Spare penger

Mange tror at å spare penger handler om å sette inn penger i bank eller fond med høyest mulig rente. Men du kan også spare penger ved å samle dine smålån.

Hvor mye kan du spare?

Månedlig besparelse:

hvis du refinansierer kredittkortene i et lån uten sikkerhet.

kr 115 963,-

Totale kostnader kredittkortgjeld: kr 0,-

Totale kostnader lån med lav rente: kr 0,-

Kredittkortkostnader er beregnet med nominell rente 21.5% per år og kun minimumsbetaling hver måned (3% av benyttet kreditt). Lånekostnader forutsetter nominell rente lav ( 6,39% ), middels ( 12% ) eller høy ( 16% ).

Refinansiering av smålån og kredittkort er sannsynligvis den enkleste måten å spare penger på. Ofte har man brukt flere kredittkort og smålån som betalingsmiddel for å dekke diverse utgifter. Noen ganger vokser disse smålånene også ut av kontroll. Med en refinansiering kan du spare hundrevis av kroner hver måned ved å bake alle smålån inn i et nytt lån med lavere rente. Det gir deg bedre oversikt og ikke minst et billigere lån totalt.

Bak gammel gjeld inn i et felles lån med lav rente

Å refinansiere innebærer at du tar opp et nytt lån for å betale ned gammel gjeld. Hensikten er å innfri gjelden med et lån med lavere renter og bedre vilkår. På denne måten kan du spare masse penger.

Med et refinansieringslån kan du få:

 • Lavere rente
 • Bedre vilkår og betingelser
 • Oversiktlig nedbetalingsplan
 • En seriøs aktør med trygge rammer
 • Kontroll på økonomien
 • Muligheten til å bli gjeldsfri raskere

Renten på markedet endres hele tiden. Med andre ord er det ikke sikkert at det lånet du sitter på har den gunstigste renten på markedet. Jo lenger et lån har stått, desto større sannsynlighet er det også for at renten ikke lenger er din i favør. Derfor er det viktig å undersøke mulighetene for refinansiering.

En refinansiering er også lønnsomt når du sitter på flere smålån og kortsiktige kreditter. Dette er lån som har høy rente og du vil stort sett alltid spare penger på å refinansiere slike lån. Dessuten kan du kutte ut doble og unødvendige utgifter som renter og gebyrer ved å samle gjelden i et felles lån. Bare her kan du spare masse penger hver måned. Les mer om refinansiering av kredittkort her.

Refinansiering er den beste måten å spare penger på

Selve hovedhensikten med en refinansiering er å spare penger. Og legger du i litt ekstra innsats i å undersøke refiansieringsmuligheter på markedet, kan det fort bli ganske mye å spare også.

Hos Axo Finans får du lån uten sikkerhet, noe som betyr at du ikke trenger å stille med sikkerhet i form av eiendeler eller eiendom. Renten varierer fra 6,39 % til 21,9 % og bestemmes ut i fra din betalingsevne og økonomi. Sjansen er likevel stor for at du får et lånetilbud med lavere rente enn det du allerede har. Bankene foretrekker nemlig større beløp, ettersom dette er en bedre investering for dem.

Særlig mye kan du spare ved å refinansiere kredittkortgjeld og smålån, som er blant de dyreste lånene på markedet. Mens den gjennomsnittlige renten på smålån ligger på 20-30 prosent, har forbrukslån i gjennomsnitt en nominell rente på 12-14 prosent. Dessuten varierer renten fra bank til bank. Når du søker om refinansiering gjennom Axo Finans, sammenligner vi bankene for deg - slik at du får det billigste lånetilbudet tilpasset din økonomi.

Ta tilbake kontrollen over økonomien

For mange kan en refinansiering være første skritt på vei ut av en uoversiktlig økonomi. Det er fort gjort å dra kredittkortet eller finansiere behov med løsninger som avbetaling og smålån når økonomien ikke helt strekker til. De fleste nordmenn sitter i dag på minst et kredittkort og den enkle tilgangen på “lånte penger” krever at du er flink til å betale tilbake raskt.

Ved å refinansiere gammel og dyr gjeld, vil du ikke bare spare penger - du får også kun én faktura å forholde deg til. Det gir deg en ryddigere privatøkonomi og reduserer risikoen for at du glemmer å betale en regning. I tillegg får du en tydelig nedbetalingsplan på lånet - noe du ikke gjør med kreditter og flere smålån. En nedbetalingsplan er gull verdt når du skal ta tilbake kontrollen over økonomien og nå målet om å bli gjeldsfri.

Bli kvitt gjelden raskere

En annen vesentlig fordel ved å refinansiere gjeld er at lavere rente gir deg muligheten til å spare penger hver måned. Det kan selvsagt være en fordel om økonomien er trang, men det gir deg også muligheten til å betale litt ekstra på lånet i måneden - slik at du blir raskere gjeldsfri.

