Kredittkort alle kan få

Sammenlign kredittkort gjennom oss

Gjennom oss kan du enkelt søke om flere kredittkort med én enkelt søknad. Det er mange fordeler ved kredittkort - vi hjelper deg med å sammenligne kredittkort slik at du finner det beste.

 • Valid
  Fordeler tilpasset deg
 • Valid
  Gratis og uforpliktende å søke
 • Valid
  Velg kortet du selv vil ha
 • Valid
  Få en kostnadsfri kredittscore
<p>Irina, vår Content Manager, har bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at våre lesere får verdifull finansiell veiledning og informasjon.</p>
By Irina Kongshaug Lochoff

Irina, vår Content Manager, har bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at våre lesere får verdifull finansiell veiledning og informasjon.

Kredittkort alle kan få

Å ha et kredittkort gir deg økonomisk fleksibilitet, enten du kommer over et fristende tilbud eller trenger å dekke plutselige utgifter før neste lønning. 

Det kan også tilby ekstra fordeler som reiseforsikring for dine ferieturer, gode rabattordninger ved kjøp og trygg handel i utlandet og på nett. 

Men hvem kan egentlig skaffe seg et kredittkort, og hvilke typer kort er tilgjengelige for de ulike behovene?


Hvem kan få kredittkort?

Å få et kredittkort er ikke automatisk for alle. Her er de vanligste kravene bankene i Norge følger når der vurderer din kredittkortsøknad:

 • Alder: Generelt må du være over 18 år for å få et kredittkort. Noen selskaper krever til og med at du er eldre, opptil 23 år i enkelte tilfeller.
 • Fast inntekt: Du trenger en stabil inntektskilde for å få innvilget kreditt. Dette viser at du har midler til å betale tilbake det du skylder.
 • Ingen betalingsanmerkninger: Betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker kan føre til at søknaden din blir avvist.
 • Økonomisk stabilitet: Selskaper vil se på din totale gjeld og inntekt for å vurdere om du er en trygg kunde å gi kreditt til.
 • Kredittsjekk: Før du blir godkjent for et kredittkort, vil det bli utført en kredittsjekk for å vurdere din økonomiske situasjon.

Det er viktig å merke seg at Finanstilsynet har innført nye retningslinjer som begrenser hvor mye gjeld du kan ha i forhold til din årsinntekt. Dette kan påvirke muligheten din til å få innvilget kreditt.

Du kan enkelt sjekke din kredittscore gratis hos uScore her.


Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.


Hva er et kredittkort?

I dagens moderne økonomi har kredittkort blitt en uunnværlig del av hverdagen for mange. Men hva er egentlig et kredittkort? Og hvordan fungerer det i praksis? 


Kredittkort - en enkel forklaring

Kredittkort er betalingskort som lar deg låne penger fra en bank eller et kredittselskap når du handler.

I stedet for å bruke dine egne penger, kan du enkelt kjøpe varer eller tjenester og få en faktura i etterkant.

Denne fakturaen kommer vanligvis én gang i måneden, og du har muligheten til å betale hele beløpet med en gang eller dele opp betalingen i flere avdrag.


Kredittgrensen - nøkkelen til fleksibilitet

En viktig del av kredittkortet er kredittgrensen. Dette er det maksimale beløpet du kan låne fra banken eller kredittselskapet.

Det er viktig å være oppmerksom på din kredittgrense og ikke overskride den, da det kan føre til ekstra gebyrer og renter.


Effektiv rente: hva betyr det?

Når du bruker et kredittkort og ikke betaler tilbake hele beløpet når fakturaen kommer, påløper det renter på den gjenværende saldoen. 

Denne renten kalles den effektive renten. Det er viktig å være oppmerksom på den effektive renten når du bruker kredittkort, da den kan påvirke hvor mye du til slutt må betale tilbake.


Fordeler og ulemper ved bruk av kredittkort

Det er flere fordeler ved å bruke kredittkort. For det første gir det deg fleksibilitet til å kjøpe varer eller tjenester selv om du ikke har pengene tilgjengelig akkurat nå.

Du kan også dra nytte av fordeler som reiseforsikring og rabatter på hotellrom eller leiebil når du bruker kredittkortet ditt.

Men det er også fallgruver å være oppmerksom på. Det er viktig å ikke se på kredittkortet som "gratis penger", da det kan føre til økonomiske problemer hvis du ikke betaler tilbake beløpet i tide.

Det er også viktig å unngå å bruke kredittkortet til å betale ned annen gjeld, da dette kan føre til en ond spiral av gjeldsoppbygging.

I sum gir kredittkort deg muligheten til å handle på kreditt og dra nytte av ulike fordeler og tjenester.

Men det er viktig å være oppmerksom på din kredittgrense og den effektive renten for å unngå økonomiske problemer på lang sikt. Ved å bruke kredittkortet ansvarlig kan du dra nytte av fleksibiliteten det gir uten å havne i gjeldsfellen.


Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.


Søk kredittkort her

Kan man få kredittkort med betalingsanmerkning?

Det kan være vanskelig å få et nytt kredittkort hvis du allerede har en betalingsanmerkning.

Betalingsanmerkninger fører til at søknaden din blir avslått, men det finnes unntak hvor visse kortutstedere vurderer søknader på individuell basis.

Forståelsen av din økonomiske situasjon er essensiell når du søker om et kredittkort.

Kortutstedere vil gjennomføre en detaljert vurdering av din økonomi for å fastslå din betalingsevne.

I Norge har korttilbydere en felles praksis vedrørende søknader fra individer med betalingsanmerkninger: Disse søknadene blir generelt avvist.


Før du vurderer å søke om et kredittkort, er det viktig å adressere og løse eventuelle betalingsanmerkninger.

Å gjøre opp for seg og fjerne betalingsanmerkningen bør være en prioritet, da ubetalte gjeldsposter kan pådra seg høye renter.

Hvis du ikke kan betale gjelden umiddelbart, anbefales det å sette opp en solid nedbetalingsplan for din økonomi, som kan lette prosessen med å bli kvitt betalingsanmerkningene.


Når du har ryddet opp i din økonomiske situasjon, og betalingsanmerkningene er fjernet, øker dine sjanser for å få godkjent en kredittkortsøknad betydelig.

Det er viktig å huske på at selv om det finnes veier for å få kredittkort med betalingsanmerkninger, er det å forbedre din økonomiske helse den beste strategien for å sikre tilgang til finansielle tjenester i fremtiden.


Hva er gode alternativer til kredittkort?

Når du ser etter alternativer til kredittkort, er det flere smarte valg å vurdere, spesielt hvis du støter på utfordringer med å få godkjent et kredittkort.

Et av disse alternativene er lån uten sikkerhet.

Dette kan være en god løsning for de som trenger tilgang til ekstra midler uten å søke om kredittkort.


Lån uten sikkerhet, også kjent som forbrukslån, gir deg muligheten til å låne penger uten å stille noe som sikkerhet for lånet.

Det betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å miste eiendeler hvis du skulle få problemer med å betale tilbake lånet.

Det er likevel viktig å huske på at renten på slike lån kan være høyere sammenlignet med andre lånetyper, siden banken tar en større risiko.


En annen fordel med forbrukslån er fleksibiliteten det gir.

Du kan ofte bruke pengene på det du selv ønsker, enten det er til å dekke uforutsette utgifter, finansiere et prosjekt, eller refinansiere gjeld for å få en bedre oversikt over økonomien din.

Det er også verdt å merke seg at nedbetalingstiden på forbrukslån kan variere, noe som gir deg mulighet til å tilpasse månedlige betalinger etter din egen økonomiske situasjon.


For å finne det beste lånetilbudet, kan det lønne seg å sammenligne tilbud fra ulike långivere.

Noen tjenester og meglere hjelper deg med å sammenligne lån fra flere banker samtidig, slik at du enkelt kan finne lånet med lavest rente og beste vilkårene for din situasjon.


Husk at selv om forbrukslån kan være et godt alternativ til kredittkort, er det viktig å tenke nøye gjennom din økonomiske situasjon før du tar opp et lån.

Å låne penger krever ansvarlig håndtering og en god tilbakebetalingsplan for å unngå ytterligere økonomiske utfordringer.Så mye kan du spare på å refinansiere dyre lån og kredittkortgjeld

Refinansiering av dyre lån og kredittkortgjeld kan gi deg store besparelser. Når du samler all gjelden din i ett lån, får du ofte en lavere rente og bedre betingelser.

Dette betyr at du hver måned betaler mindre i renter og gebyrer, noe som frigjør mer av pengene dine til andre ting du ønsker eller trenger.


Tenk deg at du har flere kredittkort og smålån med høye renter. Hver måned sliter du med å betale ned på alle sammen.

Ved å refinansiere, tar du ett nytt lån som dekker hele denne gjelden. Med kun ett lån å forholde deg til, blir det lettere å ha oversikt over økonomien din.

I tillegg, siden renten ofte blir lavere, kan du ende opp med å spare tusenvis av kroner over tid.


Tenk deg at du for øyeblikket betaler 24% i rente på din kredittkortgjeld. Dette kan raskt bli en stor byrde. Men, hvis du velger å refinansiere, kan du muligens redusere renten til 13%. Med en gjeld på 100 000 kroner, betaler du i dag 24 000 kroner i rente hvert år. Ved å refinansiere til en rente på 13%, reduseres de årlige rentekostnadene til 13 000 kroner. Dette betyr at du kan spare hele 11 000 kroner hvert år bare på renteutgifter.

