordi boligen øker i verdi.

Hos Axo Finans kan du søke om å ta opp forbrukslån på opptil 600.000 kroner uten sikkerhet. Våre banker tilbyr fra 7,9% nominell rente.

Renteeksempel på lån til 100.000 kr o/5 år: Nom. rente 11,9%, eff. rente 13,71%, o/5 år kostnad: 35.914 kr, totalt: 135.914 kr.

Finn billigste forbrukslån med en lånekalkulator

Person på flyplass som søker forbrukslån blant 23
 banker

En lånekalkulator er et nyttig verktøy når du skal finne det beste forbrukslånet. Kalkulatoren gir deg en totaloversikt over alle kostnader knyttet til lånet, inkludert renter, avdrag og andre omkostninger.

Med en lånekalkulator får du et estimert svar på hva det koster å ha lånet hver måned. Dette kan hjelpe deg med å sammenligne renter og gebyrer før du søker.

Lånekalkulatoren vår viser tre ulike rentesatser - lav, middels og høy.

Endelig rente blir først satt etter at søknaden er behandlet. Lånekalkulatoren gir deg likevel en god oversikt over hva du kan forvente deg, noe som gjør det lettere å planlegge økonomien i tiden fremover – og ikke minst finne et lån som du faktisk kan leve godt med.

Hvorfor skal jeg velge Axo Finans?

Vi jobber for å tilby våre kunder billig forbrukslån. Når du søker forbrukslån hos oss, vurderes søknaden av 23 banker samtidig. Tjenesten er gratis og uforpliktende for deg som kunde. Tilbudet du får er gyldig i 30 dager.

Søk lån via Axo Finans og få det billigste forbrukslånet tilpasset din økonomi.

Gå til lånesøknad »

Vanlige spørsmål og svar


Hos Axo Finans kan du søke om forbrukslån mellom 10.000 og 600.000 kroner i lån uten sikkerhet. Det er hver enkelt bank som avgjør hvor mye du får låne.

Våre bankpartnere tilbyr fra 7,9% nominell rente. Igjen er det bankene som avgjør hva akkurat du får i rente.

Våre samarbeidspartnere tilbyr en nedbetalingstid på 1-20 år. Du kan når som helst betale inn mer, eller betale tilbake hele lånesummen – uten ekstra kostnader.

Nominell rente er grunnrenten på et lån, som blant annet bestemmes av markedspris.

Den effektive renten inkluderer både nominell rente og løpende gebyrer, som for eksempel termingebyr eller etableringsgebyr. For å finne totalkostnaden av lånet, er det derfor den effektive renten du skal se på.

Du kan refinansiere eksisterende gjeld, eller søke forbrukslån sammen med en medlåntaker. Begge disse grepene vil øke sjansene for å få et godt tilbud fra flere banker samtidig.

Ved å bruke en finansagent når du skal søke om lån, får du tilbud om et billig forbrukslån.

Det varierer fra dag til dag, og fra kunde til kunde. Derfor sammenligner Axo Finans så mange banker som mulig, for å finne et forbrukslån med lav rente til deg.

For å få innvilget en søknad via Axo Finans, må følgende være på plass:

 • Du må ha en registrert liknet inntekt
 • Du må ikke ha aktive inkassosaker
 • Du må ha fylt 23 år

Bruk det elektroniske søknadsskjemaet på våre nettsider, og signér søknaden med BankID. Du vil snart motta et tilbud på forbrukslån. Tilbudet er selvsagt helt uforpliktende.

Tilbud mottatt gjennom Axo Finans sin sammenligningstjeneste, har en gyldighet på 30 dager. Det gir deg god betenkningstid.

En søknad via Axo Finans er helt gratis, uten liten skrift og skjulte kostnader. Dersom tilbudet fører til at du låner penger av en av våre banker, er det den aktuelle banken som betaler oss for våre tjenester.

Vi sammenligner disse 23 bankene for deg