Renter på kredittkort

Finn fordeler og kredittkort med lave renter.

Gjennom oss kan du enkelt søke om flere kredittkort med én enkelt søknad. Det er mange fordeler ved kredittkort - vi hjelper deg med å sammenligne kredittkort slik at du finner det beste.

 • Valid
  Fordeler tilpasset deg
 • Valid
  Gratis og uforpliktende å søke
 • Valid
  Velg kortet du selv vil ha
 • Valid
  Få en kostnadsfri kredittscore
<p>Irina, vår Content Manager, har bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at våre lesere får verdifull finansiell veiledning og informasjon.</p>
By Irina Kongshaug Lochoff

Irina, vår Content Manager, har bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at våre lesere får verdifull finansiell veiledning og informasjon.

Forstå hvordan renter på kredittkort fungerer

Renter på kredittkort

Å forstå hvordan kredittkort fungerer er viktig for en god økonomisk styring.

Når du benytter et kredittkort, enten online eller i fysiske butikker, opererer du med midler som ikke direkte tilhører deg.

Det du faktisk gjør, er å låne pengene fra kredittkortselskapet inntil du mottar fakturaen og tilbakebetaler dette beløpet.

En av fordelene med kredittkort er den rentefrie perioden.

Denne varierer vanligvis mellom 30 og 60 dager fra brukstidspunktet. Innen denne perioden kan du tilbakebetale lånet uten å pådra deg renter.

Det er viktig å merke seg at lengden på denne rentefrie perioden avhenger av det spesifikke kredittkortet du har.

Hvis du betaler tilbake hele det skyldige beløpet ved forfall hver gang, blir bruk av kredittkort en rentefri og praktisk betalingsløsning.

Dette er en smart måte å håndtere kredittkortbruk på, da det hjelper deg å unngå rentekostnader og beholde en sunn økonomisk balanse.


Kredittkort renter

Renten på kredittkortet ditt er kostnaden for å benytte seg av lånte penger, dersom du ikke tilbakebetaler hele beløpet innen den oppgitte fristen. 

Det er derfor viktig å være oppmerksom på antall rentefrie dager ditt kredittkort tilbyr og å sørge for å betale regningen ved forfall for å unngå rentekostnader.

Det er viktig å merke seg at det finnes situasjoner hvor de rentefrie dagene ikke gjelder.

For eksempel kan renter begynne å påløpe umiddelbart ved kontantuttak i minibanker eller ved overføring av penger til en annen konto.

Bruken av kortet spiller derfor en stor rolle. Når du velger et kredittkort, er det viktig å tenke på hvordan du planlegger å bruke det og å lese gjennom vilkårene og fordelene nøye.

Hvis du ikke betaler tilbake hele det utestående beløpet ved forfallsdato, vil rentene begynne å løpe.

Fakturaen vil vise et minimumsbeløp som må betales for å holde kontoen aktiv. Hvis dette minstebeløpet ikke betales, kan kortet bli deaktivert, og du kan risikere å motta et inkassovarsel.

Det er mulig å betale mindre enn hele beløpet ved fakturaens forfall, men ved å betale bare minstebeløpet eller en del av lånet, vil du pådra deg renter på det gjenværende beløpet.

Hvis du har brukt kredittkortet til betydelige kjøp og kun betaler minstebeløpet eller en del av beløpet hver gang, vil dette også føre til at renter på renter påløper.

Dette betyr at lånet blir dyrere over tid, jo lenger du har et utestående beløp hos kreditor.


Nominell rente på kredittkort

Nominell rente på et kredittkort er den årlige renten du betaler for å bruke kreditten, uten å ta hensyn til andre kostnader som gebyrer eller hvordan renten beregnes og tilskrives.

Denne renten viser hvor mye det koster å låne penger med kredittkortet, uttrykt som en prosentandel av det lånte beløpet per år.

For eksempel, hvis et kredittkort har en nominell rente på 15 %, betyr det at hvis du låner 10 000 kroner for et år, vil rentekostnaden for dette lånet være 15 % av 10 000 kroner, altså 1 500 kroner, gitt at det ikke er andre kostnader og at du ikke gjør flere kjøp eller betalinger i løpet av året.