Disse pengene kan du bruke på andre viktige ting i livet, eller til å betale ned gjelden din raskere.

Å ta kontroll over gjelden din ved å refinansiere kan derfor gi deg en betydelig økonomisk fordel og bidra til en sunnere økonomisk fremtid.


Det er også verdt å nevne at ved å redusere antallet lån og kreditter, kan du også potensielt forbedre din kredittscore.

En bedre kredittscore kan gi deg tilgang til enda bedre lånevilkår i fremtiden, som igjen kan lede til flere besparelser.


Å refinansiere er ikke bare en måte å spare penger på; det er også et skritt mot en mer stabil og forutsigbar økonomisk situasjon. Det handler om å ta kontroll over økonomien din, redusere stresset som kommer med høye renter og kompliserte gjeldsordninger, og gi deg selv pusterom til å fokusere på fremtiden.


Søk refinansiering her

Kredittscore - Hva betyr det og hvorfor er det viktig når man skal søke kredittkort og lån?

Kredittscore er et tall som forteller bankene og andre långivere hvor sannsynlig det er at du vil betale tilbake det du låner.

Denne scoren blir beregnet ut fra din økonomiske historikk, inkludert hvordan du har håndtert tidligere lån, kredittkortgjeld, og andre regninger.

En høy kredittscore betyr at du har vært flink til å betale tilbake det du skylder, og at du er en lav risiko for långiveren.

En lav score kan derimot tyde på at du har hatt problemer med å betale regninger eller lån i fortiden, noe som gjør deg til en høyere risiko.


Når du søker om et kredittkort eller et lån, vil långiveren sjekke kredittscoren din for å bestemme om de skal gi deg lån, og under hvilke vilkår.

En god kredittscore kan gi deg bedre lånevilkår, som lavere renter og høyere lånegrenser. Med en lav kredittscore kan det hende du får høyere renter, eller at søknaden din blir avvist.


Å forstå kredittscoren din er viktig fordi den påvirker din økonomiske fleksibilitet.

En god score kan gi deg tilgang til de beste finansielle tjenestene og spare deg for tusenvis av kroner over tid i lavere renter.

Det kan også gjøre det enklere for deg å få godkjent lån til større kjøp som hus og bil.


For å opprettholde en god kredittscore, er det viktig å betale regningene dine i tide, unngå å ha for mye gjeld i forhold til inntekten din, og ikke søke om for mange kredittkort eller lån samtidig.

Ved å holde et øye med din økonomiske helse og ta ansvarlige beslutninger, kan du sørge for at kredittscoren din forblir høy, noe som åpner opp for bedre muligheter og vilkår i din finansielle fremtid.Det enkleste kredittkortet å få - slik velger du riktig kredittkort!

Når du er på utkikk etter det enkleste kredittkortet å skaffe deg, er det essensielt å gjøre et informert valg som matcher dine finansielle behov og livsstil. 

Hos Axo Finans forstår vi viktigheten av dette valget og står klare til å veilede deg gjennom prosessen med kredittkortsammenligning.


Først og fremst bør du ta en nærmere titt på rentene som tilbys.

Rentesatsen på et kredittkort kan ha stor innvirkning på dine totale utgifter, spesielt hvis du planlegger å bære over saldoen fra måned til måned.

Et kort med lav rente kan være mer økonomisk over tid og bidra til å redusere kostnadene ved lånte midler.


Gebyrer er en annen viktig faktor å vurdere. Mange kredittkort inkluderer et årsgebyr, samt gebyrer for spesifikke tjenester som kontantuttak eller bruk i utlandet.

Å forstå alle de potensielle kostnadene knyttet til et kredittkort vil hjelpe deg med å unngå uforutsette utgifter.


Ikke glem å se på de ulike bonusprogrammene som følger med kredittkortene.

Bonusprogrammer, som gir deg poeng, cashback eller andre belønninger basert på bruk, kan legge til betydelig verdi.

Disse fordelene kan veie opp for eventuelle gebyrer eller rentekostnader, spesielt hvis kortet passer godt med dine vanlige kjøpevaner.


Axo Finans gjør det enklere for deg å navigere i kredittkortmarkedet ved å tilby en enkel og oversiktlig sammenligning av ulike kredittkorttilbud.

Med vår hjelp kan du enkelt vurdere renter, gebyrer og bonuser side om side, slik at du kan ta en velinformert beslutning om hvilket kredittkort som er det beste valget for deg.

Velg klokt, og sørg for at ditt nye kredittkort blir et nyttig verktøy i din økonomi, ikke en belastning.


Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.


Søk enkelt kredittkort hos flere banker gjennom Axo Finans

Å søke om kredittkort kan virke som en lang og komplisert prosess, spesielt når du ønsker å sammenligne tilbud fra flere banker.

