Spare penger

Å spare penger handler først og fremst om å kutte utgifter i hverdagsøkonomien, blant annet ved å samle gjeld og smålån. Dette kalles refinansiering.

  • Det er helt uforpliktende
  • Det koster deg ingenting
  • Du får det beste tilbudet

Hvor mye kan du spare?

Månedlig besparelse:

hvis du refinansierer kredittkortene i et lån uten sikkerhet.

kr 115 963,-

Totale kostnader kredittkortgjeld: kr 0,-

Totale kostnader lån med lav rente: kr 0,-

Kredittkortkostnader er beregnet med nominell rente 22% per år og kun minimumsbetaling hver måned (3% av benyttet kreditt). Lånekostnader forutsetter nominell rente lav ( 4,90% ), middels ( 12,90% ) eller høy ( 19,90% ), med nedbetalingstid 6 år.
Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Hånd som får utbetalt lån

0

Antall søknader behandlet forrige måned

Refinansiering av smålån, kreditt og gjeld er sannsynligvis den enkleste måten å spare penger på. Ofte har man brukt flere kredittkort og smålån som betalingsmiddel for å dekke diverse utgifter. Slike smålån vokser raskt ut av kontroll.

Ved å refinansiere kan du spare mye penger hver eneste måned, fordi du kan få et gunstigere lån med lavere rente. Dermed kan du bli gjeldfri raskere.

Bak gammel gjeld inn i et felles lån med lav rente

Å refinansiere innebærer at du tar opp et nytt lån for å betale ned gammel gjeld. Hensikten er å innfri gjelden med et lån med lavere renter og bedre vilkår. På denne måten kan du fort spare penger. Når du søker om refinansiering gjennom Axo Finans, sammenligner vi lånetilbudene for deg - slik får du det billigste lånetilbudet tilpasset din økonomi.

Med et refinansieringslån kan du få:

  • Lavere rente
  • Bedre vilkår og betingelser
  • Oversiktlig nedbetalingsplan
  • En seriøs aktør med trygge rammer
  • Kontroll på økonomien
  • Muligheten til å bli gjeldsfri raskere

Renten på markedet endres hele tiden. Med andre ord er det ikke sikkert at det lånet du sitter på har den gunstigste renten på markedet. Jo lenger et lån har stått, desto større sannsynlighet er det også for at renten ikke lenger er din i favør. Derfor er det viktig å undersøke mulighetene for refinansiering.

Samle flere lån og kreditter

En refinansiering er også lønnsomt når du sitter på flere smålån og kortsiktige kreditter. Dette er lån som har høy rente og du vil stort sett alltid spare penger på å refinansiere slike lån. Dessuten kan du kutte ut doble og unødvendige utgifter som renter og gebyrer ved å samle gjelden i et felles lån. Bare her kan du spare penger hver måned.

Refinansiering er den beste måten å spare penger på

spare penger med refinansiering

Selve hovedhensikten med en refinansiering er å spare penger. Legger du i litt ekstra innsats i å undersøke refiansieringsmulighetene på markedet, kan det fort bli ganske mange kroner spart i måneden.

Via Axo Finans kan du låne opptil 500.000 kroner. Vi formidler lån uten sikkerhet, noe som betyr at du ikke trenger å stille med sikkerhet i form av eiendeler eller eiendom.

Renten bestemmes ut i fra din betalingsevne og økonomi. Når det er snakk om refinansieringslån, er sjansen stor for at du får et lånetilbud med lavere rente enn det du allerede har. Bankene foretrekker nemlig større beløp, ettersom dette er en bedre investering for dem.

Du kan spare mange kroner i måneden på å refinansiere kredittkortgjeld og smålån, som er blant de dyreste lånene på markedet. Mens den gjennomsnittlige renten på smålån ligger på 20-30 prosent, har forbrukslån i gjennomsnitt en nominell rente på 12-14 prosent. Dessuten varierer renten fra bank til bank.

Ta tilbake kontrollen over økonomien

For mange kan en refinansiering være første skritt på vei ut av en uoversiktlig økonomi. Det er fort gjort å dra kredittkortet eller finansiere behov med løsninger som avbetaling og smålån når økonomien ikke helt strekker til.

De fleste nordmenn sitter i dag på minst et kredittkort, og den enkle tilgangen på “lånte penger” krever at du er flink til å betale tilbake raskt.

Ved å refinansiere gammel og dyr gjeld, vil du ikke bare spare penger - du får også kun én faktura å forholde deg til. Det gir deg en ryddigere privatøkonomi og reduserer risikoen for at du glemmer å betale en regning. I tillegg får du en tydelig nedbetalingsplan på lånet, noe du ikke gjør med kreditter og flere smålån. En nedbetalingsplan er gull verdt når du skal ta tilbake kontrollen over økonomien og nå målet om å bli gjeldsfri.

Bli kvitt gjelden raskere

refinansier og spar penger

En annen vesentlig fordel ved å refinansiere gjeld er at lavere rente gir deg muligheten til å spare penger hver måned. Det kan selvsagt være en fordel om økonomien er trang, men det gir deg også muligheten til å betale litt ekstra på lånet i måneden - slik at du blir raskere gjeldfri.

Å bli kvitt gjeld er kanskje ikke det morsomste man kan bruke pengene på, men med bedre vilkår og et lavere totalbeløp er det lettere å finne motivasjonen til å faktisk betale ned på lånet. Og motivasjon er avgjørende når det frister mer å dra på Sydentur enn å betale tilbake lånte penger.

Skulle du ønske at du kunne bruke litt mer penger på mat i måneden? Det er ingen skam å innrømme at man har mistet kontroll på økonomien. Ta gjerne kontakt med en av våre hyggelige medarbeidere hvis du trenger økonomiske råd, eller les mer om hvordan du kan spare penger her.

Sjekk hvor mye du kan spare med en lånekalkulator

Et nyttig verktøy i jakten på et rimelig lån er en lånekalkulator. Fyll inn ønsket lånesum og nedbetalingstid, så vil kalkulatoren regne ut hvor mye lånet vil koste deg i måneden. Dermed kan du sammenligne priser på lån med låneutgiftene du allerede sitter på. Sett deg ned å få en oversikt over alle utestående gjeldsbeløp og hvem disse står oss.

Det totale beløpet er summen av ditt nye refinansieringslån.

Husk at lånekalkulatoren kun viser et estimat. For en mest mulig realistisk oversikt kan du imidlertid velge mellom tre ulike rentesatser: lav, middels og høy. På den måten kan du teste ut ulike beløp og rentesatser for å se hva lånet eventuelt kan koste deg i måneden. Du bør uansett ta høyde for at renten kan gå opp eller ned. Den endelige lånerenten blir bestemt når banken har behandlet søknaden din.

Se også vår nyttige sparekalkulator.

Spar penger - send en uforpliktende søknad i dag

spare penger

Dersom du ønsker å spare penger og har bestemt deg for å ta opp et refinansieringslån, kan vi hjelpe deg med å gjøre prosessen enklere. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut vårt søknadsskjema på nett. Med en gang vi mottar søknaden, sender vi den videre til behandling hos samtlige av våre samarbeidsbanker. Dette er viktig fordi renten varierer fra bank til bank.

På den måten kan du være sikker på at du mottar det beste tilbudet på markedet - tilpasset din økonomiske situasjon.

For at prosessen skal ta kortest mulig tid, anbefaler vi at du har siste lønnsslipp, selvangivelse og BankID lett tilgjengelig for opplasting.

Spare penger med refinansiering
Søk lån på inntil 500.000 Søk her
Det er greit