Kredittkort til bedrift

Kredittkort til bedrift er betalingskort som ansatte bruker til bedriftsrelaterte kjøp, som reiser og varer.

Gjennom oss kan du enkelt søke om flere kredittkort med én enkelt søknad. Det er mange fordeler ved kredittkort - vi hjelper deg med å sammenligne kredittkort slik at du finner det beste koret for deg.

 • Valid
  Fordeler tilpasset deg
 • Valid
  Bestill på under 1 minutt
 • Valid
  Gratis og uforpliktende å søke
 • Valid
  Velg kortet du selv vil ha
 • Valid
  Få en kostnadsfri kredittscore
<p>Irina, vår Content Manager, har en solid bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med sin Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at Axo Finans' lesere mottar verdifull finansiell veiledning og informasjon. Hun er dedikert til å sørge for at våre kunder alltid har tilgang til innhold som er både klart, forståelig og nyttig, noe som gir støtte til deres økonomiske beslutningsprosesser.</p>
By Irina Kongshaug Lochoff

Irina, vår Content Manager, har en solid bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med sin Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at Axo Finans' lesere mottar verdifull finansiell veiledning og informasjon. Hun er dedikert til å sørge for at våre kunder alltid har tilgang til innhold som er både klart, forståelig og nyttig, noe som gir støtte til deres økonomiske beslutningsprosesser.

Kredittkort til bedrift

Lurer du på hvordan kredittkort til bedrift fungerer? Vi har svarene! Her forklarer vi alt du trenger å vite om kredittkort for bedrifter.

Vi ser nærmere på valget mellom bedriftskredittkort og debetkort, og vi belyser forskjellen mellom kredittkort med firmaansvar og firmakort med personlig ansvar. 


Slik virker kredittkort til bedrift

Bedriftskredittkort er betalingskort som ansatte bruker hovedsakelig for bedriftsrelaterte kjøp, som reiser og varer.

Disse kortene, også kalt firmakort, har ekstra funksjoner som forenkler regnskapsføringen. De kommer ofte med verktøy for rapportering og kontroll.

Den store fordelen med kredittkort for bedrift er at alle kjøpene blir samlet på én faktura, noe som gjør regnskapsføringen mye enklere.

Kortet kan brukes til mange ting, som varekjøp, reiseutgifter og netthandel.

Ved å gi hver ansatt sitt eget kort blir det lettere for bedriften å følge med på utgiftene.

Kortene kan kobles til ulike systemer for reiseregninger og regnskap, noe som gjør det enklere å fakturere riktig.

Noen ganger tar bankene betalt for ekstra funksjoner, men disse kan spare bedriften mye tid.

Det er opp til hver bedrift å vurdere hvilke funksjoner som er mest nyttige.


Superbruker for bedriftskort

Hvis bedriften har flere kredittkort til de ansatte, kan det være smart å ha en "superbruker".

Denne personen har tilgang til verktøy som gir en komplett oversikt over alle bedriftskortene.


Debetkort vs. Kredittkort

Firmakort kan enten være debetkort eller kredittkort. Debetkort har fordelen av å ikke tillate ansatte å bruke mer enn det som er tilgjengelig på kortet, noe som gir bedriften god kontroll og trygghet.

Det er også enklere å skaffe debetkort til de ansatte, siden det ikke krever kredittsjekk. Alle med en bedriftskonto kan få debetkort.


På den andre siden gir kredittkort mer fleksibilitet ved at man kan bruke midler man ikke har tilgjengelig. Dette forutsetter imidlertid mer tillit og ansvar.


Kredittkort med Privatansvar og Firmaansvar

Når det gjelder fordeling av ansvar for bedriftens kredittkort, finnes det to modeller: privat ansvar og firmaansvar.

Dette handler om hvem som har ansvaret for kortet og for å betale kredittkortregningen.


Privatansvar

Ved privat ansvar blir hver enkelt kortinnehaver kredittvurdert og må betale fakturaen fra kredittkortselskapet selv hver måned.

De ansatte må også beholde kvitteringer for å få refusjon fra firmaet senere. Dette kan være enklere for små bedrifter, men kan oppleves som mer brysomt for de ansatte.


Firmaansvar

Ved firmaansvar blir firmaet kredittvurdert og er ansvarlig for å betale fakturaene fra kredittkortselskapet.

For å få firmaansvar må firmaet legge frem regnskap for de siste årene. Kredittgrensen blir delt mellom alle kortene som er tilknyttet avtalen.


Det er noen regler som må følges når du søker om kort.

For eksempel, bare den autoriserte representanten, som vanligvis er daglig leder eller en annen person som kan inngå avtaler for firmaet, har lov til å søke.

Hvis firmaet er ansvarlig, må det også vises dokumentasjon om eierskap og om de som har fullmakt er politisk eksponerte personer. Å ha firmaansvar gir fordelen med mer kontroll.


Fordeler med kredittkort til bedrift

Det finnes flere kredittkort spesielt tilpasset bedrifter, med innebygde økonomiske fordeler.

Noen av disse kortene gir rabatt på drivstoff, tilbyr reiseforsikringer og gir tilgang til flyplasslounger.

Slike fordeler er spesielt gunstige for bedrifter med ansatte som reiser mye.

Noen kort kan også gi billigere leiebil og rabattert telefonabonnement.


Når det gjelder rabatter, cashback og bonuser, kan vanlige kredittkort ofte gi flere fordeler sammenlignet med kredittkort for bedrifter.


Kan vanlige kredittkort brukes til bedriften?

Det er fullt mulig å bruke vanlige kredittkort til bedriften. Mange vanlige kredittkort tilbyr fordeler som firmakort ikke har, for eksempel bonuser på alle kjøp eller rabatter på utvalgte varer og tjenester.