Hos Axo Finans gjør vi dette enklere for deg. Gjennom oss kan du søke om kredittkort hos flere utstedere samtidig, noe som sparer deg for tid og gir deg en bedre oversikt over dine alternativer.


Prosessen starter med at du fyller ut et enkelt søknadsskjema på vår nettside.

Når du har sendt inn søknaden, tar vi oss av resten. Vi videresender din søknad til alle våre samarbeidspartnere, som inkluderer en rekke ledende banker og kredittkortutstedere.

Dette sikrer at du får et bredt spekter av tilbud å velge mellom, uten ekstra arbeid.


Du får raskt svar, og vi holder deg oppdatert gjennom hele prosessen via SMS og e-post. 

Du vil motta varsler når det første tilbudet klart, slik at du kan logge deg inn på "Mine Tilbud" på vår nettside for å se tilbudet.

Alle tilbudene dine finner du på "Mine Tilbud".

Her kan du i ro og mak sammenligne de ulike kredittkortene side om side, se på renter, gebyrer, bonusprogrammer og andre viktige faktorer.


Vi anbefaler at du tar deg tid og venter til alle tilbudene er klare før du tar en beslutning.

Dette sikrer at du har all nødvendig informasjon for å velge det kredittkortet som best passer dine behov og økonomiske situasjon.

Med Axo Finans er hele prosessen med å søke om kredittkort gjort enkel og oversiktlig, slik at du kan føle deg trygg på at du tar det beste valget for deg.


Søk kredittkort

Renter på kredittkortet

Det er viktig å være oppmerksom på antall rentefrie dager ditt kredittkort tilbyr og å sørge for å betale regningen ved forfall for å unngå rentekostnader.

Søk kredittkort

Søk kredittkort og finn det beste kortet her         

Kredittkort med betalingsanmerkninger

Kan man få kredittkort med betalingsanmerkning? Vi forklarer hva du kan gjøre når du har betalingsanmerkning.

Kredittkort med cashback

Cashback er penger du får tilbake på kjøp du gjør med kredittkortet ditt.

Bonusprogram og flybonus med kredittkort

Det å tjene flybonus med kredittkort er overraskende enkelt. Det kreves bare et kredittkort som tilbyr denne fordelen, og det finnes mange ulike alternativer.

Kredittkort til bedrift

Den store fordelen med kredittkort for bedrift er at alle kjøpene blir samlet på én faktura, noe som gjør regnskapsføringen mye enklere.

Ofte stilte spørsmål

 • Hvordan søke om kredittkort?

  Gjennom Axo Finans kan du søke om flere kredittkort med bare én søknad, noe som sparer deg for tid og lar deg enkelt sammenligne tilbudene. Det er helt uforpliktende; du velger selv om du vil godta et tilbud.

 • Hva betyr rentefri periode på kredittkort?

  De fleste kredittkort tilbyr en rentefri periode, som er tiden du kan bruke penger uten å betale renter. Denne perioden er vanligvis mellom 30 til 60 dager, avhengig av kredittkortet.

 • Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente på kredittkort?

  Nominell rente er den grunnleggende årlige renten på kredittkortet, uten ekstrakostnader. Effektiv rente derimot, inkluderer alle kostnader som gebyrer og sammensatt rente, og gir et mer nøyaktig bilde av de totale årlige kostnadene ved å bruke kredittkortet. Mens nominell rente hjelper med å sammenligne grunnkostnader, reflekterer effektiv rente den reelle kostnaden mer fullstendig.

 • Når bør jeg bruke kredittkort?

  Bruk av kredittkort til å betale for visse varer og tjenester kan være økonomisk fordelaktig. For eksempel, hvis du har et kredittkort som tilbyr reiseforsikring, kan det være gunstig å bruke dette kortet til å betale for reiser. Det finnes også kredittkort som gir rabatter på drivstoff eller bonuspoeng for hotellopphold eller bilutleie. Videre gir et kredittkort deg ekstra sikkerhet ved netthandel. Hvis du opplever svindel på nettet, vil kredittkortselskapet ofte ta ansvar og gjøre det lettere for deg å klage på et kjøp. Dette skyldes prinsippet om «Charge Back», som betyr at du har rett til å få pengene tilbake fra kredittkortselskapet hvis selgeren ikke overholder dine forbrukerrettigheter, som i tilfeller hvor selgeren går konkurs før du mottar varen.

 • Hvilke fordelsprogram finnes på kredittkort?

  Forskjellige kredittkort kommer med varierende fordelsprogrammer. Du kan finne kredittkort som gir rabatter i diverse nettbutikker, mens andre gir deg fordeler som bensinrabatt eller cashback. Det er også kredittkort som inkluderer gratis reiseforsikring hvis du bruker kortet på reisen, og enkelte tilbyr gebyrfri bruk.

Motta et uforpliktende tilbud