Vet du hva din samlede gjeld er?

Ved å sjekke gjelden din, kan du få bedre oversikt og vurdere om du bør søke om refinansiering.

Nordmenns forbruksgjeld blir stadig høyere, og de siste årene har det blitt startet opp flere tjenester hvor man kan sjekke sin egen gjeld.

Selv om mange gruer seg for å sjekke hvor mye gjeld de har, er det alltid lurt å ha god oversikt – spesielt hvis man skal ta opp mer lån!

I Norge har vi to gjeldsregistre hvor du kan sjekke gjelden din:

Disse registrene brukes både av privatpersoner og av bedrifter som er pliktig til å foreta kredittsjekk av kundene sine. Gjeldsregistrene henter opplysninger fra alle finansforetak i Norge.


Hvilken informasjon står i gjeldsregistrene?

I gjeldsregistrene får du informasjon om din usikrede gjeld, det vil si hvor mye du har i forbruksgjeld. Dette inkluderer forbrukslån, kredittkort og annen usikret gjeld. Studielån, bil- og boliglån står ikke oppført i disse registrene.

For å få oversikt over din egen gjeld, logger du deg inn med BankID, slik at det er kun du som kan se hva du har i gjeld.

Søk om refinansiering

Sjekk din egen kredittscore med Defero

I 2022 kjøpte Axo Finans innsynstjenesten Defero. Dette er en tjeneste hvor du kan sjekke din egen kredittscore gratis. Det kan være lurt å sjekke kredittscoren din før du for eksempel skal søke om lån eller et nytt abonnement.

Kredittscore er et tall som forteller hvor trygg betaler du er. Defero bruker en skala på 1-100 der 1 betyr at det er en svært høy risiko ved å låne deg penger, og 100 betyr at du er en veldig sikker betaler.

Kredittscoren din kalkuleres ut ifra flere faktorer:

 • Inntekten din de siste tre årene
 • Om du har betalingsanmerkninger
 • Din netto formue
 • Hvor gammel du er
 • Skatteklasse
 • Om du har noen næringsinteresser, f.eks enkeltpersonforetak 
Hva er din kredittscore?

Hvordan kan du få bedre kredittscore?

Hvis du har oppdaget at du har lavere kredittscore enn du trodde er det flere grep du kan ta for å forbedre denne:

 • Betal ned på gjelden din 
 • Spar opp egenkapital 
 • Prøv å oppnå en høyere fast inntekt 
 • Unngå betalingsanmerkninger 
 • Betal alle regninger i tide

Det kan ta tid å opparbeide seg en bedre kredittscore, men det vil alltid lønne seg. Med en bedre kredittscore, kan du få lavere renter på lån og bedre muligheter til å handle varer eller tjenester på kreditt.


Refinansiering for å samle lånene dine

Et enkelt og smart grep du kan gjøre for å raskere betale ned på gjelden din, er å refinansiere smålån eller kredittkortgjeld som gjerne har høye renter til ett samlet nytt og rimeligere lån. 

Denne refinansieringen vil gi deg lavere månedlige kostnader og kun én kreditor å forholde deg til.

Fordeler med å refinansiere

Hvis du har tatt opp flere forbrukslån eller kredittkort opp gjennom årene, kan du fort havne i en uoversiktlig økonomisk situasjon. 

Kanskje du har lån fra flere kreditorer med flere forskjellige forfallsdatoer? 

Når du refinansier, slipper du å ha flere kreditorer og regninger å forholde deg til. Axo Finans hjelper deg med å samle lånene dine til ett samlet lån, slik at du får bedre oversikt. Sannsynligheten for at du får lavere rente ved å samle alle smålån til et lån er også stor.

Vi finner det beste tilbudet til deg! 

Hos Axo Finans kan du sammenligne tilbud på refinansiering fra flere forskjellige banker og velge det tilbudet som passer best for deg. Du slipper å ta kontakt med bankene selv. Når du sender inn din søknad til oss, innhenter vi tilbud fra alle bankene vi samarbeider med, og sender deg de beste tilbudene.

Et priseksempel på et refinansieringslån kan typisk se slik ut:  

Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,71%, lånebeløp kr 100 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 35 914 totalt kr 135 914.


Hos Axo Finans kan du søke om refinansiering på opptil 600 000 kroner og velge nedbetalingstid på opptil 25 år. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du velger selv om du ønsker å benytte deg av et av tilbudene. 

Refinansiering

Søk om refinansiering hos Axo Finans!

For å søke om refinansiering hos Axo Finans må du fylle ut vårt online søknadsskjema. I skjemaet velger du hvor mye du ønsker å refinansiere til og ønsket nedbetalingstid. Du vil med en gang se estimert månedsbeløp- hva vi tror du må betale på lånet i måneden. Vi tilbyr refinansiering opptil 600 000 kroner og du kan velge en nedbetalingstid opptil 25 år.

Når du sender inn søknaden, behandler vi den umiddelbart. Vi innhenter tilbud fra 23 banker og sender tilbudene tilbake til deg. Dette gjør at du enkelt får det beste tilbudet på markedet.

Hvor mye kan du spare på å refinansiere?

Renten du får på refinansieringslånet er individuell og basert på din økonomi og kredittscore. Derfor må du søke om refinansiering for å få vite helt konkret hvor mye du sparer. 
Det er uansett alltid lurt å sammenligne tilbud fra flere banker og långivere før du bestemmer deg. Bankene opererer med forskjellige renter og gebyrer som til sammen kan utgjøre flere tusener kroner i året. 


Send oss en søknad dersom du lurer på hvor mye du kan spare. Tjenesten er gratis, og du velger selv om du vil benytte deg av et av tilbudene. 
Trenger du hjelp til å fylle ut søknadsskjemaet, eller har du noen spørsmål, så ta gjerne kontakt med oss på e-post eller på telefon: 22 86 74 00. 

Hva koster en hund -egentlig?

Hvilke kostnader må man være klar over før man skaffer seg hund?                        

Unngå Gjeldsfella

Unngå Gjeldsfella: Steg-for-Steg Guide til en Sunn Økonomi

Medlåntaker

Hva er en medlåntaker og når bør man bruke det?