Å bli kvitt gjeld er kanskje ikke det morsomste man kan bruke pengene på, men med bedre vilkår og et lavere totalbeløp er det lettere å finne motivasjonen til å faktisk betale ned på lånet. Og motivasjon er avgjørende når det frister mer å dra på Sydentur enn å betale tilbake lånte penger.

Les mer om hvordan du kan spare penger her.

Sjekk hvor mye du kan spare med en lånekalkulator

Et nyttig verktøy i jakten på et rimelig lån er en lånekalkulator. Fyll inn ønsket lånesum og nedbetalingstid, så vil kalkulatoren regne ut hvor mye lånet vil koste deg i måneden. Dermed kan du sammenligne hvor mye du kan spare i forhold til låneutgiftene du allerede sitter på. Sett deg ned å få en oversikt over alle utestående gjeldsbeløp og hvem disse står oss. Det totale beløpet er summen av ditt nye refinansieringslån.

Det er likevel verdt å merke seg at lånekalkulatoren vår kun viser et estimat. For en mest mulig realistisk oversikt kan du imidlertid velge mellom tre ulike rentesatser: lav, middels og høy. På den måten kan du teste ut ulike beløp og rentesatser for å se hva lånet eventuelt kan koste deg i måneden. Den endelige lånerenten blir bestemt når banken har behandlet søknaden din.

Når du skal sjekke hvor mye penger du kan spare, har vi lagt til grunn en gjennomsnittlig kredittkortrente på 21,5 % nominell rente. Normalt vil den endelige renten være langt lavere hos våre samarbeidsbanker. Du finner sparekalkulatoren vår her.

Hvem kan søke lån gjennom Axo Finans?

For å få innvilget et forbrukslån hos oss må du oppfylle visse kriterier. Disse er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer, og er like mye en sikkerhet for deg som for banken.

Våre minstekrav er:

 • Ha en registrert liknet inntekt
 • Ha fylt 25 år
 • Ingen aktive inkassosaker

Tilfredsstiller du ikke kravene ovenfor vil søknaden mest sannsynlig bli avslått. Skulle din livssituasjon endre seg er du selvfølgelig hjertelig velkommen til å søke igjen ved en senere anledning. Du kan også søke sammen med en medlåntaker. Dette kan være en ektefelle, samboer, kjæreste eller venn. Normalt vil en medlåntaker øke dine sjanser for å få lånesøknaden innvilget.

Spar penger - søk lån gjennom Axo Finans

Axo Finans er en finansagent for flere banker og finansinstitusjoner. Vår oppgave er å hjelpe deg som kunde med utfylling og oversendelse av lånesøknaden til flere banker. Dette er viktig fordi renten varierer fra bank til bank. Ved at vi sammenligner bankene for deg, kan du også være sikker på at du får det beste tilbudet, tilpasset din økonomi. Når alle bankene har har behandlet søknaden, vil vi ta kontakt med deg og presentere det beste tilbudet.

Gjennom våre bankpartnere kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet eller pant. Bankene vi samarbeider med er blant de beste og mest anerkjente i Norden - dette er viktig for oss for å kunne gi deg den laveste renten mulig.

Per i dag samarbeider vi med følgende banker:

 • Bank Norwegian
 • Santander
 • Nordax Bank
 • Easybank
 • Komplett Bank
 • Gjensidige
 • re:member
 • BN Bank
 • yA Lånet - en del av Resurs Bank
 • Resurs Bank
 • Express Bank
 • Bluestep Bank

Axo Finans er representert både i Norge og Sverige.

Send inn en uforpliktende søknad i dag

Dersom du ønsker å spare penger og har bestemt deg for å ta opp et refinansieringslån, kan vi hjelpe deg med å gjøre prosessen enklere. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut vårt søknadsskjema på nett. Med en gang vi mottar søknaden, sender vi den videre til behandling hos samtlige av våre samarbeidsbanker. Dette er viktig fordi renten varierer fra bank til bank. På den måten kan du være sikker på at du mottar det beste tilbudet på markedet - tilpasset din økonomiske situasjon. Deretter vil banken samle lånene for deg.

For at prosessen skal ta kortest mulig tid, anbefaler vi at du har siste lønnsslipp, selvangivelse og BankID lett tilgjengelig for opplasting. Dersom du velger elektronisk signering vil det også ta kortere tid fra du søker til pengene faktisk er inne på konto. Normalt svarer vi på søknaden innen to timer. Du vil da få beskjed om lånesøknaden er innvilget eller ikke samt hvor mye du eventuelt fikk i lån og rentesatsen.

Dersom du synes det tar for lang tid, kan du når som helst kontakte vårt kundesenter på telefon 22867400. De står alltid klare til å hjelpe deg.

Vi sammenligner disse bankene for deg

TrustScore 9.1|1533 brukervurderinger
Spare penger
Søk lån på inntil 500.000 Søk her