Det er viktig å merke seg at den nominelle renten ikke inkluderer ekstra kostnader som årsgebyrer eller andre gebyrer knyttet til bruk av kredittkortet.

Den effektive renten derimot, som inkluderer alle disse kostnadene, gir et mer nøyaktig bilde av den totale kostnaden for å bruke kredittkortet.


Effektiv rente på kredittkort

Effektiv rente på et kredittkort er den totale kostnaden for å bruke kortet, og den forteller deg mer enn bare den vanlige renten.

Denne renten inkluderer den vanlige renten pluss alle ekstra kostnader som gebyrer. Den vises som en prosent for hvert år og gir deg et klarere bilde av hva det egentlig koster å bruke kredittkortet.

La oss si at et kredittkort har en vanlig rente på 15%. Men det har også ekstra kostnader som et årsgebyr eller et gebyr for å lage kortet.

Da blir den effektive renten høyere enn 15%, fordi den tar med alle disse ekstra kostnadene.

Når du ser på effektiv rente, får du en bedre ide om hvilket kredittkort som er billigst å bruke.

Dette er smart å sjekke hvis du tenker å ha en gjeld på kortet over tid.


Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.


Rentefri periode på kredittkort

Å ha en rentefri periode på et kredittkort betyr at du kan bruke kredittkortet til å kjøpe ting eller ta ut penger uten å betale renter for en bestemt tidsperiode.

Denne perioden varer vanligvis fra når du gjør et kjøp til fakturaens forfallsdato, og kan vare i alt fra rundt 30 til 60 dager, avhengig av kredittkortet.

I løpet av denne rentefrie perioden, hvis du betaler tilbake hele beløpet du skylder før perioden er over, vil du ikke bli belastet med renter på det beløpet.

Dette gjør kredittkort til en praktisk måte å håndtere utgifter på kort sikt, så lenge du kan betale tilbake hele beløpet i tide.

Men hvis du ikke betaler tilbake hele beløpet innen den rentefrie perioden slutter, vil renter begynne å påløpe på det gjenværende beløpet.

Derfor er det viktig å være oppmerksom på hvor lang den rentefrie perioden er og sørge for å betale tilbake hele beløpet før denne perioden er over for å unngå ekstra kostnader.


Kredittkort med lav rente

Når du leter etter et kredittkort med lavest mulig rente, er det flere ting du bør vurdere:

 1. Sammenlign nominell rente: Se på den nominelle renten som ulike kredittkort tilbyr. Dette er den grunnleggende renten på kredittkortet uten ekstra kostnader og gebyrer.

 2. Sjekk effektiv rente: Effektiv rente inkluderer alle gebyrer og ekstra kostnader. Den gir deg et mer nøyaktig bilde av den totale kostnaden for å bruke kredittkortet.

 3. Les om andre gebyrer: Noen kredittkort har høye årsgebyrer, uttaksgebyrer eller andre tilleggsgebyrer som kan øke den totale kostnaden for kortet, selv om den nominelle renten er lav.

 4. Vurder rentefrie dager: Et kort med en lang rentefri periode kan gi deg mer fleksibilitet og hjelpe deg å unngå renter hvis du betaler tilbake hele beløpet innen denne perioden.

 5. Sjekk bonusprogrammer og fordeler: Noen ganger kan fordeler som cashback, rabatter eller bonuspoeng veie opp for en litt høyere rente, avhengig av dine kjøpevaner og behov.

 6. Se på kredittgrensen: Sjekk om kredittgrensen passer dine behov. En høy kredittgrense kan være forlokkende, men den kan også lede til høyere gjeld som kan være vanskelig å betale tilbake.


Velg riktig kredittkort tilpasset dine behov

Å velge det rette kredittkortet krever en grundig sammenligning av de tilgjengelige alternativene.

Det er avgjørende å identifisere hvilke fordeler som passer best til din personlige og økonomiske situasjon.