Mange vanlige kredittkort kommer også uten årsgebyr.

Det er viktig å være klar over at du ikke vil ha tilgang til de integrerte rapport- og kontrollverktøyene som forenkler regnskapsføringen og rapporteringen hvis du velger et vanlig kort.

Du vil heller ikke ha kredittkort med firmaansvar. Dermed må hver ansatt som skal ha et kort, søke og bli kredittvurdert individuelt.


Private kjøp med bedriftens kredittkort

Generelt sett bør det unngås å gjøre private kjøp med bedriftens kredittkort.

Årsaken til dette er at det er viktig å holde den private økonomien og bedriftens økonomi adskilt.

Mange bedrifter har tydelige retningslinjer angående dette.


Slik sammenligner du kredittkort for bedrifter

Når du skal velge et kredittkort for bedriften din, er det lurt å ta deg tid til å sammenligne flere alternativer for å finne det som passer best for din bedrift.

Behovene kan variere mellom små bedrifter, enkeltpersonforetak og større selskaper. Hvis du eller de ansatte reiser mye, kan det være lurt å velge et kort med reiseforsikringer, tilgang til lounger eller drivstoffrabatter.

Andre kredittkort kan ha ulike fordeler.


Merk at Axo Finans ikke tilbyr sammenligning av kredittkort for bedrifter.

Om du ønsker å søke om et privat kredittkort er det enkelt å finne det beste kredittkortet for deg gjennom Axo Finans.

Du trenger bare å sende inn én søknad, og vi tar oss av resten ved å videresende din søknad til alle våre samarbeidspartnere. 

Dette betyr at du vil motta tilbud fra flere banker, noe som gjør det lett for deg å sammenligne og velge det kredittkortet som passer best for deg, med de mest fordelaktige vilkårene. Så fort vi har et tilbud klart, vil vi informere deg umiddelbart via SMS og e-post. 

Du kan enkelt logge inn på "mine tilbud" for å se hva som er tilgjengelig. 

Vi anbefaler at du venter med å ta et valg til du har mottatt alle tilbudene. 

På denne måten kan du enklere sammenligne dem og finne det beste alternativet for din situasjon. Med Axo Finans blir prosessen med å finne den rette kredittkortet smidig og enkel. 

Vi forstår at det kan være en utfordring å lete etter gode kredittkort på egen hånd, spesielt med fordeler som passer til ditt bruk. 

Derfor tilbyr vi en tjeneste hvor én enkel søknad gir deg tilgang til flere tilbud, slik at du kan sammenligne dem side om side. 

Søk kredittkort

Betale regninger med kredittkort

For å kunne betale regninger med kredittkort, må du ha ledig kreditt tilgjengelig på kortet.

Billigste kredittkort

Finn det rette kredittkortet som gir deg mest verdi for pengene dine.

Kredittkort med betalingsanmerkninger

Kan man få kredittkort med betalingsanmerkning? Vi forklarer hva du kan gjøre når du har betalingsanmerkning.

Kredittkort med cashback

Cashback er penger du får tilbake på kjøp du gjør med kredittkortet ditt.

Kredittkort alle kan få

Kredittkort alle kan få. Hvilke kriterier stilles når du søker om kredittkort?

Søk kredittkort

Søk kredittkort og finn det beste kortet her         

Ofte stilte spørsmål

 • Hvordan søke om kredittkort?

  Hos Axo Finans kan du søke om flere kredittkort med bare én søknad, noe som sparer deg for tid og lar deg enkelt sammenligne tilbudene. Det er helt uforpliktende; du velger selv om du vil godta et tilbud.

 • Hva betyr rentefri periode på kredittkort?

  De fleste kredittkort tilbyr en rentefri periode, som er tiden du kan bruke penger uten å betale renter. Denne perioden er vanligvis mellom 30 til 60 dager, avhengig av kredittkortet.

 • Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente på kredittkort?

  Nominell rente er den grunnleggende årlige renten på kredittkortet, uten ekstrakostnader. Effektiv rente derimot, inkluderer alle kostnader som gebyrer og sammensatt rente, og gir et mer nøyaktig bilde av de totale årlige kostnadene ved å bruke kredittkortet. Mens nominell rente hjelper med å sammenligne grunnkostnader, reflekterer effektiv rente den reelle kostnaden mer fullstendig.

 • Når bør jeg bruke kredittkort?

  Bruk av kredittkort til å betale for visse varer og tjenester kan være økonomisk fordelaktig. For eksempel, hvis du har et kredittkort som tilbyr reiseforsikring, kan det være gunstig å bruke dette kortet til å betale for reiser. Det finnes også kredittkort som gir rabatter på drivstoff eller bonuspoeng for hotellopphold eller bilutleie. Videre gir et kredittkort deg ekstra sikkerhet ved netthandel. Hvis du opplever svindel på nettet, vil kredittkortselskapet ofte ta ansvar og gjøre det lettere for deg å klage på et kjøp. Dette skyldes prinsippet om «Charge Back», som betyr at du har rett til å få pengene tilbake fra kredittkortselskapet hvis selgeren ikke overholder dine forbrukerrettigheter, som i tilfeller hvor selgeren går konkurs før du mottar varen.

 • Hvilke fordelsprogram finnes på kredittkort?

  Forskjellige kredittkort kommer med varierende fordelsprogrammer. Du kan finne kredittkort som gir rabatter i diverse nettbutikker, mens andre gir deg fordeler som bensinrabatt eller cashback. Det er også kredittkort som inkluderer gratis reiseforsikring hvis du bruker kortet på reisen, og enkelte tilbyr gebyrfri bruk.

Motta et uforpliktende tilbud