Spør deg selv: Er en lav rente det du verdsetter høyest, eller er det fordelsprogrammene som tiltrekker deg mest?

Forståelsen av hvilke fordeler som harmonerer med din livsstil og dine behov er nøkkelen til et godt valg; er det reisefordeler som reiseforsikring og bonuspoeng på flyreiser, eller er det rabatter når du handler i butikker og nettbutikker?

Vi tilbyr en strømlinjeformet løsning for å gjøre denne prosessen enklere.

Med vår tjeneste kan du sende inn en enkel søknad, som vi deretter formidler til et utvalg av banker.

Dette gir deg muligheten til å sammenligne forskjellige tilbud på en effektiv måte.

Vår tjeneste er helt gratis og uforpliktende, og gir deg muligheten til å ta en velinformert beslutning om hvilket kredittkort som er best for deg.


Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.

Velg kredittkort

Søk kredittkort

Søk kredittkort og finn det beste kortet her         

Beste kredittkort

Finn det beste kredittkortet for deg                                

Refinansier kredittkort

Spar penger når du refinansierer kredittkort                               

Ofte stilte spørsmål

 • Hva betyr rentefri periode på kredittkort?

  De fleste kredittkort tilbyr en rentefri periode, som er tiden du kan bruke penger uten å betale renter. Denne perioden er vanligvis mellom 30 til 60 dager, avhengig av kredittkortet.

 • Hvilken rente har kredittkort?

  Renter på kredittkort varierer, og noen kan være høyere enn andre. Men med en rentefri periode som de fleste kredittkort tilbyr, spiller ikke rentesatsen en stor rolle hvis du betaler tilbake innenfor denne tiden. Dersom du planlegger å betale tilbake over flere måneder, er det imidlertid viktig å velge et kredittkort med lavest mulig rente. For å finne det beste kredittkortet basert på rentenivå, bør du sammenligne den effektive renten.

 • Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente på kredittkort?

  Nominell rente er den grunnleggende årlige renten på kredittkortet, uten ekstrakostnader. Effektiv rente derimot, inkluderer alle kostnader som gebyrer og sammensatt rente, og gir et mer nøyaktig bilde av de totale årlige kostnadene ved å bruke kredittkortet. Mens nominell rente hjelper med å sammenligne grunnkostnader, reflekterer effektiv rente den reelle kostnaden mer fullstendig.

 • Hvilke fordelsprogram finnes på kredittkort?

  Forskjellige kredittkort kommer med varierende fordelsprogrammer. Du kan finne kredittkort som gir rabatter i diverse nettbutikker, mens andre gir deg fordeler som bensinrabatt eller cashback. Det er også kredittkort som inkluderer gratis reiseforsikring hvis du bruker kortet på reisen, og enkelte tilbyr gebyrfri bruk.

 • Hvor lang tid tar det før søknaden min er ferdig behandlet av bankene?

  Bankene har opptil 24 timer på å vurdere søknaden din, men som regel går dette mye raskere; innen 4 timer. I helgene kan det ta noe lenger tid. Vi gir deg beskjed så fort alle bankene har gitt et svar!

 • Når bør jeg bruke kredittkort?

  Bruk av kredittkort til å betale for visse varer og tjenester kan være økonomisk fordelaktig. For eksempel, hvis du har et kredittkort som tilbyr reiseforsikring, kan det være gunstig å bruke dette kortet til å betale for reiser. Det finnes også kredittkort som gir rabatter på drivstoff eller bonuspoeng for hotellopphold eller bilutleie. Videre gir et kredittkort deg ekstra sikkerhet ved netthandel. Hvis du opplever svindel på nettet, vil kredittkortselskapet ofte ta ansvar og gjøre det lettere for deg å klage på et kjøp. Dette skyldes prinsippet om «Charge Back», som betyr at du har rett til å få pengene tilbake fra kredittkortselskapet hvis selgeren ikke overholder dine forbrukerrettigheter, som i tilfeller hvor selgeren går konkurs før du mottar varen.

Motta et uforpliktende tilbud